Kesimde Uzun Süreli Kabız

xsevox
xsevox

606 Puan

Arkadaşlar merhaba. Kedimi sahiplendikten bir kaç hafta sonra kabız olmuştu. İlk veterinere götürdüğümde stres kaynaklı olduğunu söylediler ve Duphalac şurup verdiler. Bi kaç gün kullandık biraz düzelir gibi oldu ama 3. günün sonunda tekrar kabıza döndü. Tekrar veterinere götürdüm röntgen ve kan tahlilleri yapıldı ancak birşey çıkmadı. Ne olur ne olmaz diye tavuklu mama almıyorum, düzenli malt ve probiyotik kullanıyorum ama yok geçmiyor kabızı nerdeyse 2 ay olmak üzere. Günde 2 kere tuvalete çıkıyor ve garip bir şekilde kaka yaparken zorlanmıyor. Bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir misiniz?

9 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Günde 2 kez tuvalete çıkıyor yazmışsınız günde 2 kez kaka mı yapıyor yani. Öyleyse ve yaparken zorlanmıyorsa kabız değildir zaten.
Kaka sıklığı 4-5 günü buluyorsa kabızlık olarak değerlendiriliyor. Bu durumda tahılsız ve hassas sindirim özellikli mamaları kullanmanız iyi gelebilir. Brit care bakabilirsiniz. Bazı kedilerde ishale neden olabiliyor ama sizde kaka düzenini dengeleyebilir.

xsevox
xsevox

606

Brit care geçişinde düzelmeye başladı biraz, eskiden az az küçük yapıyordu şuan fazla ve büyük kaka yapmaya başladı. Bir an tüm varını yoğunu çıkaracak sandım o derece :D mama kaynaklıymış diye tahmin ediyorum ve hepinize teşekkür ediyorum :)

Palyaco
Palyaco

218519

Kullandınız mama glutenli bir mama ise kabiz yapar bazı kedilerde gluten kabiz yapıyor glutenli mama ise hemen değiştirin ilerde büyük sorun olur kediniz icin

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Kedilerin doğası sadece kuru mamayla beslenmeye uygun değil Benim kedimde başlarda en iyi mamaları kullanmama rağmen kabız gibiydi her gün azda olsa yaş mama vermeye başladıktan sonra bu sorun geçti Evdeki su kaplarının sayısını artırın ve her gün az da olsa yaş mama verin kendi kendine düzelicektir

xsevox
xsevox

606

Ya bayağı kabız top top yapıyor kakasını, net 2 kere olmasada günde 1 mutlaka yapıyor. Eski sahibi proplan kullanıyormuş bende aynı mamadan devam ettim ama faydasını göremedim. Brit care sensitive aldım zaten ama yeni geçiş yapıyoruz işe yarar umarım.

Nrynrynry
Nrynrynry

1178

Günde bir kere kaka yapması normal

pablopicasso
pablopicasso

117031

Gastro mama ve her gün yarım çay kaşığı zeytinyağ kullanıyoruz. Tavsiye ederim.


Elbette veteriner hekim tavsiyesi ile kullanıyoruz.

xsevox
xsevox

606

Evin her köşesinde su kabı var. Su tüketimi falan gayet iyi, yaş mamayı ne yaptıysam yemiyor sadece sosunu yalayıp bırakıyor, çatalla falan ezip veriyorum ama yok yemiyor. Glutenden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü eski sahibinin kullandığı mamayla devam ettik. Yada eski sahibi yalan söyledi bilemiyorum şuan brit care aldım geçiş dönemi işe yarar mı deneyeceğim.

esmaaa1
esmaaa1

2274

Kediniz kabız değil bence stres yapmayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 245 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR