Önce Kuduz Mu Karma Aşı Mı Yaptırmalıyım?

Linahan
Linahan

1011 Puan

Kedim 1 yaşında. Geçen hafta iç parazit yapıldı. Bu hafta doktorumuz karma 1 için çağırıyor. Fakat korkuyorum kedimin bağışıklığı bu aşıyı kaldırır mı emin değilim. Yaptırıp da hayvanı perişan etmek istemiyorum. Daha önce mama alerjenik yaralar çıkarmıştı. Bu yüzden bağışıklığını hep detsekleyici ürünler kullandım ama korkuyorum.
Kuduz aşısı daha mı hafiftir sadece onu yaptırsam nasıl olur?

5 CEVAP

Karma aşı çok önemli, bir çok virüsten hastalıktan koruyor. Benim kedim çok çok hastaydı bebekken, veteriner onay verince yaptırdım karma aşısını ve bir sorun çıkmadı. Kuduzu en sona bırakmıştım, veteriner de öyle tavsiye etmişti

Arjinn
Arjinn

2057

Karma aşısı çok önemli ve aşı takvimine göre önce karma yapılıyor. Bağışıklığının düşük olduğunu veterinerinize söylersiniz yine de ama bir sorun oluşacağını düşünmüyorum

OrininKulu
OrininKulu

97

Önce karma aşıları tamamlarsanız daha iyi olur. Hem vücutta aşıya bir reaksiyon gelişmesi için toksitesi daha düşük iki aşı faydalı olur hem de karma aşının önlediği hatalıklar kuduza nispeten daha sık görülüyor ve bir an önce bağışıklık geliştirmesi önemli. Zaten veterineriniz da aynısını önerecektir ama bu aralar piyasada karma aşı bulmakta zorluk yaşanabiliyor.

ozge1985
ozge1985

2531

Veteriner 2 karma bıttıkten sonra kuduz aşısı tarihi vermişti

aslihan_e
aslihan_e

128563

Bağışıklığının aşıyı kaldırmamasından endişe ediyorsunuz ancak eğer ki hastalık kaparsa nasıl kaldıracak? Bazıları aşı karşıtı oluyor ama gençlik hastalığından kan kusarak, kör kalarak, felç geçirerek sürünüp ölen kedileri görseniz hemen yaptırırdınız karma aşıyı. Bir mama paketinden, veteriner ziyaretinden, bir pireden, havadan bile kapabilir hastalıkları.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 186 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR