Mama Önerisi Verebilir Misiniz

İki tane yavru kedim var bu zamana kadar bonacibo ve mystic markasini kullandım şimdi mamamiz az kaldı ve marka değiştirmek istiyorum orta kalite ve uygun fiyatlı mama önerebilir misiniz

15 CEVAP

Kıstasınız eğer orijen,acana,hills,nd ise yani üst segment ise haklılık payınız var ama 15 kg 600 TL olan muadillerinin çoğunun içeriğinden yüksek protein,vitamin,yağ ,tahıl ihtiyacını karşıladığı için çok uzun süre mamalar arasında tercih yapmam gerekti cat chow u uygun buldum vet hekimde dediğim gibi cat chow şahane bir mama onu alın değil 4 kediniz çok tüketim yaptığı içim mama kalitesini düşürmek zorunda olduğumuz için tavsiye etti şehrimizin en iyi vet kliniklerinden yoksa içerik açısında gönül ister orijen alalım şartlarıma uygun fiyat performans olarak diğer markalara nazaran daha mantıklı buldum içeriğini sizin bu segment bir mama tavsiyeniz varsa bilmek şans vermek isterim :)

amillaaa
amillaaa

12046

@Mervecaymazzz:
Ben de zaten Orijen gibi mamalarla kıyaslamıyorum. Daha dün bir yorumum için Petlebi'den Cat Chow'un fiyatına bakmıştım, 779 lira idi 15 kilosu. Mesela 15 kilo Mystic mama ise 689 lira aynı sitede. Mystic daha ucuz gözüküyor oysa Cat Chow'dan kat kat iyi olduğunu düşünüyorum. Şöyle bir not düşeyim, iyi diyorum ama her mama her kediye iyi gelmeyebilir. Hangi mamanın hangi kediye iyi gelip gelmeyeceğini bilemediğim için kıyaslamalarımı içeriğe bakarak yapıyorum. 15 kilosu 400 lira olan Econature bile Cat Chow'dan çok daha iyidir bana göre. Dr. Sacchi'nin 10 kilosu 450-500 lira civarı gözüküyor, o da Cat Chow'dan daha iyi gözüküyor. Daha fazla mama tavsiyesi için biraz daha bakınacağım, tekrar buraya yorum yaparım. Bu arada tutumum biraz kaba gözükmüş olabilir, öyle olduysa kusura bakmayın lütfen ama gerçekten Cat Chow'dan daha kötü bir mama gördüğümü hatırlamıyorum o yüzden ona iyi diyen birini görünce gıcık oluyorum :D Dün Cat Chow ile ilgili yazdığım yorumu da kopyala yapıştır yapıyorum:


Piyasada bulabileceğiniz en en en kötü mamalardan biri maalesef. Sokak kedilerine bile verilecek bir mama değil bence, ki zaten fiyatı da ucuz değil, o fiyata çok çok daha güzel mamalar bulunabilir. Özel bir sebebiniz yoksa elinizdeki paket bitince başka mamaya geçmenizi tavsiye ederim. İçeriğin her maddesi birbirinden kötü. Yavru kedi versiyonunun içeriği:


Tahıllar (%32 Tam Tahıl)


Et ve Hayvansal Türevler (%30, %14'ü Tavuk)


Sebze Proteini Ekstraktı


Yağlar


Bitkisel Kaynaklı Türevler


Sebzeler (%2 Kurutulmuş Hindiba Kökü, %0,07 Kurutulmuş Havu( %0,4 Havuca Eşdeğer), %0,07 Kurutulmuş Bezelye (%0,4 Bezelyeye Eşdeğer)


Bitkisel Kaynaklı Türevler


Mineraller


Mayalar (%0,3)


Doğal bileşenler


İlk bileşenin %32 tahıl olması zaten o mamayı yeterince kötü yapıyor (aynı markanın öbür çeşitlerinde %42'ye kadar çıkıyor.).
İkinci bileşen et ve hayvansal türevler. Bu çok belirsiz bir ifade ve hoş değil ama neyse, ilk madde kadar kötü sayılmaz o yüzden görmezden gelelim.
Üçüncü bileşen sebze proteini ekstraktı. Bu benim için kabul edilemez bir şey. Kedilerin ihtiyaç duyduğu bazı aminoasitler bitkisel proteinlerde bulunmaz, bu yüzden hayvansal proteinlere bağımlıdırlar. Bir mamaya katılan her bitki zaten bir miktar bitkisel protein verir ancak gidip sebzenin proteinini ayıklayıp mamaya koymak bana göre yalnızca etiketteki protein oranını şişirmek için yapılan bir şeydir. Ben böyle mamalardan kaçınıyorum kesinlikle.
Dördüncü bileşen yağlar. Ne yağı? Yine son derece belirsiz bir ifade. Ama birinci ve üçüncü bileşen kadar kötü olmadığı için bunu da görmezden geliyorum. Kabul edilebilir.
Beşinci madde bitkisel kaynaklı türevler. Mamanın zaten ilk bileşeni tahıldı. Yetmemiş bir de bitkisel kaynaklı türevler eklemişler (yine ikinci ve dördüncü bileşenlerdeki gibi bir belirsizlik de söz konusu ama onu görmezden geliyorum.). Kediler etçil hayvanlar ve bu kadar tahıllı, bu kadar bitkili mamaların onlara iyi geleceğini hiç düşünmüyorum.
Geri kalan maddeleri teker teker incelemeyeceğim ama genel olarak bileşenler listesinde büyük bir belirsizlik ve üstü kapalılık söz konusu. Son madde olan doğal bileşenler de ne mesela? Güzel kedi mamalarının içine eser miktarda kediye faydalı olacak kızılcık, keten tohumu, kinoa, yosun gibi şeyler konur. Cat Chow'un son maddesindeki doğal bileşenlerden kasıt bu tarz şeyler mi acaba? Öyleyse keşke açık açık yazsalardı. Öyle değilse de bunları içermemesi benim için bir eksidir.
Bir de analiz değerlerine bakalım:


Ham Protein %38


Ham Yağ %13


Ham Selüloz %2,5


Kül %8


Protein oranı iyi bir seviyede ancak paketin üstünde proteinlerin yalnızca %50'sinin hayvansal protein olduğu yazıyor yani mamadaki hayvansal protein oranı toplam %19. Bence bu oldukça düşük bir seviye.
Yağ oranı yavru kediler için oldukça düşük, güzel kedi mamalarında bu oran %18-22 arasında olur genelde. %13'lük oran yavru kedilerin gelişimini olumsuz etkileyebilir. (Başka çeşidi kullanıyorsanız bu söylediğim geçerli değildir ancak başka çeşitlerin de kendince sorunları var, bu çeşit üzerinden başladığım için buradan devam ediyorum.)


Uzun lafın kısası benim bu mamayı bir kediye vermem için bana bedava falan verilmesi lazım. O durumda bile benim için özel değeri olan kedilere vermem. Fiyatı da kilo başı 50 lira civarıymış bu sitede büyük paket alındığında. Daha ucuza bile çok daha güzel mamalar var. Hatta Cat Chow'dan daha kötüsünü yakın zamanda gördüğümü hatırlamıyorum, insanlar neden hala tercih ediyor bilmiyorum. Keşke satıştan kaldırılsa bile diyorum, kediler böyle kalitesiz şeyler yemek durumunda kalmasa...


Tabii bu mama bile kimi kediye iyi gelebilir. Sizin kediniz onlardan biriyse bir şey diyemem. Ayrıca ben bir profesyonel de değilim, sadece bu konuda çok şey okumuş araştırmış biriyim. Kaynaklarım yanlış olabilir. Bir profesyonele danışmayı ve kendi araştırmanızı da yapmanızı tavsiye ederim ^_^

Burada baya pahalı sanırım yanında ki hediyeler yüzünden en son 580 e aldım indirimden ama normal fiyat 700 civarı evet ..bizim kediler ayda 6 kg tüketiyor en az bende mama kalitesini düşürmemek için baya direndim proplan 1000 i gördü ki kedilerimin 1,5 aylık maması ciddem büyük külfet kumu ,vitamini ,vet masrafları taviz vermeyeceğim tek konu mama söylediğiniz mamaları inceleyip değerlendirme fırsatım olur umarım ..zamanımda bakmıştım ama fiyat performans olarak bu çok daha baskın gelmişti teşekkür ediyorum

Palyaco
Palyaco

218519

Kito karkas çiftliği öneririm kuzulu hpoalerjenic

amillaaa
amillaaa

12046

@Palyaco: Kito'yu neden bu kadar önerdiğinizi merak ediyorum, o fiyata çok daha güzel mamalar var bence. Fiyatını hakkeden bir ürün gibi gözükmüyor. Sizin mükemmel deneyimleriniz mi oldu o mama ile?

salihaondag8
salihaondag8

16402

Bende mystic kisirli somonlu yetişkin mamasını kullandım kedim tavuklu mamaları daha çok sevuyor ilk denemk istedim içeriği güzel ve fiyatida uygun diye balıklı aldım çok severek yemedi ve kedime yaramadı o yüzden değiştirecek petlebiden alihorum şimdide purina one sığır eyli 1.30 kilo mamayı 137 liraya ve lavital kuzu etli 1.30 kilo mamayı 130 liraya sipariş ettim içerikleri güzel ve fiyatları uygun diye aldım bakalimninsallah severek yerler herkes önerdi bende deneyecem sizede öneririm bı bakın isterseniz uygun fiyatlı güzel icerikli ve orta segment bir mamalar

salihaondag8
salihaondag8

16402

Yani bu üç markayı deniyoruz şimdiki bakalım daha sonra bakacaz decam edecez duruma gore

Felicia somonlu kullanıyorum. Gayet güzel. Kızım seçici olmasına rağmen bunu baya seviyor. Her markanın yaş mamasını bile yemiyor

stellabennett
stellabennett

119987

Felicia Dr. Caluders Golosi

gncl

Gncl

Proplan kullanıyordum memnundum fakat 4 kedim olunca felicia ya geçtim fakat o da çok hızlı bir şekilde zamlanınca orta segment bir mama aradım ilk defa purina cat chow u gördüm içerik olarak iyi kedilerde diğer mamalardan sonra tüy dökümü ,kaka kokusu ,yumuşak kaka gibi sorunlar yaşamadım tabii kediden kediye değişir kedilerimin hiç biri yememezlik yapmadı ben kullanmaya başladıktan sonra veteriner kontrolünde fiyat performans olarak vet . Önerdi içime sindi 15 kg lık paket alıyorum 5 . Paketini aldık memnunuz tabii dediğim gibi kriterler kediden kediye göre değişir .

Proplan kullanıyordum memnundum fakat 4 kedim olunca felicia ya geçtim fakat o da çok hızlı bir şekilde zamlanınca orta segment bir mama aradım ilk defa purina cat chow u gördüm içerik olarak iyi kedilerde diğer mamalardan sonra tüy dökümü ,kaka kokusu ,yumuşak kaka gibi sorunlar yaşamadım tabii kediden kediye değişir kedilerimin hiç biri yememezlik yapmadı ben kullanmaya başladıktan sonra veteriner kontrolünde fiyat performans olarak vet . Önerdi içime sindi 15 kg lık paket alıyorum 5 . Paketini aldık memnunuz tabii dediğim gibi kriterler kediden kediye göre değişir .

amillaaa
amillaaa

12046

@Mervecaymazzz:
Şahsen hayatımda Cat Chow'dan daha kötü bir içeriğe sahip bir mama gördüğümü hatırlamıyorum, üstelik fiyatı da ucuz değil. İçeriğinin iyi olduğunu size düşündüren nedir acaba? Ayrıca onu size öneren veterineri de merak ettim, ondan kaçınayım kliniği yakınımdaysa :)

Tek kedim varken acana kullanıyordum ancak kedim yavrulayınca 4 kediyle ve bu ekonomik krizde acanayı bırakmak zorunda kaldım şuan exclusion kısırlaştırılmış ton balıklı 12 kiloluk mamayı kullanıyorum şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım limitiniz ne kadar bilmiyorum ama bana göre içeriğine göre fiyatı çok uygun. Tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 331 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR