Kedi Yıkama Konusunda Yardım ?

aksoy65
aksoy65

3904 Puan

Merhabalar kedimizin yıkanması gerek de yıkarken nelere dikkat etmeliyiz ve kimileri beyaz sabun veya yeşil sabun kullanabilirsiniz yazmış, ne derece doğru acaba ?

11 CEVAP

Elifguner
Elifguner

15799

kediler yıkanmaz fakat illa ki yıkayacaksanız sadece su ile yıkayın. sabun ya da şampuan egzamaya neden olabilir

mervekaraoglu
mervekaraoglu

3972

şampuan kullanmak istiyorsanız kedi şampuanı tercih edin en azından egzama filan olmaz

BENOGAMZE
BENOGAMZE

78

Merhaba kediler kendileri neredeyse gün boyunca yalayarak temizledikleri için yıkanmaya gerek duymazlar. Hatta sık sık yıkamak onların deri florasını bozacağı gibi deri hastalıklarına da davetiye çıkarır. Bir sebeple yine de yıkamak istiyorsanız kuru şampuanlar var. Hem çok pratik hem de aynı işlevi görüyor. Onu denemenizi öneririm.

İki defa yıkamak zorunda kaldım çünkü aşırı kirlenmişti, sürekli yıkamayacağım için özel bir şampuan almadım. Bebek şampuanı vardı evde onunla yıkadım ve hiç bir problem olmadı. çok kirlendiyse yıkamanız gerekirse ağır şampuan, sabun kullanmayın kafasını da ıslatmayın yeter bence. Bol şans :)

siiincaap
siiincaap

547

Kedilerin dillerinin antiseptik yani mikrop kırıcı özelliği var, kendilerini yalayarak temizlerler. Yıkamanız doğru olmaz bu yüzden hem de deri hastalığı vs olabilir çünkü ter bezleri de yok onların. İlla ki yıkamam lazım derseniz ağzına ve burnuna su kaçmayacak şekilde çok sıcak olmayan bir suyla ve kedi şampuanıyla yıkayabilirsiniz, tabi bunu lütfen ayda bir falan yapmayın mümkünse senede bir bile olmasın. Bir defa yıkayın ve ihtiyaç olmadıkça yıkamayın. Bolca sevin tatlı bızdığı benim için

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Herkes dermatolog:) zoraki yıkamak durumunda kaldı iseniz istediğiniz şeyle yıkayın. Hiç bir şey olmaz. Siz şampuan veya sabun kullandığınızda egzama mi oluyorsunuz da hayvan olsun. Bu ne abartı yahu:)))

Breda
Breda

3721

İyice durulandigindan emin olmak lazim.. Yoksa söylentiler hakli çıkabilir..

aksoy65
aksoy65

3904

Kendini temizleyemeyeceği bir yerinden kirlenmişti mecbur kaldık ve yıkadık iyi geçti sonradan hemen kuruttuk zaten şu anda iyi çok sağolun

nyancat
nyancat

9149

Kedinizi temizleyeceğiniz zaman bir kovaya uygun sıcaklıkta bi su koyun içinede bir tas koyun kedinizi duş kabinine sokun yapabildiğinizin en hızlısını (ben 5 dk da yapıyorum) yapın ıslatın sabunlayın hemen durulayın sabun tercihi size kalmış benim kedim hiç yerinde durmadığı için böyle bir yöntem geliştirdim mecbur kaldığımda böyle yıkıyorum hızlı olmazsanız ıslanmamak için sırtınıza atlayabilir kolay gelsin şimdiden

ecemomer
ecemomer

797

bende bizimkini yıkamak zorunda kalmıştım veterinerine danıştım ve arap sabunuyla yıkamamı söyledi en zararsız ve doğal olan yöntemmiş yıkadım ve hiç bir sorun olmadı veteriner tavsiyesi ;)

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

naturalis adramysdan perfect wash şampuan veya kedi sabunu alabilirsiniz. hem doğal olduğundan sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum. uzun tüylü ise ve dolayısıyla birazcık sık yıkanması lazımsa bunları kullanabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6276 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81703 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR