Kedim İçin Mama Ve Yaş Mama Önerisi

iluvcat
iluvcat

348 Puan

kedim 5 aylık royal canin kitten kullanıyorum mama olarak bunu değiştirmeli miyim internette kötü şeyler okudum hakkında ama kaliteli bir mama kullanmak istiyorum ayrıca yaş mama olarak öneriniz nedir ben bir kaç kere whiskas verdim yaş mama olarak kötü mü yaş mama önerisi nedir ne kadar sıklıkla yaş mama yemeli?

4 CEVAP

amillaaa
amillaaa

12046

Royal Canin'e çok kötü diyemem. Fakat fiyatını hakketmediğini düşünüyorum. İçeriği çok benzer olan Felicia gibi mamalar Royal Canin'in neredeyse yarı fiyatına satılıyor. Royal Canin sadece adından ötürü pahalı bana göre. Ayrıca Royal Canin fiyatına çok daha güzel mamalar bulunabilir. O yüzden Royal Canin tavsiye etmiyorum. Veterinerim de tavsiye etmiyor, yağlanma ve bağımlılık yaptığı için.
Kuru mama olarak N&D çeşitleri, Alleva Holistic çeşitleri, Brit Care çeşitleri, Fitmin çeşitleri, Nature's Variety'nin bazı çeşitleri güzeldir içerik olarak. Bunlar Royal Canin ile benzer fiyat aralığında, belki Fitmin bir tık daha yüksek olabilir. Alleva Holistic'in içeriğini ben çok beğeniyorum ve fiyatı da içeriğine kıyasla oldukça uygun fakat Türkiye'de bulmak biraz zor olabiliyor maalesef :/ Özellikle yavru ve kısır çeşitlerini. Brit Care de içerik olarak hoş ancak bazı kedilerde ishale sebep olabiliyormuş, bu yüzden geçiş sürecini uzun tutmak ve probiyotikle desteklemek iyi fikir olabilir. Fitmin'i daha deneme imkanım olmadı, yakın zamanda deneyeceğim, denediğimde görüşlerimi yazarım.
Biraz daha yüksek fiyat aralığında Acana-Orijen mamaları var, onları inceleyebilirsiniz belki.
Biraz daha düşük fiyat aralığında ise Mystic, Myfood, Obivan Selection gibi mamalar fena sayılmaz. Fakat bütçe sıkıntınız yoksa bunları kullanmanızı tavsiye etmem, yeni ürünler oldukları için uzun vadede etkileri konusunda bir bilgimiz yok (en azından ben rastlamadım).
Exclusion, Sanabelle, Bozita, NutriFeline gibi markalar bu sitede çok tavsiye ediliyor. Fakat ben fiyatlarını hak ettiklerini düşünmüyorum. Daha ucuz olsalar tercih edilebilirlerdi fakat bana abartılı geliyor fiyatları içeriklerine göre. Bu sebeple deneme ihtiyacı bile duymadım, kullanmayı düşünmüyorum çünkü.


Yaş mama olarak içerisinde bitkisel ürünler içermeyen jölesiz mamaları tavsiye ederim. Bazı mamaları açtığınızda içindeki bütün bütün balık filetolarını vs. görebiliyorsunuz, o tarz görüntüsünden içinde ne olduğu belli olan mamaları tercih ediyorum ben genelde. Natura, Gimcat, Reflex Essential plus gibi markaların jölesiz çeşitleri böyle oluyor. Onun dışında görüntüsü böyle olmamasına rağmen içerik olarak beğenip tavsiye ettiğim markalar NutriFeline, N&D, Felicia konserveler, Me-o poşetler, Miamor kedi çorbalarıdır. Schesir ve Acana da güzeldir fakat yaş mamaya o kadar para vermeyi mantıklı bulmuyorum, onun yerine evde tavuk/hindi/balık haşlamak hem çok daha ucuz hem çok daha sağlıklı ve güvenilir olacaktır. Hatta saydığım çoğu yaş mamadansa evde bir şeyler haşlamak çok daha ucuz ve güvenilirdir. Ama haşlama imkanınız yoksa dediğim mamalara bakabilirsiniz.
Bitkisel ürünler içeren Whiskas gibi yaş mamaları tavsiye etmiyorum çünkü zaten kuru mamalarda bu tarz ürünler gereğinden fazla var ve kuru mamalar yeterince sağlıksız, en azından yaş mamaları sağlıklı olsun.
Bütçenizi zorlamayacaksa ve diş bakımı yapabilecekseniz her gün veya gün aşırı yaş mama/haşlama vermenizi tavsiye ederim. Bunun böbrek hastalıkları riskini azaltacağını düşünüyorum kesinlikle (böyle bir makale okuduğumu hatırlıyorum fakat ne yazık ki çok aramama rağmen bulamadım sonradan o yüzden net olarak öyledir diyemiyorum). Eğer diş bakımını yapamazsanız benim kedimde olduğu gibi sarı dişlerle karşılaşabilirsiniz. Öyle bir durumda daha nadir yaş mama vermeyi tercih edebilirsiniz belki. Yine de çok nadir vermenizi tavsiye etmem.

iluvcat
iluvcat

348

öncelikle önemseyip vakit ayırıp bu yazıyı yazdığınız için teşekkür ederim öncelikle yazdığınız kuru mamalara bakacağım fakat çoğunlukla mama markası bulmada sorun yaşıyorum o kadar petshop gezsemde yaş mama olayında da bende bu haşlama olayını duymuştum sadece emin olmadığım için yapmıyordum kesinlikle yapacağım en yakın zamanda çok teşekkürler

amillaaa
amillaaa

12046

Kuru mama konusunda yerel petshoplar gerçekten sıkıntılı olabiliyor. Mesela Mystic mamasını her yerde aramama rağmen bulamadım.
Myfood yakınımdaki bir petshopta vardı ama onlar satmayı bırakınca bulamaz oldum.
Brit Care markasını evimden 15 kilometre ötedeki petshopta bulabildim.
Fitmin'i tek bir petshopta bulabildim o da çok uçuk bir fiyat verdi (10 kilo 2300 lira).
Alleva'yı düzenli olarak gittiğim petshopun elinde geçen seneden kalan iki paketten birini alıp denemiştim, bir daha da hiçbir petshopta bulamadım.
Nature's Variety'ye tek bir petsopta rastladım ki o petshopta her şeyin üstünde kalın bir toz tabakası olduğu için oraya sadece dolaşmak amaçlı gidiyorum, oradan almam o mamayı.
Önerdiğim mamalar arasında temini en kolay olan marka N&D sanırım, hemen her mağazada bulunuyor.
İstanbul'un merkeze yakın bir yerinde yaşamama rağmen mama bulmakta zorlanıyorum; siz galiba Bursa'da yaşıyorsunuz, orayı düşünemiyorum bile.
Güvenilir internet sitelerinden sipariş vermeyi deneyebilirsiniz. Trend-yol gibi siteleri kesinlikle tavsiye etmiyorum, oralarda çok fazla sahte ürün riski var. Ben N&D kuru mama kullanıyorum ve Teleskop Petshop'tan alıyorum her seferinde, oraya bir bakabilirsiniz. Ben mağazasına gidip alıyorum fakat sitesinden de sipariş verdiğim oldu, benim tavsiyemle siteden alışveriş yapan arkadaşlarım da oldu. Bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Taze ürün göndereceklerinden emin olmak için telefonla arayıp tarihleri öğrenebilirsiniz, yardımcı olacaklarına inanıyorum. Oldukça ilgililer genel olarak.
Petlebi de çok güvenilir olarak bilinen bir site fakat fiyatları diğer yerlere kıyasla biraz fazla sanırım.
Kolay-mama, marka-mama gibi sitelere de bakabilirsiniz. Son bir ayda birkaç kez marka-mama'dan Obivan Selection maması sipariş ettim sokaktaki kediler için, gayet memnun kaldım siteden.


Haşlamada dikkat etmeniz gereken birkaç şey var, mesela tuz ve yağ koymamanızı tavsiye ederim. Kemik, kılçık gibi şeyler olmasın. Bir de ciğeri haftada en fazla bir kez vermelisiniz ki hypervitaminosis-A riski oluşmasın ^_^


Mama arayışınızda bol şans dilerim :D

iluvcat
iluvcat

348

bu harika bilgiler için teşekkür ederim N&D bakacağım bakalım var mı petshoplarda siz en kolay bulunan o dediğiniz için haşlama hakkında verdiğiniz bilgiler içinde teşekkürler ^_^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 257 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR