3 Aylık Kedim Acana Ve Orijen Kitten Mamaları Yemiyor.

rbndl
rbndl

755 Puan

Anket

Acana ile devam et alışacaktır
(0 oy)
Orijen ile devam et alışacaktır
(4 oy)
N&d tavuklu ve narlıya geç
(5 oy)
n&d bal kabaklı ve balıklıya geç
(5 oy)
Toplam (14 oy)

Merhaba 2 aylık iken sahiplendiğim exotic shorthair kedim sahiplendiğim yerde pro plan kitten tavuklu ve haşlanmış tavuk yiyordu. Ben daha kaliteli bir marka seçmek istedim ve acana kitten aldım. 1 hafta karıştırarak verdim ama doğru düzgün yemedi. Sadece acana'yı koyduğumda arada bir 3-5 tane yiyip bırakıyor ve neredeyse hiç mama yemeye gitmiyordu. Ölçtüğümde günde 10 gr kadar yediğini tespit ettim. Sonra orijen kitten aldım ve yine aynı problemi yaşadım. Fakat acana ve orijen'e sıvı ödül mamasından bir serçe parmağının yarısı kadar koyup 20 gram kuru mama ile karıştırdığımda bütün mamayı yiyor. Açıkçası bu durumdan dolayı benim düşüncem acana ve orijen'in aromasını beğenmediği yönünde. Yarın n&d balkabaklı morina balıklı ve n&d narlı tavuklu alıp onları da deneyeceğim. Kedim 3 aylık ve 850 gram ağırlığında. Sizce sabredip acana veya orijeni yemesini mi beklemeliyim yoksa n&d'ye mi geçmeliyim?

7 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Kedinizi kaliteli mamalarla beslemeye çalışmanıza çok sevindim ^^
Ben kendi kedimi sokaktan ilk aldığımda N&D kitten tavuklu narlı mama aldım öncelikle. 1-2 ay sonra da Acana First Feast aldım. İki mamayı birlikte kullanmaya başladım, başta ikisini de yiyordu fakat bir süre sonra Acana koyduğum günler iştahsız olduğunu, istekle yemediğini fark ettim o yüzden o mamayı vermeyi bıraktım. N&D'den devam ettim. 300 gramlık bir Orijen mama almıştım denemek için, severek yemiş gibi görünüyordu. Buna güvenip 1,8 kiloluk paket aldım ve yemedi :/ Başka bir iyi marka olan Alleva'yı da denedim ama onu da beğenmedi. O yüzden bir yılı aşkın süredir N&D kullanıyoruz, çok çeşidi olduğu için de farklı içerikler kullanma imkanımız oluyor. Acana, Orijen veya Alleva'yı yemesi için diretebilirdim fakat sonuçta onlar da bizim gibi canlı. Şahsen ben sırf sağlıklı diye sevmediğim bir şeyi hayat boyu yemek zorunda bırakılsam mutsuz olurdum o yüzden kedime de bunu yapmak istemiyorum. İşin bu boyutu dışında bir de mamasını beğenmeyen kediler kendilerini aç bırakıp ciddi oranda kilo kaybedebiliyor o yüzden diretmenin iyi bir fikir olduğunu hiç düşünmüyorum. Bu yüzden N&D denemenizi tavsiye ederim. Onun çeşitliliği de daha fazla olduğu için beğendiği bir çeşidini bulma ihtimaliniz daha yüksek olur muhtemelen.
N&D'nin hangi çeşidini tercih edeceğiniz konusuna gelince ise emin olamadım. Acana ve Orijen'in yavru kedi mamalarına baktım, ikisi de kümes hayvanlı mamalar. Bu yüzden farklı bir aroma olan balıklı mamaya yönelmeniz daha mantıklı olabilir.
Siz de kediyi sahiplendiren kişi gibi haşlanmış tavuk veriyor musunuz bilmiyorum ama veriyorsanız kuru mamaya alışana kadar ara vermeyi düşünebilirsiniz alışma sürecini teşvik etmek için. Sonrasında düzenli olarak haşlanmış tavuk/hindi eti vermeniz onun için çok iyi olacaktır, ne de olsa bir kuru mama ne kadar kaliteli olursa olsun kedinin sadece onunla beslenmesi sağlıklı olmaz :)
Kedinizle mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim ^
^ Mama alışma süreci için de kolay gelsin.

rbndl
rbndl

755

Belki aynı problemi yaşayan arkadaşlar vardır diye not düşeyim dedim. Düzenli veterinere gitmemize rağmen sorun yeni anlaşıldı. Kedimin dilinde 2 tane yara varmış. Bunun için ilaç yazıldı. Kullanmaya başladım. Kuru mamayı yiyememesinin nedeni bu büyük ihtimal. Kuru mama yiyemediği için şimdilik hill's a/d mama veriyorum önerilen dozda. Kilo almasını sağlayabilmek için.

rbndl
rbndl

755

ND tavuklu narlı ve ND bal kabaklıyı koydum ayrı ayrı tabaklara ikisinden de yedi. Bakalım umarım yemeye devam eder.

amillaaa
amillaaa

12046

Çok sevindim :D resmen yediği önünde yemediği arkasında, ne kadar şanslı bir kedi ^_^

Bende aynı problemi yaşadım bir hayli mama denedikten sonra merayı denedim ilk defa iştahla yedi bebekken kitten kısırlaştırmadan sonra kısır kediler için olanı kullaniyoruz şimdi bir yaşında ne çok kilolu ne zayıf atletik bir minnoş oldu.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

N&D İLE DEVAM EDİN

Rgms
Rgms

10809

Advance. Acana ve orijen yedirip deri yaraları facialarıyla uzum bir süre uğraştıktan sonra proplan ve en sonunda advance ile huzuru bulduk. Evdeki büyük kedim kısır hindili, küçük kedim tavuklu yavru mama yiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 334 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR