Kedim Kakasını Yapamıyor, Lütfen Yardım Edin

Berf123
Berf123

169 Puan

Merhaba, 2gün önce (bugün 3. gün) evime 2buçuk aylık bir kedi aldım, aşılarını yaptırmaya veterinere götürdüğümde ateşi olduğunu (39,7) ve aşı yapamayacaklarını söylediler, ateş düşürmek için iğne yaptılar ve bana da 10gün boyunca kediye vermem için antibiyotik verdiler. Sonraki gün kedim yine halsiz görününce tekrar veterinere götürdüm (gece çok hızlı nefes alıp verdiğini gördüm karnı şişip iniyordu), iç parazit için hap yutturdular paraziti olduğunu düşünerek, ateşi 39du fakat yine de ateş düşürücü iğne yaptılar yine, akşam da ben antibiyotiğini verdim. Eve geldiğinde mamasını yedi, bol bol su içiyor zaten (muhtemelen ateşi olduğu için) ve bayağı mutluydu oynadı zıpladı akşam. Sonradan kakasını yapmadığını fark ettim geldiğinden beri, ishal olduğu için yapıyor ama ben anlamıyorum sanıyordum kumda görünce ama meğer yaptığı çişiymiş (öyle sanıyorum), çünkü su dökerek karşılaştırdığımda hiçbir fark görmedim kumda. Bu arada kedinin karnı bayağı şiş duruyor. Forumlarda okuyarak bir tatlı kaşığı zeytinyağı verdim, anüs bölgesine pamukla zeytinyağı sürdüm, karnını ovaladım fakat kuma gitmesine rağmen (sanki) yapmayı denedi, ama yapmadı yine kakasını. Bir de uyuyamıyor pek nedense, yatıyor fakat gözleri açık duruyor öyle uzun uzun.. Paris’te yaşıyorum, götürdüğüm veterinere 2günde 100euro kadar para verdim, yarın götürünce yine bir o kadar daha para alacaklar, iyileşecekse yine götürürüm sorun değil fakat çok ilgilenmiyorlar gibi hissediyorum. bir öneriniz var mı lütfen yardım edin neden kakasını yapmıyor?


Not: normalde kumuna çişini yapmasına rağmen gece yatağa gelip çişini yaptı.


veterinere 2. gün gittiğimde ishal olduğunu sandığımdan öyle olduğunu söylemiştim yani şu an kakasını yapamadığını bilmiyorlar. Tekrar gidince söyleyeceğim yapamadığını da.


Çok endişeleniyorum.. :( yardımınız için teşekkürler şimdiden

4 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Mama olarak ne veriyorsunuz?


Balkabağı verin. Haşlanmış konserve balkabağı hem ishale hem de kabıza iyi gelir.
Birden fazla yere su koyun. Bolca su içmesi gerekiyor.
Şu anda zaten ilaç tedavisi gördüğünden ilaç tavsiye edemeyeceğim. Bilemeyiz nasıl etkileşim gösterir. :(
Umarım bir an önce iyileşir.

Zeynepker
Zeynepker

2312

ilk olarak veterinerden memnun değilseniz farklı bir veteriner deneyebilirsiniz.ama sorun ile ilgili bir çözüm öneremiyorum umarım en yakın zamanda iyileşir.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

İyi bir hayvan hastanesi mi gittiğin yer? Fransız pet forumlarından iyi bşr hayvan hastanesi tavsiyesi alın bence.

Berf123
Berf123

169

Mama olarak kuru ve yaş mama veriyorum. Kuru maması Purina one junior, yaş maması science plan’ın tavuklu hindili mousse’u (ama onu sadece bir kere güzel yedi). Bu arada yazdığım günün sabahı ilerleyen saatlerde nihayet kakasını yaptı, yapmasaydı ayrı bir veterinere götürecektim, yorumlarınız için çok sağolun. Şu an enerjik oynuyor, sabah ve akşam kuru mamasını yiyor, gün içinde öğlen uyuyor genelde ve suyunu da güzel içiyor. Sadece ağzında dudak kenarında bir yara var, ara sıra ağzı sulanıyor akıyor, dilinin bir kısmı kırmızı.. enfeksiyondan olduğunu düşünüyorum. Veteriner, tedavisi antibiyotiğe devam etmek dedi, devam ediyoruz daha 10gün olmadı zaten.. perşembe günü tekrar bir kontrole gideceğiz, umarım yarası da geçer ve aşılarını olabilir en kısa zamanda..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2560 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81804 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR