Kaburga Eklem Kırığı

Milovat
Milovat

13131 Puan

Herkese merhaba,
Dün kedimin kalbi ile ilgili bir soru paylaşmıştım... Bugün de diğer kedimin göğsünde bir çıkıntı hissettim ve artık her konuda paranoya sahibi olduğum için hemen veterinere gittik. Dokununca kedim tepki göstermiyordu fakat kafamda mi kuruyorum emin değilim bir yerlerden atlarken örneğin masadan daha temkinli hareket ediyor gibiydi. Velhasıl veteriner hekime gidip bir röntgen çektirdik. Kedim kaburgasini görselde ok ile işaret edilen eklem yerinden kırmış, düz gitmesi gereken kemik de röntgendeki gibi biraz çıkık hâle gelmiş. Veteriner hekimimiz bu kırığın hayati bir şey olmadığını söyledi ve ekledi genel olarak hiçbir hekim de operasyonu önermezmis bunun için. Şimdilik hareketlerini gözlemlemem gerektiği söylendi ve sorun yaşarsak gideceğiz ancak şimdilik endişelenecek bir şey yokmuş. Merak ettiğim ise böyle bir şey yaşayan var mı ileri vadede bu kırık sorun yaratır mı hekimler kesin konuşmaktan cekiniyor onlara da bir şey diyemiyorum ama tecrübe eden arkadaşlar varsa bu konuda benimle iletişime geçsin lütfen. Sürekli başka başka sorunlar çıktığı için benim de mental sağlığım çok bozuldu. Yardımınızı bizden esirgemeyin :(


4 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Çok geçmiş olsun.
Doğru hatirliyorsam insanda da kaburga kırığı tedavisinde doktorlar operasyon değil, yatarak tedavi öneriyor.Kendi kendine kaynamasını beklemeyi tercih ediyorlar.
Böyle bir süreç olabilir.
Beğeni atıyorum ki , bilgisi olanlar varsa, gözlerine çarpsın.
Allah sürecinizde metanet versin.

Milovat
Milovat

13131

@superisi814 her iki soru da da desteğinizi bizden esirgemediginiz için çok teşekkür ederim. Öyle ki gözlerim doldu, zaten artık duygularımı kontrol etmekte zorlanıyordum adeta bir omuz vermişsiniz gibi hissettim. Çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz hem de güzel yüreğiniz için. Canlarınıza iyi bir bakım verici olmanızın yanında çok da iyi yürekli bir hayvanseversiniz. Metanetli olmaya çalışıyorum, sayenizde biraz daha doğruldu duruşum. Ve evet ben de araştırdım insanlar ve hayvanlarda istirahatler eğer göğse akciğerlere zarar veren bir kırık değilse yatarak tedavi uygulaniyormus. Benim kedimin kırığı da eklem yerinden fakat ilerde problem çıkarır mı emin olmak istiyorum ona göre kendimi ayarlamam ve hazırlıklı olmam gerektiğini düşünüyorum zira diğer çocuğumun da durumu belli değil... Kırık konusunda da hiçbir tecrübemiz yok, gönül ister ki kimsenin de olmasın. Hiçbir canın başına böyle şeyler gelmesin fakat geliyor. Bu kırığın nasıl oluştuğunu dahi bilmiyorum. Hiç düştüğünü bir yere çarptığını görmedim... Bu da kendimi sorumsuz biri miyim acaba ben diye sorgulamama neden oldu. Düne kadar böyle bir çıkıntı hissetmemistim bile.

Çok geçmiş olsun. Bende çok evhamlı biri olarak sizi çok iyi anlıyorum, çok çok üzüldüm. Ben sizin yerinizde olsam bir iki veterinere daha götürür, röntgeni gösterir fikir alırdım. Her veteriner ne kadar iyi gibi gözükse de yanlış bilgiye sahip olabiliyor. Ben sağlıklı kedimde 6-7 aydır mantar var diye gezdim kendi veterinerimin yanlış bilgilendirmesi üzerine. O yüzden bir kaç veterinerden fikir almak bence daha iyi. Hem içiniz de rahatlar. Tekrardan çok geçmiş olsun 🙏🏻

Milovat
Milovat

13131

@banagencoderler öncellikle geçmiş olsun dileğiniz için çok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. Üç veterinere sordum sorun çıkartmaz dediler fakat haftaya diğer yavrum için kardiyolojiye gideceğiz oradaki fakülte hekimine de soracağım umarım iki çocuğumda sorunsuz atlatırlar bu süreci.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 178 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR