Sorunu Olmayan Kedime Veteriner Maması Verdi.veteriner.bu Doğrumu

Mitsi
Mitsi

202 Puan

4 aylık brıtısh shorthair kedim.veteriner royal canin pediatrıc growth verdi.araştırdum.gelişim bızukluğu olana verilirmiş kedim 2kg. Sadece veterinerde olan bu pahalı mamayı bence sırf parayı kendileri kazansın diye verdi ne yapmalıyım.

3 CEVAP

stellabennett
stellabennett

119987

bence başka veterinere de götür o da bir baksın

kibatarcin
kibatarcin

1201

Genelde bu tür durumlarda kedinizin gelişim bozukluğu olsa bile başka ürünlerle takviye yapılmasını tavsiye edebilirdi diye düşünüyorum doktorunuz.Genelde royal canin,hills,proplan mama grupları bu tarz mamaları sırf veterinerde büyük kar ile satılsın diye ortaya çıkarıyor.Kullanmaya başladıysanız devamını getirmenizi tavsiye etmem kişisel olarak.İçerik açısından çok zayıf mamalar.

amillaaa
amillaaa

12046

Bana da hasta olmayan bir yavru için tavsiye etmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Royal Canin'in kendi sitesinde gördüğüm kadarıyla aslında sıradan bir yavru maması. "4 aylık ila kısırlaştırılana kadar ki yavru kediler 4 aylık ila 12 aylık arası tüm yavru kedilere verilebilir" diyor kendi sitelerinde. Gelişim bozukluğu olan kedilere verildiğiyle ilgili bir bilgi göremedim sitenin hiçbir yerinde, hatta analitik bileşenleri sıradan bir yavru kedi mamasıyla aynı seviyede. Gelişime özel bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum dolayısıyla, dediğim gibi sıradan bir yavru kedi maması bence.
Veterinerin bunu vermesine gelecek olursak, size katılıyorum. Şahsen veterinerlerin önerdiği mamayı almadan önce beş kez düşünürüm. Mesela ilk kedimiz ilk kez ishal olduğunda daha önce başımıza hiç gelmediği için endişelenip veterinere götürdük. Uyguladığı tedavinin yanında özel bir sindirim maması önermişti. Almayı tercih etmedik, o mamayı kullanmadan da kısa sürede toparlandı zaten ishali. Yakın zamanda kedimi aşırı kaşıntı şikayetiyle veterinere götürdüm, piresi olmadığına göre muhtemelen kaşıntının sebebi alerjiktir dendi. Veteriner serisi antialerjik mama tavsiye edildi. Yine almayı tercih etmedim, yakın zamanda mamasını değiştirmiştim eski mamasına döndüm ve sıkıntı geçti. Dolayısıyla veterinerin tavsiye ettiği mama alınmamalı demiyorum ama her zaman olmazsa olmaz şeyler olmuyor bu mamalar, bazen durup "Gerçekten kedimin bu mamaya ihtiyacı var mı, sorununu başka şekilde çözebilir miyim, illa özel mama kullanmam gerekiyorsa tam da bu markayı mı kullanmalıyım yoksa daha iyisi var mıdır" vs. gibi şeyleri düşünmek lazım bence.
Paketi açmadıysanız iade edip edemeyeceğinizi sorabilirsiniz belki, iadeyi kabul etmezlerse mecburen mamayı kullanırsınız. Royal Canin markasını pek tavsiye etmem, veterinerlerim bile tavsiye etmiyor ama bir paketten bir şey olacağını düşünmüyorum. Özellikle çeşidiyle ilgili endişeniz olmasın, normal bir yavru kedide kullanılabilecek bir mama gibi gözüküyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 245 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.249 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR