Kedilerin Kusma Sebepleri/Genel Bilgilendirme/

Cook
Cook

119166 Puan

Kedinizin kustuğunu görür görmez yapmanız gereken ilk şey kusmasının fotoğrafını çekmek olmalı.Hekiminizin tanı koymasına yardımcı olacaktır.
Bütün mama kusma(bizim en sık yaşadığımız durum)genelde ************ yemelerinden ya da çiğnemeden yedikleri için oluşur.Fakat bütün mama kustuktan sonra sarı veya beyaz köpüklü bir şekilde kusmaya devam ederse sindirim sisteminde tıkanıklık,gastrit,karaciğer sorunlarına işaret olabilir/bu durumda veterinere gitmeliyiz/.
Sarı(Safra) kusma:Genellikle bu anemnez karaciğer hastalıklarına işarettir,tabii yanında başka belirtiler de görürüz.Bir kez sarı kustuğunu görürseniz veterinerinizle iletişime geçmeli,kusmasının fotoğrafını atmalı,genel durumu hakkında bilgilendirme yapıp gözlemlemelisiniz.Zaten genel durumunda bir farklılık veya ikinci kez kusma durumunda hekiminiz muayeneye çağıracaktır.
Beyaz köpük kusma:Bazen parazit kaynaklı,birden çok tekrarlıyorsa genellikle gastrit kaynaklıdır.Gastrit genellikle hastalık değil semptomdur.Stres,kabızlık,yabancı cisim yutma,yememesi gereken bir besin yemesi vb durumlarda gastrit görürsünüz.Yine bir kere olmuşsa bir süre gözlemlenebilir fakat her zamanki gibi bu durumda da veterinerimizle iletişim halinde olmalıyız.
Yeşil kusma:Eğer yeşil bir besin(kedi çimi,yaprak,brokoli vs)yemediyse endişe verici bir durumdur.Genellikle midedeki bakteriyel enfeksiyon sebebiyle görürüz fakat yanında nasıl semptom verdiği çok önemli,yeşil kusmayla beraber safra da kusuyorsa zehirlenme yaşıyor olabilir,hekime başvurmalısınız.
Kan/kahverengi kusma:Mide kanaması,ülser,uzak bir ihtimal de olsa mide kanseri gibi durumlarda görürüz.Hiç beklemeden hekim müdahalesi gerekir.
Kusmayla beraber halsizlik,iştahsızlık,yüksek ateş,ishal bunlardan herhangi birini görüyorsanız viral,bakteriyel enfeksiyon olabilir.Gecikmeniz hem duygusal hem maddi olarak sizi daha çok yıpratacaktır.
Muhtemelen kedi sahipleri olarak en çok yaşadığımız sorun.Eklemek istedikleriniz,tecrübeleriniz varsa siz de paylaşın,bilinçlenelim 🙏🏻

7 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Sizin bilgilerinizi seviyorum , bu genel bilgilendirme için de teşekkür ederim.
Kendi keidm bir kez yeşil kusmuştu, neye uğradığını sasirdim ve zehirlenmisti.Biraz rahatlar gibi olduğunda ilk iş yoğurt yedirmistim.Sonra tedavi oldu.
Ağzından kan gelen sokak kedilerim oldu, hiç ihmal edilebilecek bir şey değil, hepsinde de farklı şeyler açığa çıktı.


Yol nedeniyle strese giren kendilerinde ağızdan Su gibi sıvı salya akması gözlemledim.Bunu da hiç bilmeyenler için ekledim.


Bembeyaz köpük köpük kusan ve ellerimde can veren kediler oldu, zehirlenme idi .
Zehirlenme de ise zaten titreme vb de görülüyor , hatırlamak bile istemezdim.


Genel anlamda nokta atışı bilgilendirmeler için yeniden teşekkür ederim.
Paticaniniza sevgilerimle 🥰

Cook
Cook

119166

@Superisi814 çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.Birden çok cana bakınca türlü türlü hastalıkla karşılaşıyoruz üzücü de olsa,size de çok geçmiş olsun.Böyle durumlarda direkt veterinere koşmaya karşıyım fakat tehlikenin ne zaman başlayacağını bilmeli ve geç kalmamalıyız.İnternette gereksiz bilgi yığını var,veterinerler her gelene aynı tanıyı,aynı antibiyotiği yapıştırıp geçmeye başladılar.Bu tür durumlarda bizlerin bilinçli olması çok önemli

Seymmrym
Seymmrym

1292

Ben bugün nutr feline ton balım sardalya yaş mama verdim kedime 10 dk sonra kahverendi mamanın aynı renginden 3 kez kustu ama mamayı kustu diye paniklemedim paniklemelimiyim mamayı ilk kez denemiştim bayılarak da yedi ama

Seymmrym
Seymmrym

1292

Keyfi yerinde sonra su içti hemen yarım saat sonra kuru mamadan biraz yedi bi daha da kusmadı

Cook
Cook

119166

3 kez kusması birkaç saniye aralıklarla olduysa sorun olmaz,tek seferde tamamını çıkaramadığı için parça parça kusmuştur.2 saat mama,1 saat su vermeyi kesiyoruz bu durumda sindirimi rahatlatmak için.Genel durumunda sorun yoksa telaşa gerek yok.Ama uzun aralıllarla 3 kez kustuysa bir problem var demektir.

Seymmrym
Seymmrym

1292

Teşekkür ederim art arda kusmultu direkt mamayı kusmuş sonra tekrar olmadı çok şükür bi daha nutri vermem sokak bebişlerimize deneyeceğim elimdeki mamaları

Seymmrym
Seymmrym

1292

Teşekkür ederim art arda kusmultu direkt mamayı kusmuş sonra tekrar olmadı çok şükür bi daha nutri vermem sokak bebişlerimize deneyeceğim elimdeki mamaları

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 275 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 7 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR