7Aylık Kediler

brusvan7
brusvan7

294 Puan

6-7 aylık bi kedi sahiplenecez bize uyumu nasıl olunur beslemek için ideal bir yaş mıdır ve orta yaşlı mı yoksa genç veya yavru kategorisine mi girerler ?

5 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

İnsanlar gibi hepsinin ayrı karakteri var.
Bizim kızı ben sabah sitenin bahçesinde gördüm uzaktan göz göze geldik ve koşarak yanıma geldi. Sevdim okşadım, çok şımarık bir çocuktu (3,5 aylıktı). Akşam iş çıkışı arandım bahçede bulamadım. Bulsam o dakika eve alacaktım. Sonra gece 11 gibi evin kapısından miyavlama sesi gelince sokak kapısını bir açtım orada bana bakıyor. Sen apartmanı bul, 3. kata çık bizim kapıda ağla. Tesadüf diyemiyorum. Dedim sen napıyorsun orada çabuk gir içeri. Girdi ve sanki bu evde doğmuş, büyümüş, 20 senedir bu evde yaşıyormuş gibi davrandı. Gece saniyesinde ayakucumuza yattı. Hatta ilk gece bize şov yaptı sanki kucak kedisi gibi sürekli kucakta uyumalar filan :D
Yalancı rolcü pis :) Tabi ertesi günden itibaren asla kucağa gelmedi ehehe
Sokakta da bazen bazı kediler kaçıyorlar, bazıları durakta otururken bile kucağınıza zıplayıveriyorlar.
Bu biraz şansa kalmış yani. Size olan uyumuna bağlı olarak ya birden büyük bir aşk doğacak ya da zamanla olacaktır :)

iremnart
iremnart

661

6-7 aylık olan bir kedi, yavru kedidir. Eve adapte olduktan sonra bi sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

2 aydan büyük her yavruyu sahiplenebilirsiniz. Eve ilk geldiğinde bir alışma süreci olacaktır. İlk birkaç gün belki ilk hafta çekingen, soğuk davranabilir. Bunu sizi sevmemesi olarak algılamayın. Sabredin, zamanla birbirinize ısınacaksınız. :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben oğlumu 8 aylık iken sahiplendim. Alışma ve uyum tamamen kedinin karakteri ile ilgili bir durum. Benim oğlum hassas psikolojiye sahip bir kedi olduğu için bana alışması zor olmuştu. Bazı kediler ise yabancılara karşı sevgi dolu ve rahat oluyorlar. Sahibi ile karakteri hakkında konuşarak önceden kendinizi hazırlabilirsiniz.
Sahiplenmek için ideal yaş bence. Çünkü ilk 1-6 ay süren aşırı derecede hareketli bebeklik dönemine göre çok daha rahat bir dönemde oluyorlar. Diş çıkarma gibi hem kedi hem sahibi için zor dönemler geride kalmış oluyor çoğunlukla. Sahibi bilinçli bir insansa aşıları tam olacaktır ve neyi sevdiği sevmediği bilindiği için daha rahat olur sizin açınizdan.
Şuan hâlâ yavru sayılıyor

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Kendi kendine yetebiliyor olması uygun olduğunu gösterir. Mama su ve tuvalet ihtiyacını karşılıyor olması yeterlidir. Üç gün ile bir hafta arasında alisiyorlar. Bu süre sizinle alakalı değil onun bulunduğu ortama adapte olmaya çalışması ile alakalı. Geldiği yere alisirsa size zaten olumlu cevap verecektir hal ve hareketleriyle

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 714 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR