Yavru Kedileri Yemek Olan Bir Yere Bıraksam Olur Mu?

Arkadaşlar önceki konularımdan da anlayacağınız üzere sokakta beslediğim kedilerime artık mama veremeyeceğim. Şimdi 3 yavru kedi var kardeş. Ve 2 yavru kedi daha var bunlarda ayrı kardeş. Ben bu 5 kediyi şehre götürsem, mama olan bir yere bıraksam olur mu?


Biz şehirden uzaktayız, köy gibi yerdeyiz. Bırakacağım yer, şehre su doldurmaya gittiğimde gördüğüm bir yer. Orada da bir ev var ve köpek besliyorlar çatılarında. Ve de evin karşısında Camii var, onun avlusu büyük, orada da sokak kedilerine mama kapları ve suları koyuyorlar. Ne zaman o yoldan geçsem avluda çeşit çeşit bir sürü farklı kedi var. Sanırım her gün düzenli olarak mama ve su koyuyorlar o kaplara.


İşte ben 3+2 yavruyu oraya bıraksam olur mu? Sütten çıktılar. Buralarda duruyorlar hep. Büyük kedilerim geziyor, hiç yoktan avlanıyorlar falan belki bir şeyler buluyorlar. Ama o toplam 5 yavru kedi hep buralarda. Ben vermesem açlar... Ne dersiniz yapayım mı bunu?

4 CEVAP

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Avluya yeni doğmuş bebek bırakır gibi onun yerine yavru kedileri sahiplendirme yapsanız olmaz mı ?


Her kedinin her köpeğin ve tüm hayvanlar gibi hepsinin kendine ait bölgeleri bulunmakta ne malum sizin oraya yavru kedileri bırakıp da diğer kedilerin köpeklerin saldırısına uğramayacağı garantisi var mı? Yok .


Sahiplendirme yapın ilan açın illahaki şehir de olanlar bakmak isteyebilir .


Yok yapamam derseniz de kendi kapınıza mama koyun mama alacak param yok derseniz de kuru mama şart değil kasaplar da çıkan tavuk kemikleri oluyor onları kaynatıp verin ,ciğer verin içine ekmek doğrayın en azından sokak hayatına adapte olana kadar ,zaten büyüdüklerin zaman kendilerine ait bölgeleri olur zamanla karnını doyuracak yer bulurlar hiç mi mama alacak maddi gücünüz yok en azından bir süre ?

Ya elbette sahiplendirme ilanı açtım. Hem de kaç sitede. (Başka hesaplarla) Ayrıca İnstagram'dan şehrimin itiraf sayfasına bile yazdım ama hiç kimse çıkmadı. Ve ben zaten tavuk kasaplarından kemik ve deri alırdım. Ama artık yok. Kasap kasap geziyorum. Ki olsa da kilosu 4-5 TL olmuş. Önceden 1 TL iken günde 2 kilo alırdım, neredeyse her gün verirdim. Ama artık ya bulunmuyor ya da pahalı geliyor...


Bende bırakmak istemiyorum. İçim rahat olmaz. Vebal almak istemem. Keşke imkanım olsa da hep bakabilsem...

Sutin
Sutin

859

Sahiplendirmeniz daha iyi olur. Sahibinden gibi akliniza gelen her siteye ilan verin bence. Hele o kadar küçük yavruların yeni bir ortama ve kedi komunitesine uyum sağlamak da zorluk yaşayabilir hatta dislanabilirler.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Sokaktaki bakımsız zayıf görünen yavruları kimse sahiplenmek istemiyor maalesef. İstediğin kadar koy ilana. Anca evine alıp her birinin tek tek en sevimli güzel hallerini fotoğraflayacaksın da öyle. Kendimden biliyorum ne zaman dışarda kediyi çekip koysam ses yok kimseden, fotoğraf çekmek için eve sokuyorum yüzünün en cici hallerini yakalıcam diye yerlerde yatıp resim çekiyorum arıyorlar. Sizde yapabiliyorsanız teker teker evinize alıp fotoğraflayın, açıklamaya da bir süredir bakıyorum acil kalıcı yuva bulmam lazım üniversiteye gitcem yada evdeki kedilerimle anlaşamadılar falan yazın. Yoksa insanlar oralı olmuyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 181 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR