Kedim Yemek Yemiyor

Aysen61
Aysen61

2938 Puan

Merhaba geçen gün yavru kedi sahiplendiğimi söylemiştim yavru kediye geçen pazar iç parazit aşısı vurulmuştu aşırı dinç olan hayvan o aşıdan sonra çöktü aşırı halsiz iştahsız durmadan uyuyor veterinere iki kez götürdüm bir şeyi yok denip yollandı lanet olsunki başka gidebileceğim veterinerde yok bi çare kaldım asla yemek yemiyor durmadan kısuyor o kadar kusuyorki daha canı acıyor aşırı korkuyorum ölecek diye başka bir kedimde var onada bir enfeksiyon falan varsa bulaşır diyede korkuyorum bir araya asla getirmiyorum şu anlık ama yavru kediye ne yapabilirim testleri temiz diyor yolluyor veteriner çıldırcam daha

6 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111367

İç paraziti yavru olduğu halde aşı olarak yaptı anlaşılan Hekim? Aşı değil de hap yutturulmasını yada iç-dış parazit birlikte olan damlalardan yapmasını isteyin bir dahakine. Aşı olarak yapıldığında yetişkin kedileri bile oldukça etkiliyor ve iç parazitlere karşı öyle geniş spektrumlu da değiller. Parazit yoğunluğundan dolayı da muhtemelen bu kadar sarsmıştır ilacın etkisini vücudundan atana kadar. Yaş mama denediniz mi ve yoğurt? İshali de vardır diye düşünüyorum? Kusması da çok fazla su kaybına neden olur, kendi içmiyorsa iğnesi alınmış enjektör ile ağzının kenarından çok yavaş bir şekilde genzine/akciğerlerine kaçırmadan siz içirmek durumundasınız. Kendini hızlı toparlayabilmesi adına 1 litre içme suyuna 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuzu karıştırıp bu sudan içirin az az sık sık şekilde. Geçmiş olsun.

AyseMia
AyseMia

111367

Ayrıca kustuktan sonra asla bir şeyler yedirip içirmeye çalışmayın, özellikle birkaç kez kusmalardan sonra 12-24 saat aç kalması midenin rahatlamasını ve bulantı yaşamamasını sağlayacaktır. Sadece birkaç saat sonra durumu biraz düzeldiğinde tarifini verdiğim karışımdan verebilirsiniz.

Palyaco
Palyaco

218519

Viyo ımmune 14x30ml alıp hergun 30ml verin hem iştahı açılacak hemde kusmicak emin olabilirsiniz tek çaresi ve mama olarak kito karkas mama alıp verin yavrucak kendine gelsin

Aysen61
Aysen61

2938

Tamam hemen alıp vereveğim iyileşsim yeterki çok teşekkürler

Aşıdan sonra 1 hafta kadar halsiz olması normaldir kedinize yoğurt veya kefir verin

Cook
Cook

119166

Aşıdan sonra 48 saat halsizlik iştahsızlık normal,kusması mama yememesi yavru için çok tehlikeli.Aşının son kullanma tarihini kontrol edin,karnesindeki barkodu kontrol edin sahte aşı olabilir,kilosu yetersiz olabilir,kilosuna göre fazla doz verilmiş olabilir.Kusan mama yemeyen hayvana acilen serum verilmesi lazım.Viyo bir takviye,ilaç değil çözüm olmaz,kullanılabilir ama tedavi etmez.Mama değişimi şu anda sakın yapmayın,mümkünse yaş mama(hills a/d) yesin.Kan bakıldıysa değerleri paylaşır mısınız?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 236 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR