Hangi Mamayı Kullanmalıyım.

Arkadaşlar artık eve bile zor yetişir duruma gelmişken bir de mama fiyatlarının deli gibi gün başına zam aldığı şu zamanlar da yavaş yavaş kaliteyi düşürmek zorunda kalıyorum. Proplan kullandım şimdide Royal canin kullanıyorum ama bunlar bile orta segment mama olarak geçiyor ve artık bu mamaların fiyatlarına da yetişemiyorum ve bir tık daha uygun mamaya geçmem lazım ama vicdanım da el vermiyor araştırıyorum fikir alıyorum çoğu insan "benim kedim ne versen yiyor hiçte bişey olmadı şunu al bunu al diyip" içeriği çokta iyi olmayan mamalar öneriyor. Kilosu 30-40 liralık şeyler almak istemiyorum kedimin birisinin sindirim hassasiyeti var ve çok çabuk ishal oluyor ciddi anlamda kaliteyi düşürmem imkansız o yüzden kilosu 70-80 civarı düzgün birşey bulmam lazım içeriğine güvenliğiniz bu fiyat aralığında mama kaldı mı bilmiyorum ama bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim🐱🐱

8 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

Kesinlikle almayın kötü mama,ben de öğrenciyim kedimizin masraflarını ailemiz karşılıyor,biz kardeşimle kendimizden kısıp ona alıyoruz,benim kedim her şeyi yiyor hiçbir şey olmadı demek nasıl bir cahillik hiç kulak asmayın bence,kilosu 70-80 civarı da mama kalmadı ,reflex bile 110 lira şu an, ama biz advance mamaya geçeceğiz veteriner önerisiyle içeriği de gayet iyi 3 kg 409 Tl olarak sipariş verdik, kötü mamaların kilosuna en az 100 TL vereceğinize daha iyisini yakın fiyata alın( Petlebiden sipariş verdik ilk sipariş için 10 TL ya da %5 indirim de oldu siteden inceleyebilirsiniz).Acana,Advance,Hills,N%D gibi kaliteli mamaların 10-15 kg lık halleri de ucuza denk geliyor bir bakabilirsiniz.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Merhaba kullandığınız mamayı kilo kilo değilde 10-12-15kg şeklinde alırsanız zaten kilosu 70-80₺ ye geliyor ve en az 6 ay mama alma derdinden kurtuluyorsunuz. Şu ana kadar hep 15kg şeklinde aldık kedimize bütün mamalarını.

Arkadaşlar öneriler için çok teşekkür ederim ama zaten 15 kilo olarak alıyorum çünkü tek kedim yok 3 yetişkin 1 yavru şuan da da bir hasta kedim var o yüzden 15 kilo bana maalesef aylarca gitmiyor Royal canin 15 kiloluk olanı en son 1800dü benim devamlı alışveriş yaptığım yerde yani kilosu yine 110 geçiyor maalesef 😔 Bugün başka bir veteriner nutri önerdi daha uygun fiyatlı şimdilik ona geçmeyi düşünüyorum umarım memnun kalırız.

NorthNight
NorthNight

16576

Biz Sanabelle ye geçtik, sensitive çeşidini kullanıyoruz. İçeriğini de beğeniyorum. 10 kg paketlerde kg 78₺ civarına denk geliyor.

Ben felicia mamayı duymuştum daha öncesinde. Veterinerime de sormuştum. Proplan vb mamaların bir tık düşük kalitede ama güzel bir mama demişti. İsterseniz onu bir araştırabilirsiniz :)

byzkpln
byzkpln

4731

Kedimin sindirim hassasiyeti yüzünden onca mamayı deneyen biri olarak yine felicia önerebilirim. Doğru mamayı bulana kadar ND, proplan, Hills, Golosi, Obivan, Britcare gibi bir çok mama kullandım ve kedimin yumuşak dışkılama sorununa bir türlü çözüm bulamadım. Feliciayı çokta alma taraftarı değildim doğrusu içinde gerçek et bile yok diye düşündüğümden. Bir arkadaşım tavsiye etmişti dene diyerek. Önce 1,5 kg 2 paket alarak denemeye başladım. Gaz sorunu karın gurultusu çeken kramp ve ishale yakın dışkılama yapan kedimin sorunu bi anda düzeldi. Şimdi 12 kg mını 760 tl gibi bişeye almıştım 1 ay önce güncel fiyatını bilmiyorum ama sindirim sistemi hassas olan kedime çok iyi geldi birde az tahıllı ve hipoalerjenik zaten. Denemek için küçük kg paketleri alıp denemenizi tavsiye ederim

Sonat_a
Sonat_a

71

Hill's Vet Essential'ı öneririm. Özellikle yavru kediniz için...

simbakedi
simbakedi

136172

sanabelle, bozita gibi mamalar 10 kilolarda aşşşırı pahalı olmuyorlar. sanabelle indoor ve bozitanın herhangi bir mamasını seçebilirsiniz, ikisi de güvenilir mamalar. bundan daha düşük de denemedim açıkçası. exclusion kullanıyoruz şu an (baya bereketli mamaymış çok uzun zamandır kullanıyoruz 12 kiloluğunu :D) ama önermem, güvenilir değil. ben de zorda kalmadıkça almam zaten. eğer uyuyorsa hills de olabilir, fiyatları bilmiyorum.


eğer daha düşük isterseniz bir süre bonacibo kullanabilirsiniz bence. obivan selection, golosi vb mamalardan alıp parar biriktirebilirsiniz belki. ancak bugun almadığımız her şey yarına %500 zamla tekrar karşımıza çıkıyor :D karar sizin, çok zor durumda herkes. içinize sinmeyen mamalar olursa da bolca yaş mama, haşlama tavuk/et/balık/ciğer vs verebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 345 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR