Ev Kedisi Ve Sokak Kedisi Aynı Kaptan Mama Yerse

selinay41
selinay41

16585 Puan

Apartmandaki sokağa çıkan kedilerim bazen eve giriyorum ve kedimin mamasından suyundan yiyorlar bazen gözümden kaçıyor evdeki kedim çok hassas hastalık kapar mi sizce

8 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128433

Tabi ki kapabilir, benimki ne kaptı bilmiyorum ama bahçeye gelip su içen kedilerden kaptı, o düzelmeye başladı kardeşi aynı belirtileri verdi dün. Şimdi o da antibiyotik ve görüyor.

stellabennett
stellabennett

119987

evet kapabilir

simbakedi
simbakedi

136205

evet kapabilir. sürtünseler vs kapmaz belki ama aynı mama kabından kapması çok yüksek. sokak kedilerinde de aynı yerde yaşayan kedilerde aynı hastalıklar görünür çoğunlukla, nedeni de aynı kaptan yemeleri. o sırada tükürükleriyle birbirlerine bulaştırıyorlar. eve girdiğinde de kedilerin hastalık yayma riski vardır ancak aynı mama kabı, aynı kuma kaka ya da çiş yapmaları en kolay bulaşma yöntemidir. başka kediler girebilecek durumdayken mama kaplarını ve kum kabını kapatmanızı öneririm.

Kesinlikle viral hastalıklar bulaşabilir dikkat etmek gerek .

defnecey
defnecey

423

Aman dikkat edin. Bir sürü hastalık bulaşabilir özellikle de fip.

Merhaba


Ben sokak hayvanları ile ilgileniyorum. Dışarıda giydiğim kıyafetlerimi ayrı bir odada çıkartıp yüksek derecede ayrı yıkıyorum. Ellerimi ayaklarımı aktivex ile yıkayıp dezenfektan sıkıyorum. Bunları şu yüzden yazıyorum. Kendi kedimin bağışıklığı çok düşük ve corona. Açıkcası coronayı geçici yuva olarak aldığım ilk kediden kaptığını düşünüyorum ( aynı kap, aynı tuvalet kullanmadıkları ve ayrı ortamlarda kaldıkları halde.)


Mantar, Viral hastalıklar, Corona,parazit bunlar sokakta aşırı yaygın durumda. O yüzden kendi kedinizi de koruyacak bir yöntem bulursanız daha sağlıklı olur.

aslihan_e
aslihan_e

128433

*tedavisi

selinay41
selinay41

16585

Güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 215 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR