İç Parazit Sonrası Kusma

selinay41
selinay41

16585 Puan

Kedime internetten aldığım caniverm 700 mg hapını yarısını verdim 3 saat sonra kahverengi şekilde kustu ve salya akıttı halsiz görünüyor sizce neden olabilir kusmuğunda ilaç veya parazit yoktu

9 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128190

İlaç ağır gelmiş, çeyrek şekilde verip dışkı takibi yapın, parazit yoksa başka vermezsiniz, parazit varsa ertesi gün bir çeyrek daha verirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128190

Sonraki uygulama için konuştum. Siz yine de kakayı takip edin kusmukta görünmeyebilir. Parazit varsa 21 gün sonra tekrar uygulama yapmanız gerek çünkü.

aslihan_e
aslihan_e

128190

Düşük dozlarla başlamak daha iyidir, çünkü parazitler savunma mekanizmalarını çalıştırıp zehirli bir madde salgılıyorlar. Bu da kedide düşük çaplı bir zehirlenmeye yol açıyor. Zaten önerilen miktar 700 mg için 5 kiloya kadar hapın yarısı, siz birden tam doz vermiş oldunuz. Bu hatayı çoğu veteriner de yapıyor. Mesela çeyreğin de yarısı gibi küçük bir dozla başlanılabilir. Ertesi gün doz artırılır, 3 güne bölünebilir uygulama. Onların hepsi aniden bağırsakları bıraktıklarında bağırsaklarda kanama oluşabiliyor, aynı şekilde toplu halde bağırsakları tutup bırakmaya çalışıyorlar ve yaralar açıyorlar. Hepsi aynı anda birden ilaçtan etkilendiğinde toplu hareket etmiş oluyorlar. Oysa yavaş yavaş zehirlendiklerinde az az yarı canlı olarak kakayla çıkıyorlar. Kedi çok etkilenmiyor. Tam doz vermek kedilerde bağırsak tıkanmasına bile neden olabilir, hepsi birden bağırsakta yığılma yaparlar.

aslihan_e
aslihan_e

128190

Ev yoğurdu verebilirsiniz varsa, yoksa da yapacak pek bir şey yok, 21 gün sonra ilacın tekrar verilmesi gerekli o zaman düşük dozlarla dediğim gibi verirseniz iyi olur.

amillaaa
amillaaa

12046

@aslihan_e: Tam hap vermesini ben söylemiştim açtığı bir soruya cevaben, kedisi 6-7 kiloydu yanlış hatırlamıyorsam. Ürünün kullanım bilgilerini internetteki birkaç ilaç bilgisi sayfasından kontrol etmiştim ve 5-10 kilo arası kediler için 1 tam tablet öneriliyordu. İlacı üretenlerin tavsiyesini takip etmek mantıklıdır diye düşündüm, sonuçta dozajı onlar belirlemişlerdir yaptıkları çalışmalarla.
Yine de yanlış yönlendirdiysem affola @selinay41.

Palyaco
Palyaco

218519

İğne tavsiye edicem çünkü daha etkili ve diskisinda gördüm demişsiniz parazit iğne en etkilisi

selinay41
selinay41

16585

Poposunda beyaz kurt gördüm ilaçtan önce ilacın yarısını verdim

selinay41
selinay41

16585

Şuan ne yapmam lazım peki

selinay41
selinay41

16585

Veterineri aradım ve normal olduğunu söyledi parazit fazlaysa kusma yoluyla atıyormuş 15 gün sonra tekrar ver dedi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR