Kedim Disari Cikmak İstiyor

Fatmacakiir
Fatmacakiir

2197 Puan

Kedim 4 aylık henuz kizginlik donemi icin cok erken ama surekli disari cikmak istiyor aslinda cok rahatsiz edecek sekilde miyavlamiyor ama mutsuz oldugunu dusunmek beni endiselendiriyor daha once hic sokakta yasamamis sokagi gormedi bile sadece guneslenmesi icin teras kata cikiriyorum bezen orada oynuyor. Ev kapisinin onune oturup surekli miyavliyor kapiyi acar acmaz da asagi veya teras kata kosuyor. Sadece gunduzleri yapiyor bunu geceleri hic sesi cikmiyor ama yine de endiseleniyorum yardimci olabilecek olaniniz var mi. Tesekkur ederim simdiden

9 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Biz çözümü pencerenin önüne minderlerle yatak yapmakta bulduk. Bütün gün orada yatıp dışarıdaki köpekleri izliyor. :)

Elifguner
Elifguner

15799

kediniz kızgınlık dönemine girmiş olabilir. bu dönemde kediler evden kaçma eğilimi gösterirler.
sokak bilmediği için de bu çok büyük bir risk olacaktır

emreovec
emreovec

12921

Çok normal. Çoğu kedi öyledir, özgürlüklerine düşkün olduklarından canları isterse onu yapma eğilimindedirler. İlk zamanlarda zor da olsa zamanla bunu kabullenir ve ev hayatına uygun bir kedi olur. Büyüyünce de kısırlaştırırsanız bu anlamda bir sıkıntı çıkartmaz diye tahmin ediyorum.


Kediniz dışarı çıkmaya bu kadar istekliyse çok dikkat etmelisiniz. Açık bulduğu bir pencereden ya da balkondan atlayabilir. Bir akrabamın kedisi 5. kattan atlamış ve bacağını kırmıştı. Hani özgürlüğünü kısıtlıyoruz diye kötü hissetmeye de gerek yok. Güvenliği ve sağlığı için bunu yapmak gerekiyor. ev içresinde ilgilenmeniz yeterli olur. Onun oyun oynayacağı seveceği alanlar oluşturun. İlginizi eksik etmeyin.

emreovec
emreovec

12921

Çıkmak ister. Bizim ki kapı sesini duyunca apartmana atıyor kendini. Merak ediyor. Kapalı bir kapı varsa, arkası onun için hayal dünyasında ne cidden merak ediyorum. Hele yatak odası kapısı. Açıldığını duysun duvarlara çarpa çarpa içeri dalıyor. Yasak delmek hoşlarına gidiyor. :)

Zeytinlicorek
Zeytinlicorek

4134

Benimki de bazen kapının önünde miyavlıyor, kucağıma alıp balkona çıkarıyorum birkaç dakika duruyoruz, siz de yapabilirsiniz.

Breda
Breda

3721

Bizim kedi de meraklandi kizginliga girincw ve ben kapiya cop koyarken kacmisti.. 2 dk icinde çöp akti silmek icin kapiya giderken bir baktim kapida korku icinde cayir cayir bagiriyordu.. Kapiya geri gelmis paspas uzerinde bekliyordu.. Ve sonra bi daha denemedi.. Kapi acilinca evine saklaniyor.. Bence kucagina al göster disariyi apartmanin ic kismini.. Meraki gitsin.. Hayir dedikce inatlasabiliyorlar..

Fatmacakiir
Fatmacakiir

2197

Aslinda ev icerisinde cok mutlu bir kedi sanirim onu alistirmam gerek buna cok tesekkurler yardimlariniz icin

Fatmacakiir
Fatmacakiir

2197

Pencereye oturtuyorum hem sebeke var hem pencere teli var guneslenmeye bayiliyor

Fatmacakiir
Fatmacakiir

2197

Pencereye oturtuyorum hem sebeke var hem pencere teli var guneslenmeye bayiliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 691 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR