Kedim Aşırı Hareketsiz

berkdoan
berkdoan

1078 Puan

Merhabalaf kızım yaklaşık 4 aylık, 1.5 aydır bende.Aşırı sakin bir kedi az uyuyor ama günün çoğunluğunda koltukta yatıp etrafı izliyor.Sağlık konusunda herhangi bir sıkıntısı yok.Ama beraber oyun oynayamıyoruz oynatmaya calıştığım objelere sadece bakıyor oynarsa maksimum 1 dakika.Koştuğunu sadece vitamin verince görüyorum o da vitamini yakana kadar.Sizce ne yapabilirim 4 aylık daha ve 2.5 kilo.Obez olmasından korkuyorum.

10 CEVAP

berkdoan
berkdoan

1078

Yok karakter olarak aşırı sakin bir kedi zaten.Daha önce kedim vardı bu kadar miskin bir canlı hayatımda görmedim..

emreovec
emreovec

12921

4 aylık erkek kedi için 2.5 kilo sınırdır. Dişi bir kedi için bu kilo normal değil. Bence obezite probemi yaşayacak değil yaşıyor zaten. Dişi bir kedi bu yaşta maksimum 1.5 - 1.6 kilo olur arkadaşlar.

Poyraz98
Poyraz98

3941

Kediler zaten uyumayı sever ben Tarçını ilk eve aldığımda 5-6 aylık kadardı hep uyuyordu şimdi mutfak tezgahlarında dolapların üstünde sürekli yaramazlık yapıyor bence uyuması sorun değil 16 saat uyuyan kediler var :-)

Poyraz98
Poyraz98

3941

Birde balık çok yemez ama yediği zaman hayvanda ağırlık yapıyor sürekli uyuyordu yediği şeylerle de alakası olabilir

Poyraz98
Poyraz98

3941

O zaman sorun etmeyin uyusun mamayi sabah akşam verin yeterli olur

DogaM
DogaM

1045

Kilosu normalmiş.

berkdoan
berkdoan

1078

Arkadaşlar başka bir fikri olan yok mu nasıl hareketlendirebilirim kedimi en azından her gün bi 15-20 dakika oyun oynamak istiyorum ilişkimiz sağlam olsun diye

nyancat
nyancat

9149

Kedinizin cinsinden kaynaklı acaba eklem ağrıları yaşıyor olabilir mi o yüzden oyun oynamak istemiyordur veterinerinize danışın bu konuyu belki öyle bir durum vardır ya da kedinizin mizacı böyledir

berkdoan
berkdoan

1078

Kedimin mizacının böyle olduğunu düşünüyorum şimdiye kadar veterinere gidişimde sürekli kemikleri uzaması kontrol edildi bir sorun yok dendi.Mizacı yatmaya yönelik direkt oyun oynarken bile yatarak oynuyor.

berkdoan
berkdoan

1078

emreovec
Bencede aşırı bir kilo durumu var kız arkadaşıma tatlı geliyor böyle olması ama ben endişeleniyorum.Mamayı azar azar vereyim dedim ama fazla mama yiyen bir kedi değil ayda 1.5 kilo mama ya yiyordur ya da daha az hareketsizlikten bence.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3403 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR