Kedimin Hayatta Kalıp Kalamayacağına Dair Bilgi

elifbasmanav
elifbasmanav

2122 Puan

Merhaba. Öncelikle konuya ilgi gösterdiğiniz ve destek olmak istediğiniz için teşentürk ederim. Üç gün önce gece yarısı bir arkadaşım sokakta bulduğu yavru kediyi bana getirdi ve bende kendisine yuva açtım. Ancak fiziksel olarakk son derece sağlıklı gözükmesine rağmen son derece durgundu ama insancıldı. Ertesi gece sonra kedi kusmaya başladı, önce uzun parazitler vardı. Sabahında veterinere gittik, iç parazitler icin3 ilaç aldı, diş parazitler içinde sıvı sürüldü. Zeytinyağı içindemizi söyledi. Ancak içirdiğimizde kusmaya devam etti ve tuvalete katiyen çıkamadı. Akşamında tekrar veterinerde gittik, iki tane iğne yapıldı. Tavuk başlayıp suyunu içirmemizi söyledi. Ancak kedi kusmaya devam etti ve isyanı açılması. Sabahındaysa bir hayli halsizdi, tekrar veterinere gittik. Kan tahlili yapıldı, parazit oranı 10 kati çıktı, çok yülser bir değerdi. Mide ve bağırsağın tıkanmış olabileceği söylendi. Beş tane vitamin içerikli iğne, kusmasını engelleyecek tedavi ve serum yaptı. Bugün de tekrar gittik ve üç iğneyle serum yapıldı. Birsüre zarfında iştahı hic açılmadı ve hareketlenmedi ayrıca büyük tuvaletini de yapmadı doğal olarak. Endişeleniyorum. Artik işkence yapıyormuşuz, zorluyormuşuz gibi hissediyorum. Kafam çok karışık. Benzer deneyimleri olanlar varsa paylaşabilirse sevinirim.

5 CEVAP

elifbasmanav
elifbasmanav

2122

Merhabalar! Kedim iki gün veteriner müessesinde, bir haftalık sürecin ardından bugün sevinçli haberi aldım, iyileşme yolunda ilerliyoruz. Bir iki gün içerisinde eve gelecek. Viral hastalığı atlatmayı başardı. Evcil dostları benzer pozisyonda olan herkese destek olmak açısından yazmak istedim. Desteğiniz için teşekkürler.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Öncelikle çok geçmiş olsun kendi deneyimim yok ama sosyal medya üzerinde benzer vakaların durumunu hep takip ettim. Yoğun iç parazit ve enfeksiyon :(( maalesef hiç iç açıcı gibi görünmüyor ama siz elinizden gelen her şeyi yaptıkça emin olun her şey iyi olacak olmasa bile ki siz elinizden gelen her şeyi fazlasıyla yaptınız. Ona işkence ediyor gibi düşünmeyin siz ona yardım ediyorsunuz. Sabır dua ve çabayla umarım atlatır. Ama benim takip ettiğim kadarıyla bu tür vakalar hayvan polikliniğinde gözlem altında serumla kalıyorlar. Eğer daha büyük 7/24 açık olan bir hayvan hastanesi bulabilirseniz eğer onların gözetiminde gerçekleşmesi çok daha iyi olacaktır. Maddi açıdan çok zor bir dönem biliyorum umarım sizin güzel yüreğinizle çabanızla o güçlü yavrucak Yaşar. Ama dediğim gibi siz elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz. Allah bol şifa versin hepsine

MiaDamlaa
MiaDamlaa

4809

Çok sevindimm geçmiş olsun kuzuya :))))

Derenguler
Derenguler

744

Çok sevindim ya geçmiş olsun miniğe :))

elifbasmanav
elifbasmanav

2122

İlginiz için çok teşekkür ederim. Veteriner değiştirmek şuan bana daha riskli geliyor, veterinerimin para odaklı, bencil biri olduğunu düşünmüyorum. Ama bir yandan da sorunum temeline inmiyormuşuz gibi hissediyorum. Sanki tedavi değil de günü kurtarıyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 683 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR