Ailem Yüzünden Kopegimi Sahiplendirmek Zorunda Kalıyorum Köpeğim Çok Etkilenir Mi?

Elif3953
Elif3953

168 Puan

Bahçeli müstakil bir eve taşınınca(hiçbir şekilde evin içine almıyorlar izin vermiyorlar) bakarız bırakmayız kimseye sözüyle 1.5 yıl önce sahiplendigim çok güzel bir oğlum var. Bu hayattaki neredeyse her şeyden daha çok değer veririm ona. Soyle ki oturdugumuz yer dağ yollarında köy tarzı ufak bir yer olduğu için çok insana alışık değil maalesef. Her gün düzenli şekilde dışarı çıkartıp mahalledeki bir iki Köpekle oynaması için gezdiriyoruz,evin bahçesi olsa da öbür kopeklerle sosyalleşmesi lazım diye. Bu ayın başında ailem merkezden ev kiralayip bu evden çıkma planı yapmaya başladılar tuttular tutacaklar evi. Oğlum ne olacak diyorum bizim evi kiralamak isteyen çok tanıdığımız var ona düzgün bakabilecek birine veririz evi dediler hem şehirde bi eve kapanmış olmaz burda rahat olur dediler. Oğlum onu terk ettim sancak diye odum kopuyor, bahcede oldugu icin havlamasına pek karışmadigimiz icin bh konuda biraz rahst bu yüzden de dukkanimiza da goturemiyoruz apartman şikayet eder diye.sanırım en iyisi burda yeni güvenilir sahipleriyle kalması olacak sadece bizim gitmemizden kötü etkilensin istemiyorum ya da çok etkilenmesinin önüne geçebilir miyim bilmek istiyorun

4 CEVAP

Sutin
Sutin

859

Hayvanlar terk edildiklerini anlayabilir ve maalesef üzüntüden hasta bile olabilirler. Özellikle de bebekliginden beri sizinle birlikteyse sizi ebeveyni konumuna koyarlar. Bence yine de bir şansınızı deneyip taşındığınız yerdeki yöneticiye evcil hayvan kabul edip etmeyeceklerini sorun. Ya da küçük bir cinsse evde olduğunu farketmeyebilirler bile. Yani onu bırakmayı en son seçenek olarak bile dusunmemenizi tavsiye ederim. Sonuçta onların da duyguları ve sahiplerine karşı çok güçlü bir bağları var. Baktınız çıkar bir yol yok, en azından yeni sahiplerine alışana kadar sık sık onu ziyaret edin böylece terk edildiği düşüncesi biraz olsun hafifleyebilir.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Yeni sahipleri de aileniz gibi "bakarız tabi canım çok severiz biz hayvan" diye söz verip bırakırsa nolacak travma üstüne travma hayvana. Bilemiyorum valla bu hayvanların duyguları yokmuş gibi alınıp alınıp gözden çıkarılmasından da gına geldi. Çocuğunu bırakamıyorsan bunları da ölene kadar bırakmamak üzerine evine dahil ediyorsun. Ailelere güvenip hayvan sahiplenmeyin artık, hepsinin sonu aynı oluyor.

Aynen katılıyorum yukarıdaki arkadaşa. Ailenize güvenip hayvan beslemeye başlamayın. Onlara bağımlı olduğunuz için sonu hüsran oluyor.


Ya kendi düzeninizi kurduğunuzda sahiplenin ya da hiç sahiplenmeyin. Özellikle de eve hiç kabul edilmeyecek bir hayvanı, bahçede bakarız diye düşünerek de almayın eve. Sonra bahçeli olmayan bir eve taşındığınızda böyle oluyor.


Şu an bizim sitede bile, başta köpek serbest diye ev kiralayıp sattılar insanlara. Şimdi yasak getirdiler. Millet öyle bir durumda bile 15 yaşındaki köpeğini bırakmamak için dava açtı ve sanırım yönetim de biraz yumuşadı. Allah'tan kedilere bir şey demiyorlar, yoksa yaşayacağım stresi ve öfkeyi hayal bile etmek istemiyorum.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Keyfimbilir adlı arkadaşın her dediğine katılıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 413 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR