Kedimi Yıkamazsam Ne Olur

pamukanne
pamukanne

627 Puan

Arkadaşlar kedimi sokaktan sahiplendim bugün iç dış parazit aşılarını yaptırdım. Üç gün banyo yapması yasakmış ama şuan kedim çok temiz değil üstüne yapışmış bişeyler var kirli isli görünütouve kötü kokusuda var bu şekilde eve alsam çocuklarım ve bizim için sakıncalı olurmu. Yıkamadan almak doğrum mu. Aşıdan sonra bırakmamak da lazım. Ne yapıcağımı bilemedim.


11 CEVAP

berkdoan
berkdoan

1078

Dediğiniz gibi kirli görünüyor kediniz.Dışarıda kötü muameleye maruz kaldı demişsiniz başka bir konuda ve yeni eve geldi bu şoklarla kendini düzgün temizlemiyor olabilir.Dış paraziti, mantarı yoksa size bir zarar vermez.Veterinerin verdiği süreden sonra yıkayın bence.Benim kedim saklanma yeri olarak tuvalet kabını seçmişti kapaklı diye, arada kaçtığında aşırı kirleniyordu pislikler yüzünden bende yıkıyordum.Kedi şampuanlarının hiçbirinden memnun kalmadım ne şuan ne önceki kedimde.Bildiğimiz dalinle yıkıyorum yıkamanın püf noktası az şampuan kullanıp çok fazla durulamak bence.Hem cilt rahatsızlıkları oluşmaması icin hem de kedi ağır bir kokudan rahatsız olmasın diye.Oldukça uzun bir cevap oldu yıkamayla ilgili ekstra bilgi isterseniz mesaj atın.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Bende kedimi sokaktan sahiplendim,bu havada yıkamak çok tehlikeli oluyor. Annem ılık bez hazırladı güzelce sildik her yerini,ya da bebekler için olan alkolsüz ıslak mendiller var onlarlada silebilirsiniz. Siz sildikten sonra zaten kendini yalayacak paril paril olucak

emreovec
emreovec

12921

Yıkamadan önce kediler için satılan ıslak mendiller var. Onunla biraz silmeyi denesenize. Yıkamak zor bir iş. Belki çözüme ulaşırsınız.

Friolero
Friolero

12756

Kuru şampuan kullanabilirsiniz

ayseeny
ayseeny

5023

ıslak bezlerle güzelce silip tek seferlik yıkayın fazla korkutmadan, güzelce kurutun ısıtınki bu havalar çok tehlikeli, evde de olsa cam açılır ceyran olur hasta olur kedicik Allah korusun

DrSu
DrSu

661

ben de kedimi sokaktan sahiplendim , akşam saatiydi bulduğumda , çok kirliydi. Dalinle yıkadım ve tüylerinin arasında bir sürü pire çıkıverdi ıslanınca , o işe de yaradı . önce havlu ile sonra fönle güzelce kurulayıp kalorifer önüne oturttum , hiç birşey olmadı , ertesi gün de parazit aşısını oldu , tertemiz oldu. daha sonra hiç yıkamadım , zaten tertemiz oluyorlar ve hep güzel kokuyorlar evde olunca , kendi temizliklerini yapıyorlar.

Ssenaa51
Ssenaa51

2833

Eğer yaşadığınız şehirde ıslak mendil (kediler için) bulamazsanız ya da kuru şampuan internetten isteyebilirsiniz :)) çok tatlı bu arada maşallah ;))

ursaminor
ursaminor

116511

Birkaç yerde daha söylemiştim.
Johnson&Johnson yeni doğan saf su mendilleri ilaç gibi oluyor bu durumda.
Kokusuz olduğundan kediyi de rahatsız etmiyor ve zehirleme olasılığı yok.
Minik minik hareketlerle silerseniz, sanki anne kedi onu yalıyormuş gibi hisseder.

pamukanne
pamukanne

627

Çok teşekkür ederim ya burası küçük yer veterineri zor bulduk aşıyo yaptırdık büyükbaş küçükbaş hayvanlara bakıyorlsr öyle genel bi muayene falan yapmadı açıkças olmazsa eldivenle yapışan şeyleri temizlerim bezle silerim bi sorun olmaz herhalde

pamukanne
pamukanne

627

Onu burda bulamam maalesef normal ıslak mendille sildim şimdilik

pamukanne
pamukanne

627

Tamamdır çok teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1876 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80967 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR