Acil Anlaşamayan Kedilerim!

fcylan
fcylan

10316 Puan

Evde 1,5 yaşına yaklaşan erkek-kısır kedim ve sokaktan hasta olduğu için aldığım 8 aylık kısır dişi kedim hiç anlaşamıyorlar. Tüm kedi alıştırma süreçlerini yaptık, ayrı odalarda tuttuk başta, koku transferi için eşyalarını değiştirdik, odalarını değiştirdik, boxa koyup birbirleri ile tanıştırmaya çalıştık ama nafile. 3 kez yan yana getirdiğimizde kıyamet koptu. Dişi kedim altına işiyor hemen, inanılmaz korkuyor, erkek kedim saldırganlaşıyor. Veterinerimiz kot bayoun önerdi, 1 aydır kullanıyoruz ikisine de fakat hala çok kötüler. Ayrı odalarda tutuyoruz ama kapı altından bile kavga ediyorlar ve fırsat bulurlarsa kaçıp birbirlerine saldırıyorlar. Yine her akşam birini boxa koyup aynı odada tutuyoruz. Veteriner artık anlaşamazlar yeni geleni sahiplendirin dedi ama çok alıştık ona da veremiyoruz kimseye. Çok etkili bir yol bulmamız gerekiyor. Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

10 CEVAP

Aminto
Aminto

4519

3 kedim var 2 tanesi benim 1 tanesini eşimindi ,hepsi yetişkin inanılmaz zor bir süreç 2 sene boyunca anamdan eksiğim süt burnumdan geldi:) Bizde bütün alıştırma yöntemlerini yaptık ama işe yaramadı her fırsatta kıyamet koptu işemeli sıçmalı, sakinleştiriciler hepsi hikaye. Şöyle yaptık hep ayrı odalarda kaldırlar ümidim kalmamıştı ve hiç uğraşmadım ayrı tuttum daha sonra yaş mamayı koridorda vermeye çalıştım yediler, hep yemeklerini beraber yediler ve iple oynatmaya çalıştım hepsini bir. daha sonra açtık bütün kapıları yine ufak tefek bağırışlar oldu ama kavgalar bitmişti. Tam 2 sene sonunda aynı oda da durmaya başladılar ama en büyük kızımız hala sinirli ve kardeşlerini sevmez ama en azından beraber yaşamayı öğrendiler ve evin alfası da büyük ve cazgır olan oldu :) biraz uzun oldu ama dediğim gibi inanılmaz zor bir süreçti benim için 2 sene uğraştım ama başardım şu an onları aynı oda da görünce ağlıyorum hala. sakin vazgeçme illa ki düzelicek araları kanka olmazlar belki ama beraber yaşamayı öğrenecekler.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Feliway difüzör denediniz mi? Bulundukları odalara 2 tane alıp duvara takılabilir, kullanıcı yorumlarında özellikle saldırgan agresif kedilerinde memnun kalanlar var. Pahalı bir ürün maalesef, gerçi ülkemizde pahalı olmayan ne kaldı ki, bir 3 ay denense faydası olabilir gibi geldi bana.

fcylan
fcylan

10316

@Aminto Umarım bizim sürecimiz o kadar uzun sürmez :( gerçekten zor çünkü. Bizimkileri yan yana getirince gözleri ne mama, ne olta görüyor, birbirlerine kitleniyorlar. Belki bira daha ayrı kalmaları gerekiyordur, bilemiyorum. Deneceğim bira daha er ya da geç alışacaklar umarım...


@Keyfimbilir iki aydır 600 lira para veriyoruz kot bayoun'a inanın işe yaramıyor ama belki bunu da deneriz artık parasından da geçtik, iki ayrı oda da iki ayrı kedi ile ilgilenmek çok zor oluyor. İkisi de bizi istiyor ve ağlıyorlar kapı önlerinde, açınca kaçıp birbirlerine saldırıyorlar. Bir kedimin gözüne yakın bir nokta çizildi kavga anında çok tedirginiz bu yüzden. Teşekkür ederim öneriniz için.

fcylan
fcylan

10316

Bugün tüm kapıları açalım, biraz kavga ederler biz de başlarında dururuz dedik. Müdahale etmesek birbirlerini öldürecekler nerdeyse. Kızım altına yaptı yine, oğlanın yüzü gözü çizilmiş. Toplam 1 dakika da oldu bunlar. Hiç anlaşacak gibi değiller 😔

huqi
huqi

116368

Maalesef bazen kabullenmek lazım bazı kediler anlaşamıyor. Benim kedilerim mesela birbirinden nefret eder aslında sonradan gelen sarman kedim Tomris smokin kedim Huq'u seviyor ama anlaşamıyorlar. Biz de gerçekten çok kötü süreç yaşadık hala da yaşıyoruz.
Huq'u bebeklikten sahiplenmedik ve yaşını bilmiyoruz ama uysal tüm gün uyur, yavaş hareket eden bir kedi. Oyun oynamaz normalde biz oynatırsak oynar ve oturarak oynar. Ayrıca korkak bir kedi, ilk kedimiz ama Tomris'e üstünlük sağlayamadı Tomris bebekken ona yaklaşınca bile tıslayıp kaçtı.
Tomris ise aşırı hareketli biraz hırçın bir kedi sürekli Huqla oyun oynamak istiyor ama Huq tıslayarak kaçıyor bu yüzden Tomris bebekken çok fazla Huq'u kovaladığı için ve Huq hareketliliğe alışkın olmadığı için 2 kere patisi şişti.
Ve Tomris huq'un üstüne atlayıp canını çok yakıyor, her atladığında ayırıyoruz çünkü Huq asla kendini koruyamıyor.
Bir de maalesef özellikle bunu Tomris bebekken yapıyordu bu aralar yine çok fazla yapmaya başladı Huq tuvalete her gittiğinde Huq a saldırıyor kaç
defa Tomris'den kaçarken tuvalet paspasına işedi kızım :(
Şu an Huq tuvalete gidince Tomris'i başka yere kapatıyorum. 3 senedir beraberler ve hala anlaşamıyorlar. Huq çok fazla hareket etmiyor ama hareket ettiğinde Tomris direkt üstüne atlıyor gerçekten bundan berbat bir şey yok. Bakıyorum başkalarının kedileri ne güzel anlaşıyor bide bizimkilere bakıyorum çok üzülüyorum. Biz de ayırdık küçükken çok fazla ama Tomris kapalı kapıdan nefret ediyor kapının önünde saatlerce ağlar açmamız için şu an bir şekilde idare ediyoruz.

blue_hpood
blue_hpood

128183

kediler tam olarak sürü hayvanı olmadıkları için gerçekten zor bir süreç, umarım zor da olsa alışırlar. ben denemeye devam etmeniz taraftarıyım. bu süreçte aynı noktada mama vermeyin. ikisine de farklı noktalarda mama verin, aynı anda yesinler. şunu fark ettim kediler de köpekler gibi besleme noktasını özellikle sahipleniyor. bu süreçte her gün farklı bir noktada beslemeye gayret edin. bunun dışında lazeri normalde asla önermem ama birlikteyken bir iki seferliğine lazerle ikisini aynı anda oynatmayı deneyin, lazerde odak noktasına kitlenip birbirlerini unutup oyuna dalabilirler ama asla süreyi uzun tutmayın. yakalanamayan avlar sonsuz bir döngü başlatır, bu da bir sorun. benim belalı kedim programına da mutlaka bakın belki bir çözüm bulabilirsiniz.

fcylan
fcylan

10316

Sütlaç biz işteyken sıkılmaz ne güzel diye seviniyorduk. Herkesin kedisi koyun koyuna uyuyor, biz korkudan kapıları açamaz haldeyiz bir yolunu bulur da kaçıp birbirlerine zarar verirler diye. Üstelik ayrı oda da tuttuğumuz için ikisi ile de ilgilenemiyoruz. Sonradan sahiplendiğimiz kediyi tekir diye kimse sahiplenmediği için biz sahiplenmiştik, şimdi o yavrumu da kimseye veremiyoruz. Gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık :(

fcylan
fcylan

10316

Az önce kaçtı yine, evde kızıl kıyamet. Dişi kedim altına çişini, kakasını yaptı 😔

fcylan
fcylan

10316

@ blue_hpood
Mama kapları, tuvaletleri hepsi ayrı çünkü yan yana gelmelerinin mümkünü olmuyor. Birbirlerine saldırıyorlar. Kızımız korkudan işiyor sürekli. Ayrı ayrı odadalar da kalıyorlar. Çok üzülüyorum şu sürece

blue_hpood
blue_hpood

128183

o şekilde değil, beslediğiniz yer tek bir alan olmasın her gün evin farklı bir köşesinde yemek verin, her ikisini de. umarım bir nebze de olsa gerginliği azaltır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR