Islak Fipli Kedimin Canı Acıyor Mu

Dxdxm
Dxdxm

2647 Puan

Kedime ıslak fip teşhisi kondu. Karnı çok şişti. Birkaç gün sonra tedaviye başlayacağız ama durumu git gide kötüleşiyor. Şu an yanımda inilti benzeri bir ses çıkarıyor ve hiç yemek yemedi. Canı mı acıyor yoksa can mı çekişiyor anlayamıyorum nolur bilen varsa söylesin

3 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Tedaviyi erteleme sebebiniz nedir, finansal sıkıntılar mı? Bir şişe bile ilaç alamıyor musunuz? Kediniz tedaviye başlayana kadar dayanamayabilir maalesef, ertelediğiniz her gün onun iyileşme ihtimalini azaltır ve iyileşse bile kalıcı hasar oluşma riskini arttırır.
Karnındaki sıvı hiç boşaltıldı mı? Muhtemelen acı çekiyordur :/ Ne zamandır yemek yemiyor?

Dxdxm
Dxdxm

2647

Tedaviyi erteleme sebebimiz maddi sıkıntılarımız. Veterinerimiz karnındaki sıvının boşaltılmasının riskli olduğunu söyledi diğer organlara ve beyne kadar gidebiliyormuş enfeksiyon. Dün çok iyiydi iştahı çok fazlaydı iştahsızlığı bugün başladı. Üstüne bir de inliyor sürekli yutkunuyor saklanacak yer arıyor. Çok korkuyorum.. 2-3 gün daha dayanması lazım ilacın gelmesi için

amillaaa
amillaaa

12046

Islak fipte karındaki sıvının bir uzman tarafından özenle boşaltılması kediyi rahatlatacağını duymuştum ama yanılıyor olabilirim tabii. Riskli olduğunu ben de biliyorum fakat faydası riskinden fazladır belki de, özellikle sizinki gibi bir durumda. Bilemiyorum. Geçmiş olsun.
İştahsızlığın başlaması ve saklanmaya çalışması hiç iyiye işaret değil, kedinin öleceğini hissetmesinden kaynaklanıyor olabilir. Ama iyi düşünelim, devamlı veterinere gitmekten ve ağrılarından strese girip böyle davranmaya başlamış da olabilir. Biz daha önce fipli bir sokak kedisini tedavi ettirmiştik, tekrar sokağa dönecek bir sokak kedisi için o kadar masrafa girmenin mantıklı olup olmadığını günlerce düşünmüştük. Ve bu süre zarfında kedi de kötüleşiyordu, her gün "acaba öldü mü" diye düşünüyorduk onu görene kadar. Tedaviye başlayınca kısa süre içinde toparlandı neyse ki. Ama gerçekten tedavinin geciktiği her gün çok büyük bir tehlike :/ Umarım bir an önce tedaviye başlayabilirsiniz. Tedavi başlayana kadar kedinizin acısını azaltmak için yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını araştırmanız iyi olur :/ Tekrardan çok geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 190 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR