**********

ayseeny
ayseeny

5023 Puan

merhabalar, **********.com dan mama alan var mı acaba? üretim tarihleri süreleri görünüyor, arkadaşlarım kedilerine alıyorlar çok memnunlar, tester söyledim henüz elime ulaşmadı, eğer kedim severse oradan almayı düşünüyorum. kg lara göre fiyatları çok uygun ama bilemedim ne kadar sağlıklı? deneyen kullanan??

30 CEVAP

zuhall
zuhall

10265

mamalar pahali ucuz vs diye ayrilmiyor. icerigi en zengin,en duzgun olani almak tercih edilmeli. ayni bizim de yemek secerken iyi markalari tercih etme sebebimiz gibi. ama her kaliteli mama her kediye de uymak zorunda deil. kediniz hareketli mi,tembel mi,kisir mi,herhangi bi saglik sorununa yatkin mi arastirilmali. Ayrica kediler bitek mama nedeniyle hasta olmazlar. yani kaliteli mama yiyenler de hasta oluyor yaklasimi yanlis. Sen butcene gore en iyi olanini uygununu saglarsin gerisi sansa kalmis.
ve ayrica kedi begenisine gore yemek vermek de cok dogru degil. cocugunuz kola cips seviyor diye onlarla besleyen anne mi olur?

Feronia
Feronia

117611

Olcay Bey madem öyle bu üreticilerin beyni yok mu da kötü içerik yazsın? Bir firmanın kafasına göre içeriğe uygun olmayan bir şeyi pakede yazması mümkün değil, yasalara aykırı. Ayrıca kedilerin damak zevki de sağlıklı besini ayırt etmez.

goknur
goknur

18247

Burda nd orijen vs mama yeyip saglik sorunu yasiyan kedicikte gorduk. Cok gorduk hemde. Her zaman pahali olan kaliteli olacak diye bir kaide yok bence. Ben kedime acananin pasific olaninida verdim. Ama bakmadi. Hemde baliga asik oldugu halde. Cok kotu kokuyordu mama. Ucuz olan kaliteli demiyorum ama pahali olanda kaliteli olacak diye bir kaide yok bence. Benim kedim 8 aylik ve gayet saglikli bir kez hasta oldu bu zamana kadar oda usuttu. Onceki evimizde yakit sikintimiz vardi ev sahibimizle bir kez usutup hasta oldu. Ama buna sukur ne mantar ne vs bir rahatsizligi olmadi. Hemde ne nd ne acana ne orijen ne vs kaliteli mama yiyor. Herkesin kendi dusuncesi tabikide.

zuhall
zuhall

10265

kisacasi ben kedime *********dan mama almam. ama tercih meselesi.
sahsi fikrim daha kaliteli mama kullanip odul mamalariyla da arada simartmak.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Sahiplenme olayına geldiği zaman iş cins kedi sokak kedisi diye ayirimlara herkes karşı çıkar. Ama olay mama ya geldiği zaman o sokak kedisi ne verirsen ver ama evdeki için özel mama ver. Bu mudur sevgi? Bu mudur duyarlılık? Sokaktakine de aynı alakayi gostereceksin. Sokaktaki zarar görürse görsun bana ne evim deki iyi olsun demek doğru bir mantık değil !

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Her zaman söylüyorum yine söyleyeceğim. İSİMlere değil hayvanın damak zevkine bırakın. O neyi tercih ediyor ve yiyor ise onu verin. İsim yapmış olsa da olmasa da onun içerisine konulan malzemenin ne olduğunu gercekte hiç kimse gormuyor bilmiyor sonuçta. Ticaret bu paket üzerinde her şey döner :)

ayseeny
ayseeny

5023

Tester mama elimize ulaştı, ayrı bir kaba döktüm bayağı severek yedi. Ama bende kullandığım mamadan şaşmamaya karar verdim durup dururken besin oranları daha az bir mamaya geçmek hayvana zarar verecekse gerek yok. N&D alıyorduk ona devam etsin, ben ağız tadı değişsin hayvanın diye n&d alırkende hep farklı aroma alıyorum. Gönül isterdiki her kedicik güzel mama yiyebilse ama inanın kendi kedimden ayırmadan bahçemizde beslediğimiz kediler var. Misisipi ye ne alıyorsam onlarada alıyorum. Herkesin gönlü güzel olsun, hiçbir can aç kalmaz zaten

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Bu yurt dışından gelen mamalar hakkında düşüncelerinizi paylaşan bir çok yakınım var. Yurt dışından gelip de merdivenaltı olan mama yok mu? Var. Söylüyor muyum? Evet. 1. RC 2.Lavital sonra aklıma şuan gelmeyen bir sürü mama. Bizim blogumuzdan bu kuru mama hakkındaki (iyiden kötüye sıralama yaptığımız) yazıya bir bakın.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Bir de bunlar bir sürü yerde kontrol edilen mamalar. Türkiyedeki de kontrol ediliyor ve üstüne ona göre bişeyler yazılıyor. Sizin mantığınza göre, herkes kafasına göre yazar. Hatta acana aslında RC standartlarında bile olabilir. Komik bu.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

İçerik yetersiz, et "proteini" var içinde et değil.

goknur
goknur

18247

Benim butcem buna yettigi icin ben 6 7 aydir **********nin mamalarindan kullaniyorum. Gayet memnunum diskisi koku yapmiyor ve olcay beyin dedigi gibi kedimizde diskida yumusaklik yok. Gayet iyi oldugunu dusunuyorum. Hatta yas mamalarida kullaniyoruz severek yiyor. Tuyu dokulmuyor. Parliyor gayet saglikli ve kilo alabiliyor. Ama bunun yani sira tavuk eti balik ciger vs de yediriyoruz. Biz yedikce bir tabaktada ona ayiririz mutlaka. Ortalama her hafta 2 defa yer bunlardan.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Olcay Bey düşünceniz kesinlike doğru. Elbette her hayvan iyi muameleyi, bakımı hak eder. Ancak insanlar sokaktakilere ne verirsen ver mantığıyla yapmıyorlar bunu. Sokakta can sayısı çok fazla. Bonacibo da uygun maliyetli biliyorsunuz. Herkes ister onlar da en kaliteli mamaları yiyebilsin. Genellikle sokak beslemeleri için toptan alınıyor. Böylece daha uyguna daha fazla mama edinmiş olunuyor. Kötü niyet yok yani. :)

Feronia
Feronia

117611

İçeriğinde et yok, ...proteini olarak kalitesiz et ürünleri var; çok tahıllı ve yetersiz. Kullandığınız mamadan vazgeçmeyin.

eccakir
eccakir

3113

Bizde 1 haftadır bonocibo kitten mamaya geçme evresindeyiz. 2 gün sonra falan sadece bonocibo yemeye başlayacak. Benimde almadan önce tereddütlerim vardı bazı kedilere iyi gelmediğini ishal yaptığını ve tüyleri aşırı şekilde döktüğünü okumuştum ama bunlar mama kaynaklı da olmayabilir. İlk başladığımız gün dışkısı biraz yumuşaktı ama sonra normale döndü. Şuan bir sorun görünmüyor hatta çok güzel kokmaya başladı tüyleri. İçerik olarak çok iyi bilemiyorum ama biz zaten ek gıda da veriyoruz. Tabi gönül ister ki en iyi mamaları yesin ama elden bu kadarı geliyor. Son olarak yerli malına katkı da bulunulması gerektiğini düşünüyorum.

ayseeny
ayseeny

5023

Bende kararsızım bakalım gelen testerı yedi, tüm paketi bitirsin, sorun olur mu görücez :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3472 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR