Kedimin Isırması Çözüm İstiyorum

Merhabalar
Kedim 3 aylık.2 aylıkken sahiplendim. 1 aydır benle. Kedim olur olmadık zamanlarda elime saldırıyor. Isırıyor. Denemediğim yol kalmadı. Isırınca hayır diyorum. Yerimden kalkıyorum. Dikkatini başka yöne çekmek için oyuncak veriyorum. Odayı terkediyorum 10 dk filan elimi saklıyorum bu sefer yüzüme saldırıyor ısırıyor.yok anlamıyor. İnternette ne yazdığıysa denedim. 1 aydır vazgeçiremedim.diğer zamanlarda oyun oynarız. Hatta kulağımı emiyor.kucağımda uyur. Temas bağımlısı dibimden ayrılmaz ama bir anda ısırmaya saldırmaya başlıyor anlamıyorum. Çaresi nedir bir yolu yok mu

14 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128247

Hiç elinizle oynattınız mı? Karnını gıdıkladınız mı? Eğer yapmadıysanız sizden önceki sahibi yaptığı için böyle yapıyor olabilir. Çok eskiden ben de yavruları elimle oynatır, gıdıklardım falan. Sonra biraz büyüdüklerinde oyun bana zarar vermeye başladı. Üstelik bu huylarından vazgeçiremiyordum. Sonraki büyüttüğüm yavruları asla elimle oynatmadım. Bu sayede elime saldırmayı öğrenmediler. Büyüyünce yapacağı kavgalara (yani eğer ki dışarda olsaydı) hazırlık yaparken sizin elle antrenman yapıyor. Kedilerde belirli bir eşik var, orda yanlış davranış kazanırlarsa geri dönüşü zor oluyor. Kavrayabileceği bir peluşu varsa eline o verilecek. Hıncını ondan alacak. Size atlarsa kendinizi yastıkla falan savunun. Oyun oynatırken sadece olta kullanın, oyuncakları ipe bağlayın. Aranızda mutlaka mesafe olsun. Kedilerin daha yeni oyuna başladığı o 3 haftalık dönemle 2 ay arası alışkanlıkları oluşabiliyor. Siz alıştırmadıysanız eski sahibi oynatmıştır eliyle. Size saldırdığında hayır demekten ziyade kovun, sizden korksun. Disiplin sağlamanız gerek biraz. Kedilerde bölge hakimiyeti var, yani şu yönde: hakimiyet sağlayandan çekinirler, kendileri bölge hakimiyetini ele geçirirse de korkan-kaçan kedilere sürekli saldırırlar. Bu durumda siz korkan kedi oluyorsunuz. Yerinizden kalkıp gitmek de kaçtığınız algısını oluşturuyor. Ama asla elle ayakla kovmayın, fiziksel temas kurmayın, sadece sürekli belirli bir şeyle savununun, dediğim gibi yastık olabilir, bir kalın örtü olabilir. Mesela annem namaz kılmadan önce hep baş örtüsünü sallayıp kovuyormuş, birgün ben elime başörtüsünü alınca kedimin biri kaçtı, anlam veremedim, sonra annem söyledi. Yoksa namaz esnasında eteğin altındaki ayağına oyun çıkarıyorlar zarar veriyorlar. Yani biraz korkutmak zorundasınız size saldırdığında. Ama bu suyla olmaz mesela, hem kulaklarına kaçabilir hem de sudan çok çekinmezler. Çekinseler bile her zaman suyla kovulmaz sonuçta. Uyurken saldırırsa da direk odadan çıkarın. Yakalarken enseden kavrayıp kaldırın. Ordan savunmasız olurlar. Yoksa yine oyun yapıyorsunuz sanar.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Elle oynatma falan yazan arkadaşlar şanslılar bence. Çünkü alakası yok. Tamamen karakteriyle alakalı. Ben asla elle oynatmadım, söylenen her şeyi dikkatle uyguladım, yine de hayvan ısırıyor. Ne yaptıysam vazgeçmedi huyundan

tırmalama huyu yok Allahtan.sadece ısırma. yastık olayı işe yarıyor gibi dünde bir kere ısırmaya kalktı yastıkla yine ittim. azaldı biraz sanki. denicem inş işe yarar teşekkürler. @aslihan_e

mantabi çubuğunu denemedim sanırım bi o kaldı. :) kedi nanesi otu oyuncağı var o da işe yaramadı.
üfledim çözüm olmadı. yastık işe yaradı şuan. dün yine ısırdı yastıkla ittim. gitti battaniyeden aldı öcünü ayağıyla tepiye ısırıyor battaniyeyi sinir küpü mübarek :)

Oyun oynadığını zannetmiyorum bu arada ısırdığı zaman kulakları geriye yaslanmış oluyor yani sinirli saldırıyor ısırıyor.

Elle hiç oynatmadım.benden önce sahibinde zaten 3 4 gün anca kalmış. Otobanda bulmuşlar tek başınaymış.onlar 3 4 günde oynattılarsa hemen alışkanlık kazanmış olabilir mi bilmiyorum.
Elime saldırdığı an peluş oyuncak verdim.bazen onu bile takmıyor. Yine elime saldırıyor elimi çeksem koluma. Kolumu çekiyorum bu sefer yüzüme.naparsam yapayım benle inatlaşıyor gibi.
yastık olayını deneyim o halde bide teşekkürler fikir için.

Elle hiç oynatmadım.benden önce sahibinde zaten 3 4 gün anca kalmış. Otobanda bulmuşlar tek başınaymış.onlar 3 4 günde oynattılarsa hemen alışkanlık kazanmış olabilir mi bilmiyorum.
Elime saldırdığı an peluş oyuncak verdim.bazen onu bile takmıyor. Yine elime saldırıyor elimi çeksem koluma. Kolumu çekiyorum bu sefer yüzüme.naparsam yapayım benle inatlaşıyor gibi.
yastık olayını deneyim o halde bide teşekkürler fikir için.

Emirckr
Emirckr

11040

Evet kesinlikle benimde gözlemlediğim kadarıyla elle oynatma sonucu bu ısırma durumu oluşuyor.
O üç dört günlük dönemde de belki sık sık oyalansın diye oynatmış olabilir eski sahibi..
Bende durumun bundan kaynaklandığının geç farkına vardım şu an 3 aylık yavrumuz da aynı,
Ele saldırma,ısırma huyu var aynı zamanda mama vereceğim zaman annesinin üstüne ve benim bacaklarıma atlıyor resmen bacaklarım bi ara tırmık içindeydi şu son haftalarda şşt diyerekte olsa bu davranışı azaltabildim..
Annesinin bile bazen canını yakıyor bu üstüne atlama davranışında sanırım tırnaklarını fazla çıkarıyor..
Büyüdükçe olgunlaştıkça aşar diye çok üstüne gitmiyorum ama bakalım

Casperbeyy
Casperbeyy

3833

Arkadaş çok haklı ,benim de ilk kedim olduğu için hep elimle ayağımla oynattım .Şu an bir yaşında ve ısırma alışkanlığı devam ediyor.Vazegeçmesi için verebileceğim bir tavsiye yok ne yazık ki çünkü ben de vazgeçiremedim.Ama şunu söyleyebilirim ki yavruyken bu huyunu törpüleyemezseniz büyüdüğünde hiç önünü alamazsınız . Dişleri de kuvvetlenecek bir de.Benim ellerim ayaklarım hep iz dolu.Artık anlaşma sitilimiz oldu bu bizim o beni ısırıyor hatta bazen ben onu ısırıyorum biraz 😂 Beni görünce hemen atlıyor üstüme

yastık olayını denedim. önce bi şaşırdı bu nerden çıktı gibi baktı. sonra tekrar saldırdı. ben yastıkla ittim yine bu sefer totosunu döndü gitti. :) bakalım umarım işe yarar. evet kesinlikle karakterle de alakalı. 1 aydır internette ne yazarsa uyguladım ama yok.daha da hırçınlaştı sanki.inatlaşıyor ben geri püskürdükçe.

aslihan_e
aslihan_e

128247

Karakterle de alakalı tabi ki, eğer tırmalamaya aşırı meyilli ise yine tırmalamak ister, bizim de bir kedimiz öyle ama yavruyken bayağı körelttik. Yoksa bir de elle oynatsak şuan başa çıkılmaz olurdu, dikişlik yara açar öyle bir yetişkin kedi, tırnakları sivriyse özellikle. Öyle durumda da işte savunacaksınız kendinizi ama elle değil. Otobanda bulmuşlar ama emin olun onu oraya biri bırakmıştır. Yoksa hiç insan görmeyen ya da insanlar tarafından alıştırılmayan yavru asla tutulmazdı onlara. O kadar sokak kedisi bakıyorum yabani büyüyen yavruyu tutmak mümkün değil. Ancak mamayla falan kandırıp birkaç gün beslerseniz belki bir ihtimal tutabilirsiniz. Demek ki vicdansızın biri götürdü attı oraya. İyi ki bulmuşlar yoksa ölürdü orda kuzum. Tabi elle oynatılmayan yavru da size oyun çıkarmak isteyebilir ama bu birden oluşmaz yani, yavaş yavaş gelişir, gittikçe artar. Özellikle elinize atladığında elinizle geri ittiriyorsanız artar.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Matatabi çubuklarından temin edebilirsiniz.

Palyaco
Palyaco

218519

Mantabi çubuğu ve pelus oyuncak capnipli

Okan3439
Okan3439

10725

Çok abartmadan şamarlayın hafif ben o şekil alıştırdım ve ısırmıyor şuan yavru kediler ısırmaya daha meyilli olabiliyor yüzüne üfleyin vs tepkinizi gösterin anlıycaktır zamanla

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 429 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR