Herkese merhaba,
Bu hafta çarşamba günü kedim mama yemeyi kestiği için veterinere götürdük ve muayene esnasında kardiyo arrest geçirdi. Yani kalbi durdu ve kalp masajıyla geri getirdiler. Daha sonra serum, yoğun bakım birkaç enjeksiyon derken tedaviye başladık. Veteriner hekimimiz kalbinda sorun olabileceğini ancak kendilerinde kalp enzimlerine bakabilecek uygun ekipmanlar olmadığı için bizi veteriner fakültesine yönlendirdi. Fakültede ancak iki hafta sonraya randevu verdi. Benim ise sorum şu birkac gün süren enjeksiyon kontrol vsden sonra hekimimiz bize coraspin ve lasix verdi. Bunları uygun mg ile kullanmamızı ve kalbindeki baskının azalması gerektiğini söyledi. Sorum ise şu kedim veterinere gitmeden önce de yemiyordu fakat hareketleri enerjikti. Şimdi ise oldukça halsiz sürekli uyku halinde bunun ilacın etkisi mi yoksa yaşadığı kalp nöbetinin etkisi mi olduğunu anlamıyorum. Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? İki veterinere gittik ve ikisi de aynı şeyleri önerdi. Dehidrasyon yaşamasın diye şırınga ile su iciriyorum ve hekimimize danıştıgımda ilaçtan da travmadan da olabileceğini söyledi. İlacı kullanan var mı ya da kullandiysaniz kendinizde ne gibi etkileri oldu? Lütfen yardım edin :(
Öncelikle @superisi814 güzel dilekleriniz ve yardımcı olma gayretiniz için çok teşekkür ederim. @amillaa sizin sorularınıza gelince şöyle aktarayım. Normalde veteriner hekimimiz lasixsi serumdan sonra veriyormuş ancak benim kedim asla veterinerde durmadıgi için ve serum takılırken sorun çıkartması bir yana damar yolunu her seferinde çıkartıp deri altına serumun gitmesine sebep olduğu için bize tablet şeklinde verdi. Zaten her iki ilaçta insanların kullandığı ilaçlar. Lasix 40 mg ancak biz çeyrek kadarını sabah akşam kullaniyoruz bu idrar söktürücü, coraspin ise 100 mg. Dehidrasyon riski olduğu için sürekli su içmesini ve idrarını kontrol ediyorum. Şimdilik böyle bir durum söz konusu değil fakat sürekli su tüketimini destekliyorum elektrolit denge kaybıyla ilgili ise bir önlem maalesef alamadık. İlacın kedime etkisini izlemem gerekiyor. İlaçların yan etkilerinde halsizlik yer almasa da elektrolit dengesizlik halsizlik, kabızlık, ishal ve kusma yapabiliyormus bu yüzden halsizligin sebebinin ilaç mı yoksa günlerdir veterinere gidip geliyor olmamız mi olduğunu idrak etmeye çalışıyorum. Veterinerimizi tekrar arayıp sordum o da ilacı bir süre kesmemi söyledi yani iki gün kadar halsizligin ilaçtan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bu şekilde anlayacagiz fakat ilaçlar kalbe yük binmesin diye kullandığımız ilaclar olduğu için bırakmanın da ne tür bir etkisi olur bilmiyorum. Aslında ilk kez yaşadığımız bir durum ve açıkçası gerçekten zorlu bir süreç... Yaşayan herkese sabırlar diliyorum eger varsa burada yardım ve önerilerini bizden esirgemezlerse çok sevineceğim.
Her iki ilacın da çeyrek kadarını kullanıyoruz. Yani 40 mg lasixten 10 mg veriyorum kedime 100 mg 25 mg coraspin... Zaten coraspin çok çok ağır bir ilaç kedi için bu yüzden üç günde bir alıyoruz. Yaş mama a/d kullanıyorum ama içim surekli huzursuz çünkü yaş mamaya alışmaya meyilli bir kedi. Toparladiktan sonra tekrar açlık orucu tutacak bir inadı var bu yüzden kuru mamayı yaş mama vermeden önce bir miktar yemesini sağlamak istiyorum.
Bence yaşadığı rahatsızlıktan dolayı ilacı kullanmayı ihmal etmeyin derim Birde böyle durumlarda beslenmesine destek olması için yavru kediler için kullanılan süt tozundan yapıp şırıngayla ağzına sıkabilirsiniz daha kolay toparlıyorlar
Lokumcuk siz boyle bir sorunla karsilastiniz mi? Şimdi kuru mama yemeyi reddediyor. Bu yüzden yaş mama veriyorum ama onun da tek başına toparlanmasinda yardımcı olacağını sanmıyorum. Dört günde iki kilo verdi. Bunun sebebinin idrar söktürücü iğne ve ilaçla ilgili olduğunu söyledi hekim. Ödem atmış. Ama şimdi elime kemikleri geliyor gibi hissediyorum ve panik oluyorum. Süt tozu işe yarar mı gerçekten?
Benim kedim kısırlaştırma ameliyatından sonra yemeyi içmeyi kesmişti. Bir veterinerin tavsiyesi üzerine Royal Canin Recovery yaş mamasını aldım, şırıngaya çekilebilen tarzda bir mama. Şırıngayla ağzından vermiştim. Bu mama operasyon geçiren kedilerin hızlı toparlanmasına yönelik tasarlandığı için sizin de işinize yarayabilir belki. Hill's a/d de aynı işlevi görüyor bildiğim kadarıyla. Veterinere danışabilirsiniz belki.
Onun dışında çok geçmiş olsun, ilacın prospektüsünü okudum. Çok korkunç görünüyor, çok ağır bir ilaç gibi. Dehidrasyon durumlarında kullanılmaması lazımmış, sizin kedide dehidrasyon söz konusu mu? Bir de elektrolit düzeylerinde dengesizlik gibi bir yan etkisi olabiliyormuş, buna karşı bir önleminiz var mı? Bunlar çok riskli durumlar olduğu için merak ettim. Onun dışında ilacın yan etkilerinde halsizlik geçmiyor ama belki kediye ağır gelmiştir. Kaç mg kullanıyorsunuz? Hap şeklinde mi enjeksiyon şeklinde mi veriyorsunuz?
Merhaba,
Çok geçmiş olsun.
Yaşamadım.Begeni attım ki soru üste çıksın, deneyimi olanlar var ise görsün.
Sadece yaş mama için bir şey söylemek isterim .
Operasyon sonrası hekimler yaş mama ile besler ve bir süreliğine tavsiye eder.
Bünye daha kolay toparlansin ve guclensin diye..
Bu nedenle yaş mama yemedi su süreçte onun için iyi.
Üstelik kediler zaten etçil.
Umarım güzel haberlerini de yaşarsınız ve bizi de haberdar edersiniz .
Dualarım sizlerle..
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor