Ben Yokken Dolaşıyor

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357 Puan

Merhaba,
Kedim ben evdeyken yatıyor yada benden uzak bir yerde takılıyor bugün markete gittim yatıyordu diğer odada ben çıkınca kalkmış evde geziyordu ben gelince yine gitti. sizce niye böyle şeyler yapıyor? inanılmaz bir şekilde şaşkınım.. ya elimden mama yiyor sorun yok ha bazen şöyle bir şey oluyor mamayı yerken elimden göz göze geliyoz yemeyi bırakıyor gidiyor.. kedi psikolojisini deli gibi araştırıyorum ingilizce kaynaklara bile baktım ama bunun çözümünü bulamıyorum ben varken kayıplara karışıyo bazende geliyo yanıma laptopun üstüne oturuyo film izliyo görsen ne insan canlısı dersin ama bazen işte.. dün gece yatıyordum geldi göğsümün üstüne yattı sevdirdi kendini şekilden şekle girdi ama bir an geliyo ve benden uzaklaşıyo 3 gün yoktum mesela eve geldim çok güzel karşıladı işte tipik kedi özlemi yaşadık 20 dk sonra mama vermek için eğildim bir anda yere pustu miyavlayarak korkmuş gibi yıkadığımda da böyle yapmıştı. aynısını yaptı üstünden 2-3 hafta geçti neredeyse unutmuyor. veterinere danıştım salonda yıkadığın için salondayken böyle şeyler yapar dedi bazen hiç geçmez hep hatırlar dedi bazende uzun sürebilir dedi iyice içimi kararttı hayvan mutsuz beni de etkiliyor bu, en son birini buldum sahiplendirme konusunda sahiplendireceğim sanırım

7 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Mehmet Bey,
Bence siz gereğinden fazla kafanıza takıyorsunuz bazı şeyleri. Bakın o bir yavru kedi. Yani insan yavrusu gibi düşünün. Kendi zevkleri, sevmedikleri vs. var. Bunları zamanla hem siz hem de o keşfedecek. Kedinin her yaptığına takılmayın ona biraz özgürlük alanı bırakın.
O evin bir ferdi ve sizin isteğinize göre "asla" hareket etmeyecek. Kediler, köpekler gibi değiller. Köpekler farklı tepkiler veriyor. Mesela bizim yorkiemiz kucak manyağıdır. Kıynışık bir köpek. Kıçına hemen yer açar sevdiklerinin kucağında. Ama kedimiz kucaktan nefret eder. En fazla kıçını dayayıp yatar insana. O da şanslıysan yani.
Hastalık belirtisi olmadığı sürece kedinin yaptıklarına çok takılmayın. Kediler ayna gibi. Birlikte yaşadıkları kişiler gerginse onlar da geriliyor. Aslında hiçbir sorun yokken boşu boşuna bazı şeyleri büyütüyorsunuz. Kedisini ilk yıkayan kişi siz değilsiniz. Kedisi kaçan ve zorla eve geri getiren ilk kişi de değilsiniz.
Ama siz çok çabuk pes ediyorsunuz. Çünkü aşırı takıyorsunuz bazı şeyleri.
Şimdi bu kedi siz işteyken bütün gün yalnız kalıyor. Bu tür kediler yalnızlığa alışıyor. O yüzden çok sıcakkanlı olmayabiliyorlar. Bunu sorun olarak görmek yanlış. Bu onun kişiliği açıkçası.
Bizler de nasıl günün her saati aynı ruh halinde olamıyorsak, onlar da olamıyor. Bazen şımarık, bazen oyuncu, bazen sevecen, bazen uyuz, bazen huysuz, bazen sıkılgan, bazen sokulgan oluyorlar. Çetele tutmaya gerek yok. Olduğu gibi kabul edeceksiniz onu.
Diğer türlü, siz kafanızda bitirdiyseniz de meşrulaştırmaya çalışmanıza gerek yok. Mutlu olacağınız şeyi yapın. Kediden ziyade siz mutsuz gibisiniz çünkü.

emreovec
emreovec

12921

Kedi bu. İstediğini yapar. Davranışları sıklıkla şöyle olur;



  • Kalk ve benimle oyna!

  • Hadi sev beni!

  • Tamam yeter bu kadar sıktın mıncık mıncık. Muhtemelen ısırır.

  • Mama koy bana!

  • Su ver be!

  • Hadi ben uyandım yeter seninde uyuduğun.


Yine dedim yine diyeceğim. Rahat bırakın hayvanı bence. O size yaklaşırsa yaklaşır. Sevdirirse, sevdirir.

Geçen günde bunu yazdınız beyfendi . Her dediğinizi yapacak yada her zaman sizin istediğiniz gibi olacak diye birşey yok . Zaten kendinizde diyorsunuz geliyor sevdiriyor diye o istediği zaman gelir sevdirir sıkmaya gerek yok . Ona ani bir hareket yaptıysanız belki bu yüzden korkuyordur yapmak yada gelmek istemiyordur. Siz yapmak istemediğiniz bir şeyi zorla yaptırtamaz kimse bu şekilde düşünün .

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Aciklamasi basit memetim. Kedin artık büyüyor ve bunları yapması davranışların değişmesi normal. İkincisi kedi senin zorlaman ile asla kendini sevdirmez! Cani ister yaklaşır istemez yanına bile uğramaz. Normal bunlar. Takma kafana;)

nyancat
nyancat

9149

Kediniz çocuğunuz gibi davranışları değişti diye sahiplendirsem mi diye düşünmeyin bence herkesin dediği gibi bazen canı ister sevdirir bazen canı ister sevdirmez bizim keyfimize göre değil yani kedimi kısırlaştırdığımda 3 gün bana inatmış gibi yemek yemedi benden nefret ediyormuş gibi bakıyordu yalnız kalmak istiyordu istediğini yaptım yalnız bıraktım bir hafta sonra eski haline dönmeye başladı üstüne gitseydim süreç uzardı sizde çok üstüne gidiyorsunuz anladığım kadarıyla gitmeyin biraz zaman verin kafanıza bu kadar takmayın hem kendinizi hem kedinizi harap ediyorsunuz...

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Siz zaten kedinizi sahiplendirmemis miydiniz gecen günlerde

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

Hayır, güvenemedim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 931 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81763 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR