Köpeğime Evde Ped Eğitimine Alıştıramıyorum

Merhabalar 7 aylık bir köpek sahiplendim evdeyken köpek eğitim çitlerinin içine koymak durumunda kalıyorum çünkü pede yapmayı bilmiyor çitlerin içindeyken pede yapmayı tercih etmiyor dışarı çıkarmamı bekliyor fakat çitten çıkardığım zaman evin tüm alanını kullanmasına izin verdiğimde tuvaletini tutmuyor ve eve yapıyor bu konuda ne yapabilirim tuvaleti geldiğini belirten herhangi bir işarette yok bir anda yapıverdiği için anlayamadım da birçok eğitim videosunda kızmamamız gerektiği söylendiği içinde eve yaptığı zaman kızmıyorum fakat yanlış olduğunu belirten sesler çıkardığım için hatasını anlayıp pusuyor bi yere. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

2 CEVAP

Jeandeozce
Jeandeozce

64

Merhabalar, 7 ay bir köpeğin kas kontrolü için henüz erken bir dönem. tuvaletini tutabilmesi için öncelikle o kas grubu kontrol edebiliyor olması gerekiyor. Ben de geçen yıl 2 aylık bir köpek sahiplendim. zemini neredeyse tamamen çiş pediyle kapladım ve tuvalet alıştırma spreylerinden kullandım (tecrübeme göre spreylerin çok faydası yok). geniş alan kapladığımdan illaki pede isabet ettirdi ama yürüyerek yaptığından bitiş hep boş zeminde oldu. bu noktada en etkili yöntemin yemek yedikten sonra hemen dışarıya çıkartmak olduğunu düşünüyorum. Kontrolü sağlayana kadar gece yanında su bırakmayın ve gün içinde kontrollü içirin. dışarıda her tuvalet yaptığında severek veya mamayla ödüllerin. benim köpeğim yaklaşık 9.aydan itibaren tuvaletini tutmaya başladı (çok heyecanlanmadığı sürece). büyüdükçe daha esnek olabiliyorlar ancak yavruluk döneminde yemek-su-tuvalet işini tam bir düzen içinde götürmeniz çok önemli. diğer bir tavsiyem evde tuvalet yapmasına hiç izin vermemeniz. çünkü o evi sizin gibi oda oda veya bölge bölge algılamayacaktır. eğer dışarıya çıkartmakla ilgili sıkıntı varsa evin içinden ziyade balkonu değerlendirmeniz daha hızlı sonuç almanızı sağlayabilir. Son olarak köpeklerin tuvalet ihtiyaçlarını haber vermeleri için kapı koluna asılan ziller var. bir kaç kez zili çalınca kapının açıldığını gösterirseniz kısa sürede dışarıya çıkmak istediğinde gidip zili çalacaktır.

FECEVIT
FECEVIT

1184

Merhabalar,


Toypuddle 5 aylık köpeğim var.Evde pedine çişini yapıyor ama kakasını sürekli ped dışına yapıyor sonra kakasını ped'ine itiyorum ve ona işaret ediyorum 1 hafta böyle geçti ve artık ped'ine yapıyor ırklara ve pskolojilerine göre değişebilir bu durum. Bazen ikisini de dışına yapıyor ama asla kızmıyorum yanıma çağırıyorum ve buraya değil pedini işaret ederek söylüyorum. Pedine yaptığı zamanlarda da her zaman ödüllendirmiyorum bazen ödül maması verirken bazen seviyorum aferim diyorum .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 379 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR