Evdeki Kedi, Yeni Gelen Kediye Ne Kadar Sürede Alışır?

Goddess13
Goddess13

232 Puan

Merhaba. Benim 1 yaşında dişi Ankara kedim var, 1 haftadır bir yaşında erkek Scootish fold kedi sahiplendim. Benim evdeki kedi 1 haftadır yeni kediye alışamadı, yaklaşınca hep tıslayıp saldırıyor. Erkek kedi ise onunla oynamak istiyor. Ne yapmam lazım? Kedimin tırnakları da baya uzadı, onları kesersem strese düşer mi, çünki kendini koruyo o tırnaklarla. Aslında tırnaklarını kesersem biraz sakinleşir diye düşünüyorum. Ne yapmam lazım?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128157

Tırnaklarını kesmeyin, kavga durumu oluşursa kendini koruyamadığı için zarar görebilir. Veterinerler de birden fazla kedinin olduğu evde tırnak kesimini önermezler. Alışma süresi kedilerin huylarına bağlı. Bazen hiç alışmıyorlar, bazen hemen alışıyorlar bazen de belirli bir süre gerekebiliyor. 15 gün-1 ay belki sürebilir. Dediğim gibi süresini biz bilemeyiz. Siz erkek kediyi sevin, özellikle bıyık diplerine parmaklarınızı sürün ve dişi kediye koklatın sonra onu da sevin. Aynısını diğer kedi için de yapın. Kediler bıyık bölgelerinden koku salgılıyorlar, bu şekilde birbirlerinin kokusuna alışmaya başlarlar ve kokudan sonra sevmeniz onlara güven kazandırır. Erkek kedinin dikkatini başka oyuncaklara çekin, dişi kedi de onun oynadığını görüp hoşuna gidebilir ama güvenmediği yabancı bir kedinin kendisine dokunmasını istemiyordur doğal olarak. Sonra mesela sevdiği bir yiyecek ya da ödül mamasını bir yudum birine bir yudum diğerine elinizle yedirin. Bu, kedinizin sizin diğer kediyi de evladınız gibi kabul ettiğinizi anlamasını sağlar. Ancak bazı kediler yiyecek konusunda aşırı kıskanç olabiliyor, öyle bir kediyse bunu yapmayın. Kedinizin önünde diğer kediyi sesli olarak sevin, kedinizle konuşup onun da sizin için önemli olduğunu falan söyleyin. Bunun bir zararını görmedim, yani kıskanıp daha fazla nefret falan etmiyorlar. Bence aksine alışmalarına yardımcı oluyor. Sahibim onu daha çok seviyor gibi bir düşünce yok bence onlarda. En fazla imrenip beni de sev derler. Bir de kediler yetiştin olduklarında oynarlarsa birbirlerine zarar verebilirler. Oyun kolaylıkla kavgaya dönüşebilir bu yüzden. Artık oynamaları pek iyi değil. O yüzden erkek kedi dişiyle oynamak isterse uzaklaştırmanız daha iyi olur, tabi kovarak değil yoksa dişi kedi hakimiyet sağladığını düşünüp sürekli kovalayabilir.

Goddess13
Goddess13

232

Teşekkür ederim, cevapladığınız için. Yazdığınız şeyleri hemen-hemen hepsini yaptım, ama sonuç alamadım. Hatta benim evdeki kedim strese girdi, evin farklı yerlerine tuvaletini yapmaya başladı... O yüzden, tedirgin olup, yeni kediyi başkasına sahiplendim... Ondan da ayrılmak zor ama başka çarem yoktu, evdeki kedim stressden zayıflamıştı...

aslihan_e
aslihan_e

128157

Doğru olanı yapmışsınız o zaman. Dediğim gibi bazen hiç alışmazlar. Kedilerin karakterine bağlı. Bir de aralarında elektrik gibi bir şey var, bir kediyle çok iyi anlaşırken başka bir kediyi istemeyebiliyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 325 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR