Kedim 3 Aylık Ve Sadece Yaş Mama İle Birlikte Kuru Mama Yiyor.

rbndl
rbndl

755 Puan

Merhaba. Yavru kedim 3 aylık. 5 farklı mama denedim. Bunlar;
1 - Orijen kitten
2 - Acana First Feast
3 - N&D Tavuklu Narlı
4 - N&D Bal kabaklı, balıklı ve karidesli


Bunları sadece ölmemek için günde 2-3 gram yiyor. Fakat 2 çorba kaşığı orijen ve 1 çay kaşığı ezilmiş yaş mamayı mama kabına koyup karıştırdığımda hepsini bitiriyor. Bu şekilde 2 gündür besliyorum. Kilo almaya başladı. Bu şekilde ne kadar daha devam etmeliyim? Açıkçası mamanın üzerinde yazan miktar günlük 50 gram yemesi gerektiği. Sadece kuru mamaya geçiş tahmini ne zaman olur? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

4 CEVAP

benimde kedim 3 aylık. nd narlı tavuklu kullanıyorum. kuru mamayı yaş mama ile karıştırıp vermiyorum ben. mesela o gün 1 öğün yaş mama veriyorum.1 saat sonra filan da kuru mama veriyorum. yiyor bitiriyor.50 gr yeterli bende 50 gr veriyorum günlük.
sadece kuru mama yiyemiyor mu kediniz.yaş mama haftada 2 kere yeterli.

rbndl
rbndl

755

Sadece kuru mama verince koklayıp gidiyor. Veya 2-3 tane alıyor. Sahiplendiğimde sadece kuru veriyordum ve ölmeyecek kadar yiyip gidiyordu. Sahiplendiğimde 810 gram olan kedim 20 günde sadece 50 gram almıştı. 2-3 gündür çok az yaş mama ile karıştırıp veriyorum. Ve şuan 990 gram oldu. Yavaş yavaş verdiğim 2 yemek kaşığı kuru mamayı arttırıp yaş mamayı azaltmayı düşünüyorum. Bu şekilde alıştırabileceğim sanırım.

aynen o şekil yapabilirsiniz. acaba kuru mamasını mı sevmedi. baya da marka denemişsiniz aslında. yaş mamayı azaltmak en iyisi.

Denizygt
Denizygt

11024

Benim kızımda ilk zamanlar kuru mamayı sadece doymak için azar azar yiyordu zaten genel olarak çok seçicidir kendisi bende sizin gibi kuruyla yaş mamayı karıştırarak besledim ilk 1-2 ay sonrasında yaş mamayı iyice azaltarak tamemen kuru mamaya geçiş sağladım. Belli sürede yaş mama hiç vermedim ev yapımı yoğurt,kefir ve haşlanmış yumurta veriyordum hafta da 1-2 kez yaş mamaya başladık ama hafta da 2 gün ödül olarak veriyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 334 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR