3 Aşı Birden

kurban1525
kurban1525

14349 Puan

Merhabalar arkadaşlar, daha önce sormuştum fakat yeni bir konu açmak istedim. Kedime bilmeden 3 aşıyı aynı anda (karma-iç parazit-kuduz) yaptırdık. Bazıları veterinere git dedi bazıları geçer dedi fakat emin olamıyorum 30 aralık günü gitmiştik, kedim normalde çok hareketlidir fakat geldiğimizden beri günde en fazla 1 saat oyun oynuyor. Günün büyük çoğunluğu yani normale göre söylemem gerekirse normalden 5 10 saat fazla uyuyor. Burnu sürekli akıyor gözleri de baygın baygın. Ayrıca eskiden zıplayabildiği yerlere zıplayamıyor, eskiden eline iplik verdiğimde çekip almam çok zor olurdu fakat şimdi güçten düşmüş olacak ki hemen alabiliyorum. Ayrıca burnu akıyor. 3 gün oldu aynı ve cidden endişeleniyorum. Veteriner bana 3 aşıyı da yapalım mı dedi ben yapalım dedim. Bana böyle bir etkisi olacağını da söylemedi. Yarın ilk işim veterineri aramak siz ne düşünüyorsunuz?

22 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bu nasıl bir veteriner? Bu kişiyi hemen şikayet edin. Yapalım mı diye sorması bile çok yanlış! Veteriner değil, teknisyen olabilir belki. Büyükbaş veterineri mi? İnanamıyorum yahu :/


Bu aşıların 2 hafta arayla yaptırılması gerekiyor. Karma aşı zaten çok ağır bir aşı ve ateş, halsizlik, iştahsızlık yapabiliyor. E sizinki x3 olmuş.
Yarın ilk işiniz yeni bir veteriner bulup ona gitmek olsun bence. :(
Umarım atlatır bu ağır süreci bebeğiniz :(

Merhabalar kediniz yetişkin ise bu 3 aşıyı birden kaldırabilir. Yavruluk döneminde ise biraz takviyeye ihtiyaç duyacaktır. Bu hususla bağışlık güçlendirici. İterferon, immuneks şurup, vitamin pastalar kullanabilirsiniz. Çok endişeleniyorsanız veterinerinizle irtibat kurabilirsiniz.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Aşı takvimi bir bebek için ne kadar önemliyse, kedi/köpek için de o kadar önemlidir. Nasıl bir bebeğe bütün aşıları aynı anda yapmazsanız hayvanınıza da yapamazsınız.

ursaminor
ursaminor

116511

Sizi üzmek veya endişelendirmek için söylemedim, yanlış anladıysanız özür dilerim.
Bizim de köpeğimize iç-dış parazit ve karma aşıyı aynı anda yapmışlardı. Üstelik siyah tırnaklı bir köpek ve bir tırnağını derinden kesmiş ve saatlerce kanatmışlardı. Aynı gün tıraş da etmişlerdi 0 numara.
Kızımız gece ateşlendi, çok hızlı nefes almaya, inlemeye ve titremeye başladı. Ömrümüzden ömür gitmişti o gece :(
Yoğurt verip sarıp sarmaladık kucakta bebek gibi saatlerce sevdik konuştuk. Yaş mamasını verdik 6 saat sonra anca minik minik hareketlenmeye başladı.
Minicik bedenleri kaldıramıyor işte bazı şeyleri o yüzden umarım sorunsuz atlatırsınız demek istemiştim.

Feronia
Feronia

117611

Kuduz ve karma zaten tek başına bile çok ağır aşılar. Üstüne bir de iç parazit... En azından ilk iki günü atlatabilmişsiniz. O veterinere bir daha asla bir şey yaptırmayın. Hatta sertifikasını göstermesini rica edin, gerekirse mahkemeye verin. Umarım aşıların tarihi geçmemiştir veya yanlış aşı vurulmamıştır. Karma aşının iki dozunu birlikte vurmaya da kalkmamıştır herhalde. Hatta mümkünse uyarı amaçlı bizimle paylaşabilirsiniz klinik ve veteriner adını.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Ben aşılarda sorun olduğunu düşünmüyorum. Bende de 3 aşı aynanda yapıldı (karma 1, kuduz, iç parazit) ve 10 dakika trip attılaf sadece. Geri kalan herşey ayno. Yani 3 aşı birdwn yapılınc abir şey ol uyor arkadaşlar. Ben aşıların tarihinin geçmiş olabileceğini düşünüyorum.

kurban1525
kurban1525

14349

En iyisi bu veterinere artık gitmeyeyim...

kurban1525
kurban1525

14349

4 aylık kedim. Yani belediyenin veterinerine gitseymişim daha iyiymiş. Şu anda yaramazlık yapıyor umarım bir şey olmaz yavruma

KedimVar
KedimVar

119251

Benim kedime de benzer bir durum oldu. İlk iki gün çok halsizdi, neredeyse tüm gün uyudu ve kucağıma almaya çalıştığımda canı acıyordu. İkinci günün sonlarında biraz hareketlenmeye başladı ve üçüncü gün eski haline döndü. Sizinki de muhtemelen yakında eski haline döner. Geçmiş olsun. :)

nvarhaan
nvarhaan

1425

Bu üç aşığı bir anda yapmaya kalkan veterinere veteriner denilemez. Kedilerinizin iyiliği için veterinerinizi biran önce değişmenizi öneririm

kurban1525
kurban1525

14349

Bu gün başka bir veteriner ile görüştüm. Birkaç güne iyileşeceğini bir şeyinin olmadığını, veterinerin de yanlış bir şey yapmadığını söyledi. Bıdık bu gün daha fazla oyun oynadı herhalde alışıyor bünyesi artık... veteriner manavkuyuda Özoner veteriner kliniği. Sorun değil Selin herkese çok teşekkürler

kurban1525
kurban1525

14349

Olcay34 son yorumunuzdan bir şey anladığımı söyleyemeyeceğim.

kurban1525
kurban1525

14349

Umarım kaldırır ne demek bu arada? Bu noktadan sonra herhangibir şey olma ihtimali var mı sizce?

eccakir
eccakir

3113

Kediniz kaç aylık? Kuduz aşısını 3 aydan önce yapmıyorlar zaten. Karma 1 ve 2 arasında 21 gün kuduz veya başka bir aşı için en az 14 gün geçmeli. İç parazitle ilgili ilaç olarak verildiyse diger aşılarla aynı gün yapılıyor mu onu bilmiyorum. Karma aşı zaten halsizlik yapıyor 3 ünün bir araya gelmesi büyük risk. O kişi veteriner olduğuna emin mi ?

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Kusura bakmayın çok yazım hatam var ama.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18993 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81763 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR