Kedim Kızgınlık Döneminde Ve Sürekli Evden Kaçmaya Çalisiyor Bu Dönem Ne Kadar Sürer?

Arya45
Arya45

2706 Puan

Dişi kedim henüz 5 aylık olmasına rağmen ilk kızgınlık dönemine girmiş bulunmakta. Sürekli evden kaçmayı deniyor bi kaç kez kaçtı da gelmicek diye çok korktum bu dönem ne kadar sürer evde hapis gibi de oldu onun adına üzülüyorum da ama sokak da tehlikelilerle dolu bu arada şuan hamile de olabilir aslında ben bi kez yavrulasın sonra kısırlaştıririm diyordum kısırlaştırmaya 250 TL dedi veteriner herkes de kediye o kadar para bağlanır mi ya kaçar da gelmezse ya da hayvana yazik hem neden kisirlastiriyorsun diyorlar bugüne kadar hiç bi masraftan kaçmadım ama ya gerçekten kedim evden kaçar mı ya da kısırlaştırmanın da bi çok yan etkisi olabilir mi? Fazlaca detaylı bi soru oldu kusura bakmayınız efenim.

7 CEVAP

cansucancan
cansucancan

240

merhabalar eğer imkanınız varsa kısırlaştırmanız en doğrusu fakat cok kücük henüz eğer kızgınlığa girdiyse 5 6 gün aralığında sürer yaklaşık 10 15 günde birde tekrar eder bir veteriner arkadaşım kızgınlığa girdiğinde çiftleşmediginde sancı çektiğini soylemişti ki sağlıgına zararlı olacağını belirtti çiftleşse bile doğum yaptıktan sonra yine süreç devam ediyor ya sürekli çiftleştirmeniz lazm o da cok zor bu yuzden dogrusu kısırlaştırmak :) maalesef dişilerin ücretleri cok pahalı ama büyük sehirde yasıyorsanız belediye veterinerleri yapıyor bu işi ücretsiz yada cok daha düsük fiyata bi danışın isterseniz

cansucancan
cansucancan

240

birde evet kapı pencere acık bırakmayın lütfen kesinlikle kaçabilir

Sezerhan
Sezerhan

157

bu dönem kısa aralıklar ile tekrarlayabilir, size tavsiyem evinizden kaçmasına imkan vermeyin. sabrınızı 1- 2 ay zorlayabilir :)

goknur
goknur

18247

Ayni durum bizdede var Arya45 :) bizde 7 ayligiz ve ilk kizginlik donemimize girdik. Bende ne yapicagimi sasirdim kuru mama yemiyor sadece yas mama yiyor ve bizi gorurken daha basliyor bagirmaya bende cok uzuluyorum suanda onun durumuna icim parcalaniyor onu oyle gordukce ama elimden bisey gelmiyor insallah kisa surer ve tekrar etmez.

Arya45
Arya45

2706

Teşekkürler Cansu hanım evet kapı ve pencerelerin sinekligini bile açıp kaçmaya çalışıyor dikkat ediyoruz ama fırsat kolladigı için kaçma girişimleri başarılı oldu bi kaç kez. zilli tasma aldım ki kapıya vs geldiği anlaşılsın. Biraz büyüsün kısırlaştırma konusunu da araştırmaya devam edeyim ben belediyelere vs sorayım.

Arya45
Arya45

2706

İştah kesilmesi bizimkinde de var maalesef belli aralıklarla sürekli tekrar eden bi döngüymüş bu kızgınlık dönemi kısırlaştırmazsak eğer, ben de yaş mama vermeyi düşünmüştüm kuru mamayı çok az yiyor 5 ocakta migros indirimi olursa ordan yaş mama alıcam sizin de aklınızda bulunsun Göknur Hanım.

goknur
goknur

18247

Tesekkur ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1846 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR