Alerjik Kedisi Olanların Tecrübeleri? Soru Değil.

Merveabdn
Merveabdn

896 Puan

Arkadaşlar merhaba,
Kedisinde besin alerjisi olanların hangi mamaları kulllandığı, mamaya ek olarak yemesi için neler verdiklerini ve bakımı için neler kullandıklarını, bu süreçteki tecrübelerini paylaşmaları için açtığım bu başlığı. Çünkü alerjik kedisi olan bir çok kişi var.. ve net şekilde tedavisi de yok..veterinerler besin alerjisi teşhisi koyuyor ancak neye olduğu tam bilinmediğinden yine zor bi süreç yaşanıyor..alerji ile nasıl başa çıkıyorsunuz nelere dikkat ediyorsunuz paylaşırsanız sevinirim..birbirimize yardımcı olmuş oluruz🙏🏻


Benim kedimde kasım ayında kısırlaşma sonrası başladı alerji royal canin kısır kullanıyorduk. En çokta ilk olduğunda nüksetti mantara çevirmesin diye kortizon iğne yapıldı.. sonrasında veterinerimin tavsiyesi ile proplan ve hills ton balıklı kullandım ama yarası olmasa bile kaşıntı geçmedi..sonra bir kere daha nüksetti ve hills zd kullandık 2 paket ve yaş mama vs hiç vermedim bu süreçte..arada excilusion kullandım ama monoprotein olmasına rağmen hem markaya güvenemedim hemde kaşıntı yine geçmedi..
Sonrasında britcare geçtim ördeklisi ishal yaptı ama tavşanlı sindirim sistemi destekleyici olduğundan sanırım tavşanlıda bi sorun yaşamadık..hem iştahlı yiyor hemde tahılsız olmasına rağmen kilo aldı tüyleri güzelleşti..kaşıntısı arada oluyor ama kendini yaralamıyor.. mama sürecimiz böyleydi.. ve benim kedimde gözlemlediğim şey yaş mamadan kaynaklı alerjisinin nüksettiği ödül mamalarının iyi gelmediği..
Tavuk alerjisi var kesinlikle içinde tavuk olan hiç birşey iyi gelmiyor ama balıklı şeylerde bi süre kullanınca nüksediyor..hidrolize protein, balık unu, kurutulmuş balık proteini gibi ibareler varsa mamada alerjisi tektiklenmiyor..


Şuan mamada britcare tavşanlı
Yaş mamada nd skin coat quinoa serisinin hepsini (ki alerjik kediler için üretilen bir seri)
Ödül maması wanpy karidesli ve ton balıklı (ayda 2 kere felan en fazla veriyorum çok seviyor çünkü sık vermekten korkuyorum)

6 CEVAP

Merveabdn
Merveabdn

896

Devamı..


Filamingo ve nutri feline kurutulmuş ördekli ödül maması.. wanpy’nin de var daha uygun fiyata ama içinde tavuk var alerjisi nüksetti..


Birde yoğurt ve süt 1 kaşık kadar arada elimde görünce yiyor ama bazı kedilerde yine alerjikmiş denersiniz:)


Birde temizlik konusunda dikkat ediyorum.. yumuşatıcıyı ve yüzey temizleyiciyi az kullanıyorum.. koku verecek kadar. çamaşır suyu banyo hariç kullanmıyorum.. mutfağı gezmemesi için kedim uyurken temizliyorum..ve deterjanlı bırakmıyorum tezgahı ocağı kesinlikle durulama bezi ile siliyorum..


Birde yaş maması ile haftada 2 kere vedanın bağısıklık güçlendiricisini veriyorum. Çok nüksederse veterinerimin verdiği alerjik bi ilaç var eczaneden aldığım onu veriyorum.. ( ama ilaç ve iğne taraftarı değilim çok, doğru beslenme ile kontrol altına alınması gerekiyor bence) bi beslenme düzeni oluşturmalısınız.. ve aynı protein kaynağını uzun süre kullanmamalısınız bazen buda tetikliyormuş..uzun oldu ama bütün süreci paylaşmak istedim..kedisine aylarca teşhis konulamayan var yaraları kötü durumda olanlar var..inşallah faydasını görürsünüz..tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim:)

Superisi814
Superisi814

125143

Merhaba,
Kedilerin alerjisinin neye karşı olduğunu bulmak mesakatli bir süreç olabiliyor.
Alerjik reaksiyonları süreç ile birlikte gösterdiği için beden , bazı kedi sahipleri , sunca vakittir kullanıyorum mamayiz mamadan değil moduna giriyor. Evet anında reaksiyon veren alerji tipleri de mevcut, arı sokması gibi ama mama içerikli olanlar öyle değil.


Kedinize süt vermeyin.İshal, kabızlık, mide şişmesi gibi sorunlara yol açar.


Alerjisi ilk belirdiginde anlayamadım o kadar yıldır hayatımda kediler olduğu halde.Stresli bir donemiydi.
Son aylarda yediği mamaların içeriğine baktım, geyikli diye aldığım Bozita bile yüksek orada kümes hayvanı hani tavuk içerikli idi..Baktım son zamanlarda marka değişse bile sromalarda baskın olan tavukmus.
Bu sefer oturdum balık aromalı ama içeriğinde balığın baskın olduğu mama arayışına.
Bu kolay olmuyor çünkü bir de ondan başka baktığın kediler var.Ust segment mama alsam , diğerlerine alamam.
Balık yağı veriyorum arada , neredeyse her gün yoğurt, nadiren yemez .


Evi sirke, sabun gibi doğal ürünler ile temizlerim, kokusu için de olsa farklı ürün kullanmam.Cunku kedilerin koku algısı çok yüksek ve rahatsız oluyor.


Kendi alerjim de olduğu iicn evi bir kaç kez silmem ya da Süpermen gerekebilir, hiç gocunmam.


Arı sokmasi çok ciddi şeylere sebebiyet verebilir, bunun için dolabımda şurup ya da hap bulundururum.
Benim sopaya çok ağır geliyor mesela..

Sezgek
Sezgek

16786

Ah ah alerji en büyük sıkıntımız ben artık psikolojik olarak çöktüm şu sahte aşılardan sonra çıktı bizde de proplan kullanıyorduk o zman tavuklu idi önce somonluyu geçtik bir faydasını göremedik sonra bende brit care tavşanlıya geçtim ilk her şey çok güzeldi gözünün üstünde kaşınmalar bitmişti su içmesi artmıştı daha sonra tekrar kaşınma başladı brit care vet serisi ferma aldım kaşınma yoktu ama vücudun da küçük küçük yaralar oluşmaya başladı nette araştırdığımda alerjik kediler de protein oranı yüksek mamalarının bu şekilde alerji yapabileceğini okudum hill s ton balıklıya geçtim yaralar tamamen geçti tüyleri yumuşacık oldu tür dökülmesi de çok az ama tahıldan dolayı göz üstünü kaşıyor yine şimdi nd deneyeceğim artık ne yapacağımı bende bilmiyorum tükendim yaş mama olarak schesir başlıklı kullanıyorum yaş mama da sorun yaşamıyoruz biz acana aldım geçen onda da bir sıkıntı olmadı yani tahıl göz üstünde kaşınmaya sebep oluyor net ama tahılsız mamalar da yüksek et oranı nedeniyle yara yapıyor inşlh nd iyi gelir hayırlısı

Arkadaşlar o kadar çok mama değiştirmişsiniz inanamadım, alerjik bir kedi icin büyük cesaret doğrusu. Ben nd ocean dan sonra (9ay sadece bu, yas mama dahil hic yok)proplan hypoallerjenik mamaya geçtim fakat ucreti maalesef çok, şimdi proplan kullanıyorum(yaklaşık 1 senedir , yine hiç yaş mama ilave hiç bir yiyecek yok. Maltı bile özel, bagisik güçlendirici kullanıyorum. Fakat yine hep yara bere her yeri .. bence bunun tek çaresi hidrolize protein ve veteriner serisi mamalar ... ve maalesef 2 kg 500 ile 700 tl arası:((

Merveabdn
Merveabdn

896

Mama değişikliği yapmamın sebebi alerjisini tetiklemeyen mama bulmaktı..şuan hafif kaşınıyor ama oda artık normal her kedi kaşınır diyorum..denemeden hangi mamanın iyi geleceğini bilemeyiz..her mama her kedide farklı sonuç veriyor..hem mama değişimiyle neye toleransı olup olmadığınıda anlıyorsunuz. Benim kedime balıkta iyi gelmiyor..yara beresi varsa neden hala aynı ürünleri kullanıyorsunuz? Belkı sizinde balığa alerjiniz vardır?

Palyaco
Palyaco

218519

Kito kuzulu karkas çiftliğinde hpoalerjenik cok lezzetli mama

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 306 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR