Kedim Öldü, Çok Kötü Hissediyorum

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357 Puan

Merhaba arkadaşlar,
kedimi sahiplendiğimden bu yana buraya kayıt olmuştum, bir çok soru sorarak sizleri bir nebze yıldırdığımı biliyorum, bunun için özür dilerim; kedim için en iyisini istiyordum ona oyuncaklar mamalar eşyalar vs alarak bunu karşıladığımı düşünüyordum sevgimi de veriyordum çok seviyordum gerçekten onunda sevgisini hissediyordum şuan bu satırları yazarken ağlıyorum ve beni uzun süreden sonra ağlatan tek şey kedim oldu, ölmesinde suçum var belki de onu sahiplenmem bile suçumu kuvvetlendiriyor keşke sahiplendirseydim o gün diyorum kendime, kötü bir sahiptim ona iyi davranmadım sanırım davrandığımı düşünürken.. ve öldü kedim. pek ayrıntıya girmek istemiyorum çünkü beni üzüyor bu. ama buna mecbur hissediyorum.
O gün hırçındı çok, biraz kapışmıştık kendimi suçlu hissediyorum öyleyim de zaten. biraz kavga etmiştik ellerimi çizmişti ve olur olmaz tıslıyor kaçıyordu poposunda bok vardı bir yerlere oturunca bokları oraya bulaşıyordu kuruyunca izi kalıyor diye temizleyeyim dedim poposunu, poposunu ellediğim için tıslıyo hırlıyor gibi ses çıkarıyor ve çırmalıyordu bende tırnaklarını kestim keserken durmadı tırnağını fazla kesmişim sonra bağırıp kaçtı. ben o an fark etmedim peşinden de gitmedim iyice kızmasın diye işe gitmek için uyandığımda sabah odasındaki yatağında yatıyordu mamasını vermek için gittiğimde kanları gördüm yatağı kanlıydı burnunda da kan vardı yada ağzında hareketsizdi soğuktu benim yüzümden öldü çok pişmanım onu ertesi günü gömdüm ve veterinere gittim öldüğünü ve eşyalarını ücretsiz vermek istediğimi söylemeye çünkü ona ait bir şeyler gördükçe kötü hissediyordum evin her yerini onun gezdiği her yeri temizleyip evin dekorunu değiştirdim, veteriner bana biraz beklememe mi ve belki sahiplenmek isteyebileceğimi söyledi başka bir kedi. o gün haytap a mama bağışı yaptım sokaklardaki kedilere mama verdim kendimi kedilere borçlu hissediyorum elimden geldiğince de onlara bakıcam. başka kedi bakmaya korkuyorum artık bununla nasıl baş edebilirim?

9 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Mehmet bey öncelikle başınız sağolsun. Gerçekten çok üzüldüm. Bu durumun nasıl neden olduğunu anlayamadım. Kediniz sanirim stresten kendine zarar verdi yada onun gibi bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü sizin bahsettiğiniz kadarıyla buna sebebiyet verecek kadar kötü bir hastalığı yoktu. Kedilerde stresten kendine zarar verme maalesef çok olabilen bir şey. Kendi bacağını yemeye çalışan kediler dahi oluyor.
Ben sizin açtığınız konuları başından beri okuyorum ve sizde düşünmeden hareket etme ve iletişim sorunları var gibi hissediyorum. Çünkü normalde travmasına sebebiyet verilen bir kediye bunları yapmayı bırakın dikkatsiz dokunmak dahi benim yada tanıdığım insanların yapacağı şeyler değil.
Bu yüzden genel anlamda hata üstüne hatalar yaparak dolaylı yoldan kedinizin ölümüne sebep olduğunuzu düşünüyorum maalesef ve bence başka bir hayvan bakmamalisiniz. Bu size ve hayvana iyi gelmiyor bence.


(Bu yazdıklarım beni kötü gösterir belki beni tanımayan insanlara karşı. Beni tanımadıkları için buna saygı duyarım. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil tabi ki.)

nyancat
nyancat

9149

Dollfacepersian a katılıyorum bana kalırsa çok üstüne gittiniz kötülüğünüzden değil iyi olmasını istediniz ama ona zaman tanımadınız kedilerin üstüne gidildikçe sorunlar büyüyor düzelmez hale geliyor çok geçmiş olsun gerçekten sizin adınıza çok üzüldüm sorularınızı takip ediyordum düzelir diye düşünmüştüm :( bir de tırnakları çok derin kesilince kan kaybından ölebileceklerini duymuştum ama stresten dolayı kendisine zarar vermeside muhtemel

Feronia
Feronia

117611

Rumeysa'ya katılıyorum

Merloli
Merloli

113439

Malesef o melek oldu :( Allah size sabırlar versin çok üzücü bir şey yaşadığınız...

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Mehmetcigim kendini suçlu hissetme. Zira sen tirnagini fazla kestigin için cani yanmiyordu. Haylazlar kestirmemek için kök sokturur bağırır çağırır kaçmak için uğraşır elinden. Ve buna benzer bir çok durumdan rahatsız olurlar. Kendini elletmekten pek hoşlanmazlar. Kendini suçlu hissetme her şeyin bir ömrü var bu hayatta. Kimi bir gün Kimi uzun yıllar yaşar. Takdir-i İlahi. Ben şunu şöyle yapsaydım ya da şunu yapmasaydim demek sadece avuntu. Ne yaparsan yapmış ol ne yazık ki o vakti geldiğinde yine ölecekti. Zira sen tutup hayvanı bogazlamadiysan suçluluk hissetmen için bir sebep yok. Ömrü bu kadarmış. Evet yaptiklarin verdiğin emekler sevgin suçluluk duygusu olusturmana sebep oluyor. Kendini toparla ve yeni bir hayvan sahiplen. Sevgilerimle...

Friolero
Friolero

12756

Çok çok üzüldüm başınız sağ olsun.

Ela04
Ela04

910

Çok ama çok üzüldüm. :(( Başınız sağ olsun. Ama ben tırnağını derin kestiğiniz için olduğunu zannetmiyorum. Evet, kısa kesilince mikrop kapabilir fakat böyle ölmez. Benim vet im de kedimin tırnağını baya derinden kesmişti ve tırnağı kanıyordu. Ama kedime hiçbir şey olmadı. Yani belki de başka bir sorunu vardı kedinizin ve siz tırnağını kestikten sonra ölmesi tesadüftü. Kedinizin çok hareketli olduğunu söylemişsiniz. Mesela bir yerden yere çok sertçe düşmüşse veya çarpmışsa işte o Zaman ağzından ve burnundan kan gelip ölebilir. Yani iç organlarında herhangi bir yırtılma meydana gelirse (mesela akciğerinin yırtılıp bronşlara kan dolması) o Zaman yine bahsettiğiniz şekilde ağzından ve burnundan kan gelir. Benim babam doktor az önce onu arayıp sordum. Bana kedinin tırnağı derinden kesildiği için ağzından ve burnundan kan gelerek ölmesinin imkansız olduğunu söyledi. Bu yüzden ben sizin suçunuzun olduğunu düşünmüyorum. Tekrar başınız sağ olsun.

LucyLand
LucyLand

625

Başınız sağ olsun çok üzüldüm ve benimde gözümün önünde bir güzele arabayla çarpıp kaçmışlardı bende veterinere götürmüştüm ama iç kanamadan dolayı melek olmuştu o an aklıma geldi yani nasıl hissettiğinizi anlıyabiliyorum emin olun o orada çok mutludur kendinizi üzmeyin lütfen :((

Mariana
Mariana

11022

Öncelikle kediniz için çok üzüldüm başlığı gördüğümde şok oldum resmen,en başından beri bende açtığınız konu başlıklarını takip edip kediniz umarım en kısa sürede düzelir diye bekliyordum. Bende Dollfacepersian'a katılıyorum bu psikoloji ile hayvan sahiplenmeyi düşünmeyin :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3330 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.028 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR