Sokakta Beslediğim Kediler Ne Zaman Giderler?

15'e yakın sokak kedisi bakıyorum. Yarısı yavru. Ama yavruluktan çıktılar. Şimdi ben yıllardır bakıyorum kedilerime. Belki bugüne kadar 100 çeşit kediye bakmışımdır. Erkekler zaten gidiyorlar. Dişiler de şu an kalan kaç yıllık olanlar... Ben kedilerime yemek olarak tavukçu kasaplarından yumuşak tavuk kemiği ve derisi alırdım. Hiç olmazsa iki günde bir alırdım. Ve de balıkçıdan balık içi artıkları ve derisi falan. Fakat artık bulamıyorum, bulunmuyor. Bulsam da çok zam yapmışlar... Kimi kasaplar ücretsiz, kimisi 1 TL'den veriyordu kilosunu. Şimdi 4-5 TL olmuş neredeyse! Balıkçılar ise yaz boyu kapalı idiler. Ve de artık işte gireceğim, yani eskisi gibi kasap kasap gezemem. Ki komşularda artık söyleniyor, yani duymadım ama rahatsız gibiler.


Ben kedilerime kaç gün yemek vermesem, görmezden gelsem, hatta üzülerek diyorum ki kovalasam buralardan giderler mi? Yani tamam sokak kedileri, tek bana bağlı değiller. Çok çöp var buralarda ve tarlalar var. Yani fare, kuş çok var. Ama işte akşam olunca hepsi sokak kapısına diziliyor. Bende elimde yemek yoksa perde arkasından bakıyorum beni görmesinler diye. Üzülüyorum onlara yemek veremeyince.


Aslında son bir yıldır kuru mama veriyordum. Sağ olsun bir yardım sever mama yardımı yapıyordu, ama artık ona da ulaşamıyorum. Belediyeye ve belki 20 kadar derneğe falan mail attım ama hep olumsuz döndüler. Belediye hariç diğer 20 derneğe kızmadım, çünkü onlarda belki binlerce cana yetişmeye çalışıyorlar. Ama işte elinde milyonlarca TL'si olan belediyeler umursamıyorlar ya, deli oluyorum.

2 CEVAP

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10428

Ananemin köye gittiğinde eve her zaman gelen bir sarman kedisi var artık ananem ne zaman İstanbul'a dönecek onu bile hisseder o gün evin avlusundan ayrılmazdı geldiğinde ben yine uğrarım der gibiydi ondan öncede kediler vardı ama zamanla öldüler herhalde kaybolup gittiler İstanbul'a döndüğünde bakan belki komşu olurdu emin değilim neyse işte artık çöplerde bile yemek bulunmaz millet zor durumda herşeye zam zam yani demem o ki maddi durumunuz nasıldır bilemem ama kilosu çok çok ucuz kedi mamaları var eğer sizi fazlaca zorlamazsa alıp çok az verebilirsiniz hatta az gelsin onlara ki kendilerini doyurmaya yemek arasınlar yoksa onlar hep beklerler

aslihan_e
aslihan_e

130952

Öyle sürekli kuş fare tutup yeseler kapıda beklemezlerdi. Bir kedi ayda yılda bir kuş-fare tutar. Çöpte de her zaman bir şey bulamazlar. Her gün herkes tavuk balık yiyip çöpe atmıyor. İşe girince maddi durumunuz daha iyi olur, kasap kasap gezmeye gerek yok. Ancak bakmak istemiyorsanız bir süre sonra ümidi keserler. Arada hiç vermemeniz gerek. Aralıklı pekiştirme, davranışı devam ettirir. Tarla varsa götürüp tarlada da verebilirdiniz. Kapı önüne alışmazlardı. Kışın çoğu ölür zaten, açlıktan kolay hastalanırlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 231 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR