Kedimize Kedi Sesi Dinletmek

kurban1525
kurban1525

14349 Puan

Merhaba arkadaşlar. Kedim kedi sesi duyduğu anda her yerde sesin sahibini arıyor, bol meraklı bir oyun süreci oluyor. Ancak bunun bir zararı olur mu, lazer oyunu gibi bir etkisi olur mu diye bilen birisi varsa şimdiden teşekkürler :)

5 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Kediler neden sürü halinde yaşayan canlılar değiller. Kedigiller içerisinde de bu geçerlidir. Sadece aslanların sürüsü vardır. Geri kalan bireysel takılır. Doğanın kuralı. Bu sebeple ev içerisinde başka bir kedi sesi duymaktan hoşlanacağını sanmıyorum. O ev, onun. Onun bölgesi.


Kediler miyavlayarak anlaşır. O anda kaydedilen seslerin ne amaçla çıkarıldığı bir tek kediniz anlar ve içerisinde onu tedirgin edecek bir ses çıkabilir. Bu da onda huzursuzluk yaratır. Evcil de olsa kendi bölgelerinde başka kedilerle karşılaşmaktan/varlığını hissetmekten hoşlanmaz.Yapmayın.

Mariana
Mariana

11022

oyun icin kedisine kedi sesi dinleteni ilk defa duyuyorum :)

Mischka
Mischka

116595

Bizimki de kedi videolari izlediğimiz bir zaman acayip heyecanlanmıștı, deli gibi koșturuyor evin içinde, duvarlara bakınıyor etrafına falan. Ben de endișelenmiștim doğrusu arayıp bulamıyor diye :)

kurban1525
kurban1525

14349

Birincisi, kedilerin miyavlamasının sebebi insanlarla iletişim kurmaktır. İkincisi, evinde 2 kedi besleyen insanların kedilerinin daha sosyal ve mutlu olduğunu, çünkü bir arkadaşları olduğunu çok kişiden duydum. üçüncüsü de bahsettiğim kedi sesi de yavru bir kedinin sesiydi aslında fark etmiyor. Yavru da ergin de hepsinde aynı merak ve bir arayış evresi oluyor. Avlanma içgüdüsü, rahatsız olma belirtisi veyahut başka bir şey yok sadece merak. Sorum yanlış anlaşılmış, lazer oynatılan kedilerin bir süre sonra her şeyden ürküp tıpkı lazeri av olarak görüp yakalayamaması gibi dışarıdaki diğer canlı cansız varlıkları da yakalayamamasını düşündüğünden örnek olarak vermiştim. Bu çeşit psikolojik bir sorun ortaya çıkar mı çıkmaz mı, sorum da buydu.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Kediniz ergenliğe geçiş amacindaysa daha çabuk ergenliğe girmesine sebep olabilirsiniz. Ayrıca bundan malesef hoşlanmıyorlar. Onlar için tehlikeli bölgelerinde tehlike seziyorlar...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18866 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR