Pire Sorunu

Umut-boz
Umut-boz

267 Puan

8 gün önce kedim doğum yaptı ve yavrularda pire var bu konuda ne yapabilirim teşekkürler

3 CEVAP

Pire ile karşılaştığınızda öncelikle sakinliğinizi korumalısınız. Zira bu onların doğasında olan bir durumdur ve her kedinin başına gelebilir. Ayrıca pire tedavisi olan bir hastalıktır. İlk olarak bir pire damlası temin ederek ense bölgesine damlatabilirsiniz.


Burada dikkat edilmesi gereken konu, damlanın iyice ense köküne yedirilmesi gerektiğidir. Ense köküne damlatılmasının sebebi ise kedinizin buraya ulaşarak ilacı yalamaması içindir. Eğer bu işlemi yapamayacağınızı düşünüyorsanız akit kaybetmeden bir veteriner ile iletişime geçmenizde fayda var.
Daha detaylı yazı için;
Kedi Piresi Nedir? Kedi Piresi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Emirckr
Emirckr

11040

8 gün henüz tedavi için çok erken bir süre zarfı..
Yavrularda varsa annede de vardır hatta yavrulara anneden geçmiştir.
Tedavide öncelik anne olmalı fakat emzirdiği için de bu da riskli.
Genelde bu durumlarda el kol bağlanıyor ancak yayılmaya başlaması işi daha da zorlaştırır.
Birkaç veterinere danışın,hepsinde olmasa da bazılarında çok küçük yavru kediler için toz veya şurup şeklinde dış parazit damlası oluyor,yavrulara zarar vermediği için hem yavrulara hem de anneye de bundan uygulayabilirsiniz.


Ancak bazı veterinerler kesin olarak 1-1.5 aylık olmasını beklenmesini öneriyor elbette doğru,henüz küçük oldukları için bünyeleri her şeyi kaldırmayabiliyor..
Bu yüzden mutlaka birden fazla veterinere danışın,illa yardımcı olan çıkacaktır.

30 liraya satılan pire taragindan alıp tarayın, tarağı her taramada yaninizdaki sirkeli suya sokun pireleri suya sıyirin elinizle altınıza da bir çarşaf sererseniz nolur nolmaz:) kesin çözümdur
Çünkü çok küçükler dış parazit yapılamıyor. Bir de mutlaka evde ada çayı tutsusu yakın ada cayi kokusu pireleri sersemletiyor, supurun süpürgeyle inanılmaz azaliyorlar bir hafta tekrarlayın pire vs kalmıyor. Not: evinizi ve kedilerinizi nefes alınmayacak kadar tütsü dumanına bogmayin nefes alamazlar dikkatli uygulayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 181 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR