Kedi Aknesi Midir Bu?

Merhaba, kedi aknesi dediğimiz şey midir bu? Tecrübe eden varsa nasıl geçirdiğini anlatabilir mi? Crystalin spreyle sildiğimde az az çıkıyor ama ister istemez tahriş olduğu için tamamen çıkaramıyorum. Veterinere de sordum fakat mantar tedavisi uygulamaya kalkar mı bilemedim, bilenlere de danışmak istedim.


Not: Kedimin çenesinde değil bu noktalar, ağız kenarlarında mevcut. Paslanmaz çelik mama kabı ve Bozita marka mama kullanıyor.


3 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

en başından beri mi paslanmaz çelik mama kabı kullanıyorsunuz? Bana da kedi aknesi gibi geldi ama mantar olabilme ihtimaline karşı bence bir an önce veterinerinize danışmanız daha iyi olur

@IIREMMM 3-4 aylık dönemlerinde plastik kullanıyordum fakat sonrasında değiştirdim. Seramik kullandık sonrasında ama birkaç ay önce mama standı satın aldım ve kapları paslanmaz çelik, o zamandan beri bunu kullanıyorum. Akneler de son birkaç ayda kendini gösterdi ama çelik sıkıntılı mıdır ki? Veterinerimiz de akne olduğunu doğruladı ve Immumex şurup önerdi. Duymuş muydunuz hiç kullanıldığını?

IIREMMM
IIREMMM

112774

Geçmiş olsunn. Paslanmaz çelik,porselen ve cam mama kapları hep önerilir bizimki de porselen örneğin,biz de kedimiz yavruyken yavru kediler için uygun boyutta kap bulamadığımız için ilk birkaç ay plastik kullanmak durumunda kalmıştık ama değiştirdik,sebebi sadece mama kabından olmayabilir, mama yedikten sonra mama kalıntıları ağız çevresinde kalıyor olabilir zamanla o da akne yapar kendisi tam temizleyemezse ,sizler tarafından da arada kontrol edip silmek iyi olur özellikle yaş mama yediklerinde :) Kedi aknesinde şurup kullanılıyor diye duymuştum ama tam olarak hangi markaların kullanıldığını bilmiyorum hiç.Umarım kısa sürede geçer,tamamen iyileşince yine de siz ağız bakım suyuyla çenesini ara ara silmeyi unutmayın (pamuğa döküp silebilirsiniz).

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 191 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR