Akvaryumda Salgın Mı Var

Zuhalkrnz
Zuhalkrnz

413 Puan

Orta boy Bi akvaryumum var içinde 3 japon 2 melek 4 çöpçü 2 vatoz 5 de neon var 1 yıldır filan bizimleler ama 2 3 gün önce neon un biri öldü bugün de yine 1 neon daha öldü salgın tarzı birşey olabilr mi nasıl anlarım ne yapabilirim?

4 CEVAP

mrssekola
mrssekola

2610

Sordum. Neonlar çok hassas balıklarmış. Eğer su dengesi bozulduysa ilk neonlar ölürmüş. Akvaryum suyu kirlenmez eğer kirleniyorsa filtrede sorun vardır dedi. Su dengesi ise ph ısı oksijen vb. Şeyleri kontrol etmeniz gerekliymiş. Ayrıca melek ve neon bir arada kesinlikle olmaz melekler vurur ve zamanla neonlar ölür dedi. Ayrıca japon da diğer balıklarla bakılmazmış. Bu ortamda zamanla Japonlar da ölür dedi. Melekler avcı balıklarmış ve Japonlara da vururlarmış. Ve diğer balıklar Japonların kuyruklarını ısırırmış. Suni ortamda üreyemeyen balıklar hassastır. Bakımı profesyonellik ister dedi. Bunlardan biri de neon. Umarım bilgiler faydalı olmuştur. :)

mrssekola
mrssekola

2610

Bir de son olarak suya yem attığınızda yemin en fazla 1dk içinde bitmesi gerekirmiş. Bitmiyorsa fazla geliyordur dedi. Fazla yem de suyu zehirlermiş.

mrssekola
mrssekola

2610

Seri ölümler genelde hastalık sebepli oluyor ya da suyun dengesi bozulabiliyor. Çok bilgim yok bu konuda ama yıllardır balık büyüten ve bilgisine güvendiğim biri var. Yapılabilecekler konusunda sorup yazmaya çalışacağım.

Zuhalkrnz
Zuhalkrnz

413

@mrssekola evet evet suda çok sık kirlenmeye başladı 😐öğrenince dönüş yaparsanız çok sevinirim çok teşekkür ediyorum 😊

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 410 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR