İç Parazit İğnesi Uyarı

gizemmars
gizemmars

196 Puan

Arkadaşlar merhaba, kedim mars 11 yaşında. Aşı yapılan yerinde kist meydana geldi ve hep götürdüğüm veteriner bunu önemsemedi. Aşı kisti olduğunu ve önemli olmadığını dile getirdi. Perşembe günü hastaneye götürdüm VE kitle olduğu kansere dönüştüğünü öğrendim. Oradaki veteriner hekim hocamız , aşının avrupa ve amerikada artık bacak veya kuyruktan yapıldığını çünkü kiste neden olduğunu iletti. En azından bacak veya kuyruğu alsak bile yaşama devam edebilir diye ekledi. SİZE TAVSİYEM ASLA AŞI YAPTIRMAYIN AŞI YERİNE HAP VERİN VEYA İÇ DIŞ PARAZİT İÇİN DAMLA VAR ONLARI KULLANIN. Ben üzüldüm siz üzülmeyin. LÜTFEN MARS İÇİN GÜZEL DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN.

9 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128532

Geçmiş olsun, çok üzüldüm. Benim de yaşlı bir kedim var ve ne kadar üzüldüğünüzü düşünemiyorum bile. İnternette kuduz ve lösemi aşısının, çiplerin, bazı antibiyotiklerin ve dış parazit iğnesinin kist yaptığı yazıyor. Özellikle lösemi aşısı yapıyormuş, o nedenle tehlike altında değilse yapılmamalı diyor. Karma aşıyı da 3 yıl aradan önce yaptırmayın diyor. Kuduz aşısının yaptığını çok duyuyoruz zaten. İç parazit iğnesi de mi yapıyormuş? Öyle mi dedi veteriner? Takip edilip büyüme görülürse alınmalı diyor. 10 yıl sonra bile ortaya çıkabilir diyor. Sizin veteriner aslında dava edilmeli ama ülkemizde insan canı bile önemli değil ki o davayı haklı bulsunlar... Ben de götürdüğümde bazen enseden bazen kalçadan falan yapıyorlar. Neden böyle farklı yapıyorsunuz dediğimde elimize nasıl kolay gelirse öyle vuruyoruz demişlerdi. Artık dikkat ederim. Hatta ben ordayken bir köpek sahibi aşıdan sonra köpeğimde bir yumru oluştu diye geldi, veteriner hiçbir şey olmaz çok normal falan dedi. O gidince başka gelen kişiye aşıdan sonra yumru falan oluştu mu diye sordu. Ona öyle sorunca normal olmadığını düşünmüştüm. Kemoterapi alacak mı kediniz? İnşallah uzun yıllar daha sizinle birlikte olur.

gizemmars
gizemmars

196

ameliyat dendi , pazartesi günü netleşicek. Güvenim kalmadı. Zerre güvenim kalmadı. Lütfen genelle me yapmayacağım ama aşı vs yaptırmayın gerek yok gerçektem damla ve hap yeter. iç cve dış için damlalar var asla asla aşı yaptırmasın kimse benim canımın yandığını ne kadar ne denli canımın yandığını anca burdadakilar anlar. kedimi 3 günlükken buldum. karton kutuda bantlı bir şekilde havasızlıktan ölmek üzereydi. 11 yıldır benimle. ömrümden ömür gitti. bittim. muhtemelen görebilir.

aslihan_e
aslihan_e

128532

Benim gençlik hastalığından çok fazla kedim öldü, o yüzden karma aşının mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ama her yıl tekrar yaptırılmasını söyleyen veterinerlere katılmıyorum. Onun dışında iç dış parazit iğnesi yaptırmam kedilerime hiç, iç parazit için hap veririm, pirelenirlerse de tarakla yakalayıp ilaçlı suya atıyorum. İç parazit hapı 1-2 günde vücutlarından atılıyor ama dış parazit ilacı uzun süre kanlarında dolaşıyor. İlla ki zararı olur. Kuduz aşısı da zorunlu ama yaptırmıyorum. Bu yüzden karne de çıkartmadım hiçbirine, yasal zorunluluk olmasın diye. Çıkarsam çip de taktırmam gerekecekti. Çip de tümör yapabiliyormuş. Evdeki kediye kuduz nerden bulaşacak, gezen köpek olsa yaptırırsın tabi ki. İnşallah ameliyatı başarılı geçer, inşallah tekrarlamaz. Gelişmeleri bize de yazın, dualarımız sizinle olacak.

amillaaa
amillaaa

12046

Çok geçmiş olsun :/ Benim de sokakta yıllardır beslediğim bir kedi geçen hafta tümör ameliyatı geçirdi, o da yaşlı olduğu için anestezi alması çok riskliydi ama onun için özel ilaçlar vs. seçildi ve neyse ki ameliyatı atlattı. Şimdi keyfi yerinde ama hastalığının nüksetmemesi için ömür boyu ilaç kullanması gerekecek. Kullanacağı ilaç Vedavet Metastop, olumlu deneyimler okudum o yüzden ümitliyim. Ayrıca okuduğum kadarıyla insanlarda düşük karbonhidrat tüketimi hastalığın nüksetme riskini oldukça azaltıyormuş; kedilerin zaten normalde de karbonhidrat ihtiyacı oldukça düşük o yüzden o kediyi minimum karbonhidratla beslemeyi planlıyorum, bu yüzden onu kuru mamadan uzak tutmaya çalışacağım. Deneyimimi sizinle paylaşmak istedim, umarım sizin kediniz de rahatça atlatır bu durumu :/
Benim evdeki kedim neredeyse 2 yaşına girecek, tek doz karma aşı hariç hiçbir aşısını yaptırmadım. Yakın zamanda karma aşının tekrarını yaptırmayı düşünüyordum fakat şimdi şüpheye düştüm. İç parazitini eskiden hap şeklinde veriyordum, artık dış parazit ilacı alırken hem iç hem dış parazite etki edenlerden alıyorum. Umarım onlar kediye bir zarar vermez :/

semagolge
semagolge

3278

İnşallah tez zamanda şifa bulur çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm böyle bir şeyler karşılaştığınız için

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,


Acil şifalar dilerim.
Bu sancılı süreçte bizler ile bilgi paylastiginiz için teşekkür ederim.
Biraz da karıştım doğrusu, hem sizin aktardiginizdan etkilendim, hem de bilmeden ne zararlar veriyoruz diye düşünürdüm, şimdi yine içimde sorgu başladı.

aslihan_e
aslihan_e

128532

İnşallah sorunsuz kurtulursunuz. Geçen zerdeçal kedilere zararlı mı diye bakıyordum aksine kanserle mücadele eden kedilere yardımcı oluyor yazıyor yabancı kaynaklarda. Onu görünce siz aklıma geldiniz. Siz de isterseniz düzenli zerdeçal verin. Günde bir çay kaşığı zerdeçalı tek seferde değil, öğünlere bölerek mamaya karıştırınca kanserli kedilere fayda sağlıyormuş. Ancak güvenilir bir yerden alınmalıymış. Normalde kedilere günde çeyrek çay kaşığı verin diyor ama kanser hastalığı yaşayan kediler için biraz daha fazla kullanılmalıymış.

gizemmars
gizemmars

196

arkadaşlar çok ama çok kötüyüm, psikolojik olarak kendimi bitkin hissediyorum. inşallah ameliyatımız onaylanır ve kurtuluruz kitleden. Hepinizden dua bekliyorum. Çaresizim. Allah kimseye yaşatmasın...

gizemmars
gizemmars

196

cuma gününe kadar netleşicek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 426 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR