Kedi İle Yolculuk

Pisiuuu
Pisiuuu

4334 Puan

Kedimle ilk defa uzak mesafede bi yolculuk yapıcaz. Yolumuz 5-6 saat sürecek.


Su yemek ve tuvalet ihtiyacı gibi konularda ne yapmalıyım nasıl ayarlamalıyım?


Kendi aracımızla gideceğiz fakat araçta bebek olduğu için kedimi pusetinde yolculuk yaptırmak zorundayım.


Bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

2 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125143

Merhaba,
İyi seyatler olsun şimdiden.
Yola cikmadan önce yemek ve su vermemelisiniz. En sağlıklısi box içine yolculuk yapması.Bir defasında yarım saatlik yol esnasında kedim kaçırdı, tekrarlamadi ancak ben altına havlu seriyorum.Bir ara baya baya bebek için içi koton , dışı muşamba gibi olan üründen kullandım.
Yol boyunca miyavlayabilir ya da bizim ki gibi acı çığlıklar atabilir. Haberiniz olsun.
Ara sıra konuşursunuz ama ön bilgi aklimizda olsun ki, tepaslanmayin.Gerci ilk kendime söylüyorum öyle bir yaygara kopartiyor ki sıpa, yol bana eziyet oluyor.Varista suyu, mamayı, kumu hazırlıyorum hemen.
Yol için sakinleştirici hiç bir şey kullanmıyoruz, en uzun 3saatlik yol kat etti ama bir defasinda kirlenen trafik, yol uzre sorunlar derken5.5 saat boxda kaldı.
Kabız oldu.
Bunlar olucak demiyorum sadece hani telaslanmayin diye..

Ben kedimi ilk yolculuğa çıkardığım zaman 3 aylığa yakındı. Yolcuğumuz 2 saatti fakar huzursuzlandığı için üzülüp kutusundan çıkarttıp kucağımda götürmüştüm. O gün bu gündür kedimi kötü alıştırdığım için kutusunda yolculuk yaptıramıyorum. Size tavsiyem kabı rahatsa küçük olmayan bir kutuysa ve kendine zarar vermeyecekse (benim götürdüğüm kutum metaldi delikleri kedim tırmalarken tırnaklarına içine geçirip kanatmıştı hep) kutusunda götürmeniz daha doğru olur. Ama dışarı çıkarırım diyorsanız kedi ve köpekler için emniyet kemerleri var. Ben kutusunda götüremediğim için ve kucağımda da belli bir müddet durum sonrasında gezinmek istediği için emniyet kemeri aldım ona. Bildiğiniz dolaştırma tasması gibi takıyorsunuz. Boyunu da ayarlıyosunuz. Böylece sadece istediğiniz kadar mesafede gezinebiliyor. Büyük bir rahatlık oldu benim için sizde bir bakın isterseniz.
Mama ve su için de yola çıkmadan 2 saat öncesinde her şeyini kesiyorum. Yolda çok korkarsa ve huzursuzlanırsa çok çok az bir maltını veriyorum moral olsun diye o kadar :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR