Kedime Nasıl Kilo Aldırabilirim?

Denizsum
Denizsum

232 Puan

Tekir 1 yaşında kedim var. Hiç gelişmemiş bir kedi. Karnı içeri doğru çekik hep. Whiskas mama kullanıyorduk başta zararlı olduğunu öğrenince değiştirdim. Purina Friskias geçtim. onu da sevmedi pek. En son bonnie denedim o da hem çok tüy döktürdü hem de kedim resmen koklayıp yemeden gidiyordu. Hangi mamayı almalıyım? Bir kedim daha var o da tekir 1 yaşında ama diğerinden daha gelişmiş. Kısır da değiller.

4 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Maalesef saydığınız mamalar birbirinden kötü :/
Whiskas ve Friskies yavru kedi mamaları %12-14 oranında yağ içeriyor ki kedilerin kilo vermesi/kilosunu koruması için tasarlanmış mamalar da çoğunlukla bu civarda yağ içeriyor. Kediye kilo aldıracak şey yağ oranıdır, zaten doğru düzgün yavru kedi mamaları %18-20 yağ içeriyor genelde. Bonnie yine biraz daha iyi gözüküyor diğer ikisine göre, ama onunla da deneyiminiz iyi olmamış. Benim tavsiyem market mamalarından uzak durmanız yönünde, marketlerde satılan hiçbir mama yeterince güzel değil maalesef. Marketlerdeki mamalarla benzer fiyat aralığında daha güzel mamalar bulunabilir. Mesela gördüğüm kadarıyla o markaların kilo fiyatı 60-90 lira arasında. Ben kilosu 70 liradan Felicia alıyorum sokak kedileri için. Kitten çeşidinde %38 protein %18 yağ, baby cat çeşidinde %40 protein %20 yağ var. Bu tarz mamalar kedilerin gelişimine çok daha fazla katkı sağlar. Geçenlerde mesela Obivan Selection mamalarında indirim yakaladım, kilosu 59 liradan aldım. O da %39 protein ve %18 yağ içeriyordu, genel olarak içeriği de güzel geldi bana. Hatta bir tık fazla fiyata Alleva holistic yetişkin kedi maması tercih edebilirsiniz imkanınız varsa, o da %38 protein %18 yağ içeriyor ve içerisinde yaklaşık %75-80 oranında hayvansal ürün var. 10 kilogramı 950 lira civarına denk geliyor ama temin etmek zor olabilir maalesef :/
Bu arada aynı şeyle beslenen iki kedinizden biri normalse biri gelişmemişse bunun sebebi mama olmayabilir. Sizce eşit düzeyde mi mama tüketiyorlar? Belki gelişmemiş olan gereğinden az mama yiyordur.

amillaaa
amillaaa

12046

Biraz uzun anlattım da, özetle protein ve yağ oranının yüksek olmasına dikkat etmeniz mantıklı olacaktır. Zaten geriye karbonhidrat kalıyor ki karbonhidrat ne kadar düşük olursa o kadar iyidir.

rbndl
rbndl

755

Maddi durumunuz yeterliyse : n&d - acana - orijen mamalar kullanabilirsiniz.
Daha uygun bir şeyler arıyorsanız : royal canin kullanabilirsiniz.


fakat daha önce yedirdiğiniz mamalardan sonra bu mamalara geçiş biraz zor olabilir.
Benimde 3 aylık kilo alamayan bir kedim var. 2 aylıktan beri düzenli veterinere götürüyorum. Ağzında yara olduğu için kuru mama yiyemiyormuş. Gereken yara giderici ilaçlar verildi.
Ekstra olarak aşıların yapılabilmesi kilo alması gerekiyor. Bu yüzden veterinerimin önerisi ile Hill's a/d veteriner maması veriyorum şuan. Ağzındaki yaralar geçince orijen vereceğim.
Bir veterinere götürün bence.

amillaaa
amillaaa

12046

Biraz uzun anlattım da, özetle protein ve yağ oranının yüksek olmasına dikkat etmeniz mantıklı olacaktır. Zaten geriye karbonhidrat kalıyor ki karbonhidrat ne kadar düşük olursa o kadar iyidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 243 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.295 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR