British & Scottish Farkı

Elvang35
Elvang35

3154 Puan

British shorthair ve scottish fold arasındaki fark nedir tam olarak çok merak ettim?

3 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Birincisi: menşei ülke farklı. Biri, İngiliz; öbürü İskoç. (Elbette bir kedinin şeceresini bilmeden -ki onunla ilgili bile dernek ve federasyonlar arasında çekişmeler olabiliyormuş ve birbirlerinin sertifikalarını geçersiz sayıyorlarmış- emin olunmaz ama) Bu ırkların ortaya çıktığı bir ülke oluyor ve oradan çeşitli yollarla başka ülkelere getiriliyor ve çoğalıyor.
İkincisi, kulak yapısı. İngilizde kulaklar diktir, İskoçta kırık. Fakat bir Scottish Fold (SF)'u British Shorthair (BS) ile çiftleşirirseniz yavruların bir kısmı dik kulaklı olur, ona da Scottish Straight (SS) diyoruz. Yani aslında melez bir ırk ama sağlık sorunlarını önlemek ve bir isim belirlemek amacıyla böyle deniyor. (Kimi, SS demez, onun yerine BS der ama bunu da unutmamak lazım. Yani herkesçe benimsenmiş değil henüz.)
Onun dışında, karakteristiği benzerdir. Her renk/desende olabilir. Göz rengi de öyle. Fakat yaygın ve tipik olanı gri (blue) renk kısa tüyler ve kehribar gözlerdir. (Her kedi farklıdır ama genel olarak) Sakin huylu, kucak sevmeyen, "buda oturuşu"yla meşhur, çok tüy dökmeyen birer ırktır.

Elvang35
Elvang35

3154

İkisininde aynı şekilde eklem ağrıları çektiği doğrumudur peki? Scottishte bunu çok duyduk ama british için bişey söylenmedi hiç yada ben duymadım

Heiter
Heiter

115202

Kendi araştırmalarıma göre, SFlerde bu ihtimal çok daha yüksek (hatta bazı araştırmacılara göre hepsinde böyle) iken, SS'lerde de bu ihtimal sıfır değilmiş. Yani onlarda da olabilirmiş. Çok da derinlemesine araştırmadım, birkaç İngilizce ve Türkçe makaleye baktım.
Bundan emin olmak için araştırmanızı ve ihtiyaç duyuyorsanız (kediniz varsa) gerekli tahlil ve muayeneleri yaptırmanızı öneririm. Şahsen kendi kendilerimde (ikisi de SS) hareketlerinde öyle bir durum sezmedim. O yüzden de endişelenmedim.
Şunu da belirteyim: bu konu, bu platformda çok tartışılmıştır. Kesin bir cevap alabileceğinizi sanmıyorum yani.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 12115 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR