Kedim 5 Aylık Ve Ellerimi Isırmaya Başladı

iluvcat
iluvcat

348 Puan

merhaba kedim ellerimi ısırmaya başladı önceden hiç yapmadığı bir şey ısırdığı zaman batırmıyor dişlerini çok yani tutma maksatıyla tutuyor gibi geliyor bana her zaman yapmıyor ama arada yapıyor ellerimde çizikler oldu tabiki asla sorun değil çizikler olması ama neden böyle yaptı bilemedim istemediği bir şeyde yapmıyorum onun karnını okşarken bile bir anda yapabiliyor..

5 CEVAP

Snzlc
Snzlc

17491

kediler 3-5 aylık oldukları zaman diş çıkarmaya başlıyorlar dişleri kaşınıyordur

aslihan_e
aslihan_e

128247

Karnını okşamayacaksınız, bu tür hareketler saldırganlığı arttırır. Sadece başını sevin. İlerde olgunlaştığında karnını okşarsınız. Yoksa karnına dokunulmayı oyun haline getirdiği için ilerde elinizi yaralayabilir. Oyun yapıyordur büyük ihtimalle. Şuan elinizi ısırmasına izin verirseniz ilerde çok sorun yaşarsınız. Ona küçük kavrayabileceği bir peluş verin onu ısırsın. Karnına falan koyun, peluşla gıdıklayın. Bu aylarda normalde kardeşleriyle kavga idmanı yaparlar, yanında kardeşi olmadığı için sizinle yapmak istiyordur. Olta oyuncağı ile oynatın bol bol, enerjisini atsın. İkinci bir ihtimal de geçen sefer sevdiğinizde pipisini çıkardığını söylemiştiniz, belki de çiftleşme idmanı da yapıyor olabilir bir ihtimal :) Yanında kardeşi olunca ona yapabiliyorlar o aylarda. Enseden tutup bırakmazlar, sizin de elinizi tutup bırakmaması o yüzden olabilir. Şimdi ben görmediğim için nasıl bir ifadeyle yapıyor bilemiyorum. Bazen sevmek için bile ısırıyorlar. Isırığın çok anlamı var ama genelde eli ısırmazlar sevmek için. Çeneyi, bacağı ya da kolu ısırıyorlar, çok mırlayıp sürtünmelerinden belli oluyor o zaten.

aslihan_e
aslihan_e

128247

Oyun yaparken de kulaklarını arkaya yatırıyorlar. Anneleri de bazen onları öyle boğazlarından ısırır, eğitim verir. Bence dediğim gibi sizinle kavga eğitimi yapmak istiyor. Sizin karşılık vermenizi bekliyor ama tabi ki vermeyin yoksa ilerde sıkıntı çıkar. Bazen öyle ısırdıktan sonra yalarlar kıyamazlar size ama yalamıyor sanırım sizinki. Isırınca hiçbir tepki vermeyin, elinizi hareket ettirmeden bekleyin. Eğer ki can yakacak düzeye gelirse bir yastık olur başka bir cisim olur onunla ittirin, diğer elinizle müdahale etmeyin. Mecbur kalırsanız sadece ensesindeki deriden tutup uzaklaştırın.

diş çıkarma zamanı o yüzden olabilir

iluvcat
iluvcat

348

cevap verdiğiniz için teşekkürler yeni gördüm mesajı bir kaç kişi kulaklarını arkaya yatırıyorsa vs sinirlidir demişti ama hiç öyle şeyler yapmıyor elimi ya da kolumu tutuyor dişleriyle 4 5 saniye kalıyor öyle sonra bırakıyor ve tekrar yapıyor döngüleniyor denilebilir evet olta oyuncağıyla oynatıyorum sık sık beraber vakit geçiriyoruz evde olduğum için..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 239 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR