Kedim Ayaklarına Dokundurtmuyor

seymavc
seymavc

3273 Puan

6 aylık dişi kedimin önceden de vardı huyu ama artık iyice arttı ayaklarına asla dokundurtmuyor saldırıyor ısırmaya çalışıyor uyurken tırnaklarını kesmeye çalışıyorum hemen uyanıyor ne yapmalıyım

3 CEVAP

seymavc
seymavc

3273

çok teşekkür ederim

Heiter
Heiter

115202

Bu tavsiyem kesin etkilidir diyemesem de:
"Tırnaklarını illa kesmem lazım" diyorsanız eğer, kedinizi oyunla önceden iyice yorun. Uyurken yapamıyorsanız, (iki kişi olarak uğraşsanız çok daha kolay tabi) kucağınıza alıp taksit taksit kesmeye çalışın bence. Hafifçe üzerine kapanırsanız kaçamaz (kedinizin bu konudaki huysuzluk seviyesini bilemiyorum ama bizimkilerde işe yarıyor bu yöntem). Sabırlı olup, teker teker keseceksiniz mecbur. Aralarda ödül mamasıyla da süreci kolaylaştırabilirsiniz belki.

Heiter
Heiter

115202

Bunlar işe yaramazsa da, veterinerinizden onay alıp, "passiflora şurup" verebilirsiniz.
Bu şurup çok etkili bir şurup değil. Çarkıfelek çiçeğinden yapılıyor, çayları da oluyor hatta. Kendiniz için de kullanabileceğiniz bir şey yani. Ölçüyü, yetişkin birey için olanın en fazla yarısı kadar belirledi veterinerimiz. Suya veya mamaya katılabiliyor. 1 saat evvelden vermek lazım ama şunu belirteyim: Uyutmuyor bu ilaç, sadece sakinleştiriyor. İşe yaramama ihtimali var yani.
Sağlığına zarar vermemesi açısından böyle hafif bir şurup aldık. Tırnak kesimini sık yapmıyorsanız, düşünülebilir bir çözüm.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 499 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR