2 Erkek Kedim Var Bu Davranışları Gözlemleyen Var Mı??/

Blhs
Blhs

287 Puan

İki erkek kedim var biri 10 aylık erkek ve kısır tam 6 aylık iken kısırlaştırıldı.Diğer kedim şuan 4 aylık erkek henüz kısır değil. Yavru kedim diğer kedimin tüylerini annesini emer gibi emiyor ve sırılsıklam yapıyor.10 aylık kısır kedimde yavrunun üzerine çıkıp kerkiniyor.Veterinerimiz iki erkek kedide üstünlük kurmak amaclı normal bir hareket olduğunu söyledi bu durumla karşılaşan ve farklı bir öneri alan var mı sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

3 CEVAP

byzkpln
byzkpln

4731

Benim 9 aylık iken kedim eve bi yavru getirmiştik. Kendi kedim yavruyla başta oynuyordu sonra enseden ısırmaya başladı. Üstüne çıkıp bahsettiğiniz olayı yapmaya çalışıyordu. Sizin gibi bende buraya yazdım kimisi karışmayın dedi kimisi ayırın alışmasın dedi. Yavru sinirleniyor kaçmak istiyor ama enseden tutulduğu için gidemiyordu da. Bir süre ayrı odalarda tuttum. Bu davranışı unuturlar belki düşüncesi ile sonradan bir araya geldiklerinde bu durum zarar verme boyutuna ulaşınca yavruyu sahiplendirmek zorunda kaldım. Kendi kedim onu ne zaman görse üstüne çullanıyordu çünkü. Veterinerimiz bizede üstünlük dedi ama alakası yoktu. Resmen iç güdüsel olarak yapıyor. Sonra büyük bir kedi sahiplendik ona yapamadı. Bendeki kedilerde hepsi erkekti. Yavrunun büyümesini bekleyebilirdik bu süreçte. Kendini savunma zamanı gelince bu davranış ortadan kalkar.

3 yaşında dişi kedim yavruluğundan beri kucağıma gelir masaj yapar ve tshirtümü emer sadece sevgi istediğinde kimisi annesini az emen kedilerde gözlemlendiğini söyler ama standart zamanda annesini emdi bir alışkanlık gibi .annemin sokaktan bulduğu bir yavru kedide kendimi emerek uyuyordu büyüyünce geçti .Diğer davranış ile ilgili bilgim yok

4 aylık kedi yavru emme refleksini sürdürmek istediği için bu şekilde davranış gösterir. Büyük olan kedi bir iki kere tıslar uyarırsa bırakır zamanla. Kerkinme ise 4 aylık yavrunun henüz idrarında hormon baskın gelmediği için muhtemelen büyük kedi çiftleşme istediği duyuyor. Zamanla ikiside geçecektir. Bişe yapmaya gerek yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR