Köpeğim Korkuyor

merhaba arkadaşlar sakızı yeni sahiplendim. sakıza top balon oyuncak gösterdiğim de oynamak için oynamıyor aksine korkuyor hiç oyun oynamıyor. ne yapmalıyım sizce herşeyden korkuyor ve oyun oynamıyor.


7 CEVAP

eren
eren

2288

köpeğiniz korktuğunda napıyor? kuyruğunu alta alıp kaçıyor mu? titriyor mu? korktuğuna nasıl kanaat getirdiniz bazı köpekler gerçekten oyuncaklarla ilgilenmiyor çünkü.korku konusuna gelirsek ilk tavsiyem köpeğinizin korktuğu durumlarında asla köpeğinizi sevmeyin ve ödül maması vermeyin bu korktuğu için onu ödüllendirmek olur.


Korkuyla baş etmek için köpeğinize güven aşılamalı ve yavaş yavaş üzerine çok gitmeden hareket etmelisiniz. atıyorum oyuncak toptan korkuyorsa alın topu onun yanına gidin çenesinin altında biraz sevin ve rahatlamasını sağladıktan sonra topu yaklaştırın yavaşça,eğer korkup kaçmaya çalışırsa tutun gitmesine izin vermeyin topu saklayın tekrar oturtun yanınıza ve sonra yine topu yaklaştırmaya çalışın kısacası korkusunun üzerine gidin ama yavaş yavaş sabırla. topun korkulacak bir şey olmadığını anlamalı.


Başka bir yöntem olarak hem ödül mamalarıyla hem de korktuğu bir eşyayı yanınıza alıp onu çağırın gelirse hem sevin hem ödül maması verin hem de korktuğu eşyayı yakında tutun.

zzAr
zzAr

2151

arkadaşımın golden cinsi köpeği var sesli oyuncaklardan korkuyor :) diğer oyuncaklarla sorunu yok. köpeklerde görülebilen bir durum diye düşünüyorum umarım üstesinden gelirsiniz kısa zamanda. köpeğiniz çok güzel bu arada :)

mesela gidiyorum yanına topla yanına koyim topu uzaklasıyo yanından baska yere gıdıyo yuvarladıgımda topu baska yerlere atıyo hemen kendini.. ama dediklerinizi eve gittigimde denicem umarım işe yarar zamanla tavsiyenız ıcınde teskkur ederim :)


benimkinin tum oyuncaklarla sıkıntısı var üstesinden gelmeye calısıcam :)) tesekkurler bu arada :)

Can
Can

63

önce bi size alışsın ne kadar zamandır berabersiniz?

2 haftadr

BeagleONE
BeagleONE

184

kendinizi sevdirin

mge1978
mge1978

1753

bende cane cors var o bile bazen diyer köpeklerden korkuyordu yaptıgı her şeyi birlikte yapıyoruz köpeklerin üzerine bile beraber gidiyoruz böylelikle şimdi korkusu geçti dene her şeyi birlikte yap

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3366 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR