Kuru Mama Önerisi

Coconutbey
Coconutbey

15086 Puan

Merhaba birkaç aydır felicia mama kullanıyorum ama kalitesi düşükmüş veterinere sorduğumda proplan royal canin falan dedi ama onun da içeriğini beğenmeyenler vardı sitede gördüğüm kadarıyla. Sizin kullandığınız önerdiğiniz kuru mama var mı tavsiye alabilir miyim 🥰

9 CEVAP

byzkpln
byzkpln

4731

Hangi yaş grubu için istiyorsunuz ona göre yardımcı olalım

Coconutbey
Coconutbey

15086

Kedim 4 aylık erkek bu arada belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın

amillaaa
amillaaa

12046

Komik olan şu ki bana göre Felicia ile Royal Canin'in içeriği son derece benzer :D Felicia'ya kötü diyip Royal Canin'e iyi demek bana çok tuhaf geliyor. İki markanın yavru kedi mamalarının içerik ve analizlerini karşılaştıralım:
Felicia kitten:
Kurutulmuş tavuk proteini (%46), baldo pirinç, mısır, rafine tavuk yağı, bezelye, hamsi unu, karides unu, bira mayası, hidrolize tavuk ciğeri, hamsi yağı, nükleotit maya proteini, mineraller, prebiotik mannan oligosakkaritler, deniz yosunu, avizeağacı özütü, kızılcık tozu, pisilyum
Royal Canin kitten:
Kurutulmuş kümes hayvanları proteinleri, pirinç, buğday gluten*, hayvansal yağlar, mısır unu, hidrolize hayvansal proteinler, buğday unu, mısır gluten, maya ürünleri, pancar küspesi, bitkisel lifler, mineraller, soya yağı, balık yağı, fisilyum kabuğu ve tohumları, frukto-oligo-sakkaritler, hidrolize maya (manno-oligo-sakkarit ve beta-glukan kaynağı) (%0,29), alg yağı Schizochytrium sp. (DHA kaynağı), kadife çiçeği unu (lutein kaynağı).
Bana ikisi son derece benzer geliyor. Analiz değerlerine bakalım:
Felicia kitten:
Ham Protein: Ham Protein: %38, Ham Yağ: %18, Ham Kül: %8, Ham Lif: %2.5
Royal Canin kitten:
Protein %36,0, Yağ %18,0, Ham Kül %7,8, Ham Lifler %2,3
Bu da oldukça benzer. Bu sebeple bence Felicia'ya uygun fiyatlı Royal Canin denebilir :) O yüzden çok daha ucuza aynı kalitede Felicia alabilecekken çok daha pahalıya Royal Canin almaya karşıyım :D


Ben kedimi eve aldığımdan beri N&D düşük tahıllı mama kullanıyorum. Geçenlerde tahılsız serisine geçmeyi denedim ama tam mamayı değiştirdiğim dönemde kedimde aşırı kaşıntı problemi oluştuğu için mamadan şüphelenip düşük tahıllı seriye döndüm. Bir ara tekrar tahılsızını denemeyi düşünüyorum. N&D bence içerik olarak mükemmel değil, özellikle düşük tahıllı serisi. Ama yine de Türkiye'deki en iyi mamalardan sayılır.
Daha iyisi olarak Orijen, Alleva Holistic, Acana, Fitmin denebilir bence. Orijen, Alleva ve Acana'yı denedim ancak kedime beğendiremedim maalesef.
Fitmin'i Sırbistan'dan sipariş ettim Carnilove diye bir markayla birlikte, birkaç güne ulaşacak sanırım elime. Denemek için sabırsızlanıyorum :D Fitmin Türkiye'de olan bir marka fakat Carnilove değil maalesef :( İkisinin de içeriği oldukça güzel bence.
Alleva Holistic bence içeriğine göre oldukça uygun bir fiyata sahip, içeriği Acana'ya benziyor ancak fiyatı çok daha uygun. Bence denenmesi gereken ürünlerden ama Türkiye'de çok az yerde satılıyor maalesef.
Bunların dışında mesela Brit Care da N&D ile benzer içeriğe sahip bir ürün ancak N&D'den çok daha uygun fiyatlı. Fakat Brit Care'da ishal sorunu olabiliyormuş, deneyecek olursanız geçiş sürecini uzun tutmanızı ve probiyotiklerle desteklemenizi tavsiye ederim. Mama arayışınızda bol şans dilerim :D

nd yi öneririm. ben proplandan geçtim. 1 hafta oldu ama kedimin tüyleri şimdiden çok parlaklaştı. güzelleşti farkedildi hemen bu kadar kısa sürede.

Palyaco
Palyaco

218519

Kito karkas çiftliği.kuzulu ve hpoalerjenik daha iyi daha lezzetli daha sağlıklı

ALİ Mesut
ALİ Mesut

352

Hills tek geçerim kullandıktan sonra anlayacaksınız

Bütçeniz yüksek ise acana, orijin orta bütçe için nd, hills, true instinct, exclusion önerebileceğim markalar. Daha düşük mamaları tavsiye etmiyorum.

masukasi
masukasi

5363

3, 4 aya kadar virbac baby
4-12 ay arası acana, orijen, nd ya da sanabelle
Evde yaşayan kısır kediler içinse en beğendiğim mama kesinlikle sanabelle

MarsMaya
MarsMaya

3850

Şu an Nutri Feline kitten kullanıyoruz memnunum, kaka kokusu-kıvamı gibi sorunlar yok. Felicia da da memnundum ama sıkıldığı için bu markaya geçtik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 348 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR