İki Erkek Kedimizi Kısırlaştıracağız,Ameliyat Sonrası Hakkında Bilgi Verir Misinix?

SemaKorkmaz
SemaKorkmaz

1568 Puan

Biri 9 biri 6 aylık iki erkek kedimiz var ve kısırlaştırmayı düşünüyoruz, küçük olan çok hareketli ve sürekli oyun oynuyor, koşuyor. Büyük olan ise biraz daha sakin. Kısırlaştırdıktan sonra davranışlarında ne gibi değişiklikler olur?


3 CEVAP

Elifguner
Elifguner

15799

merhabalar,
kısırlaşma operasyonundan ayıldıklarından sonra boxtan çıkarmayın. 10 saat geçtikten sonra çok az su çok az da mama verin. fazla vermeyin çünkü kusacaktır. aradan 18 saat gibi bir süre geçtikten sonra salabilirsiniz ve normal ölçüsünde mama ve su verebilirsiniz. önemli olan anesteziden tam olarak uyanması box içindeyken olsun ki sendelemesin. sonrasında erkek kedi kısırlaşmasında hiçbir sorun yok. dişiden çok çok daha kısa sürede toparlanıyorlar. şimdiden geçmiş olsun

Elifguner
Elifguner

15799

davranış olarak da hırçınsa durulacaktır fakat hareketlilik anlamında pek bir değişiklik olmayacaktır :)

iremnart
iremnart

661

Bence kısırlaştırmak için bi kaç ay daha bekleyin. Ameliyattan sonra hangi antibiyotiği kulanacağınız, ne kadar zaman sonra mama ve su vereceğiniz konusunda veterineriniz gerekli bilgiyi verecektir veterinerinizin dediğinin dışında bir şey yapmayın. Kediniz hareketliyse sakinleşecektir. Kızgınlığa girmişse bir süre aynı davranışları sergileyebilir zamanla geçer. Kısırlaştırılmış kedilerin iştahı artar kilo kontrolü için yağ oranı düşğj kısırlaştırılmış kedi maması kullanmanızı tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 686 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81804 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR