İshal Yavru Köpek ( Yardım Lütfen:( )

Arkadaşlar 61 günlük labradorum var 2 gün önce sahiplendim.
Kuru mamayı bir türlü yemeyince ıslak mama ve süt tozu ile besledim 2 gün boyunca. Bugün ishal olduğunu gözlemledim ve bu durum beni çok korkuttu. Bir arkadaşım 24 saat boyunca bir şey yedirmememi tavsiye etti bu ne kadar doğru?


Ya da sizin ek bir tavsiyeniz olur mu? Çocukken tavşanımı ishalden kaybetmiştim çok panikledim yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler

2 CEVAP

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Sut tozu ishal yapmis olabilir endiselenmeyin. Bir sokak kedisi kisirlastirmadan sonra gecmeyen ishal olmustu cesamolindi galiba kilosuna gore veriliyor bizimki icin bir paketi dorde bolup 4 ver demisti. Kesmisti. Ama daha once hasralandiginda ayva yapragi kaynatip suyuna katmistim o ciddi bir sorun degilse duzeltiyor. Onu da deneyebilirsiniz. Bir de patates pirinc haslayin tavukla verin yer zaten su mutlaka icmeli ismezse eczanede buyuk siringalar var ondan alip onunla icirin. Birseyi yoksa ayva yapragi hemen kesiyor. Patates de keser ertesi gun devam ederse bir gosterminz gerekir. Sut vermeyin toz da olsa. Biraz kefir de verebilirsiniz icine cok az zeytinyagi koyup. Ama az olacak zeytinyagi.

aslihan_e
aslihan_e

128423

Evet ishal durumunda aç bırakmayı öneriyor veterinerler, yalnız enfeksiyon nedenli ishalse bir işe yaramaz. İç parazit nedenli de olabilir. Zaten kuru mama küçük yavrular için iyi değil. İshal geçene kadar haşlanmış tavuk göğsü suyuna lapa pirinç yapıp yedirin. Biraz havuç da rendeleyebilirsiniz. Yaş mama da ağır gelmiş olabilir. Aç bırakma saatinde de 1 litre suya bir çay kaşığı tuz, bir çorba kaşığı şeker atın, az az sık sık ondan içirin. Elektrolit dengesi kazanmasını sağlar. Ancak yavru kedi köpeklerde ishalin büyük nedeni iç parazittir, anneden geçer. İç parazit hapı ya da iğnesi de yapılmalı. Ondan sonra bu aç bırakma yöntemine gidilmeli. Yoksa boş yere yorarsınız. İmkan varsa ilk başta vete götürüp enfeksiyon var mı diye baktırmalısınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 266 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR